Baner

Radnici zrenjaninskog Banata prosili u centru tog grada

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Nekoliko radnika gradjevinskog preduzeća "Banat" danas je, sa šlemovima u rukama, ispred te firme u centru Zrenjanina prikupljalo novčane prilog sugradjana. Predsednica Samostalnog sindikata "Banata" Marija Pavlić je rekla agenciji Beta da radnici prose jer su bez plata više od deset meseci.

Ona je podsetila da je krajem januara na sastanku radnika sa pokrajinskim sekretarom za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinom, gradskim čelnicima i predstavnikom većinskog vlasnika "Banata" Urošem Aulićem iznet plan oporavka preduzeća.

Dogovorili su se da se za desetak dana ponovo sastanu i da se o planu izjasne radnici i poverioci ali, "niko se nije odazvao, niti nam se javio. Izašli smo da naprosimo novac za neku kiflu i hleb, jer deset meseci ništa nismo dobili, ne znamo više šta ćemo i kako ćemo" kazala je agenciji Beta Marija Pavlić.

Kako je istakla, reakcije Zrenjaninaca su različite - pojedini ih gledaju s nevericom, neki im daju koji dinar, dok mnogi prodju bez reči.

Radnici GIK "Banata" u nekoliko navrata bezuspešno su pokušavali da stupe u kontakt s većinskim vlasnikom Ljubomirom Ćubićem, koga optužuju za lošu situaciju u kojoj su se oni i preduzeće našli.