Baner

NUNS podržao REKOM

Izvor: Radio Pančevo

Kampanji za prikupljanje milion potpisa podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava, skraćeno REKOM, počinjenim od 1991. do 2001. na prostoru nekadašnje SFRJ, priključio se danas i NUNS.

 

“Ideja osnivanja REKOM-a, poklapa se sa onim sto Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) radi i na čemu insistira od svog osnivanja. Osnovani smo tokom ratnih godina, izmedju ostalog i zbog istine o svemu sto se zbivalo“, rekao je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović. On je dodao da je manipulacija, neistina i falsifikovanja cčnjenica o ratnim sukobima bilo puno,  i da su doprinos tome dali i novinari, te je NUNS-ov motiv da podrzi REKOM višestruk.

I gradjani Pančeva su se 26. aprila priključili početku dosada najveće kampanje tokom koje se prikuplja milion potpisa podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava na prostoru nekadašnje SFRJ. Incijativu je podržala i gradonačelnica Vesna Martinović.