Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Festival "Ethno.com" 22. i 23. septembra

Izvor:Radio Pančevo, 19.9.2017.

U Kulturnom centru Pančeva će 22. i 23. septembra biti održan 15. Ethno.com-World music festival.Prve festivalske večeri će od 20 časova nastupiti Pjevačka grupa Svetlane Spajić i Olga Krasojević ,koji neguju srpsku tradicionalnu muziku, dok će u 21,30h početi koncert grupe „My people".

U subotu, druge večeri festivala od 20h koncert će održati Tamburaški orkestar Pančeva, a gosti iz Makedonije, grupa „Ljubojna" će predstaviti makedonsko muzičko nasledje od 21, 30h.Ulaz na programe 15. Ethno.com festivala je slobodan.

 

Radionice za nezaposlene u Kovinu

Izvor:Radio Pančevo, 18.9.2017.

Nezaposleni mladi iz Kovina imaju priliku da steknu nove lične i poslovne veštine ključne za zaposlenje, na besplatnim edukativnim radionicama koje će biti održane od 26. do 28. septembra, u okviru programa Coca-Cola podrška mladima. Trodnevne radionice namenjene su nezaposlenima koji imaju između 18 i 30 godina, minimalno srednju stručnu spremu i završeno formalno obrazovanje.

   

Nove cene parkiranja od 1. oktobra

Izvor:Radio Pančevo, 18.9.2017.

Od prvog oktobra će po odluci Gradskog veća naplata parkinga ponovo postati prihod JKP „Higijena".
Parkiranje u prvoj zoni će za za jedan sat koštati 35,a za dva sata 70 dinara. drugoj zoni za sat parkiranja plaćaće se 30,za dva sata 60, za trisata 90, a za četiri sata 120 dinara.U trećoj zoni sat parkiranja biće 20, dva sata 40, a dnevna karta će koštati 80 dinara.

   

U toku predlaganje kandidata za Novembarsku nagradu

Izvor:Radio Pančevo, 18.9.2017.

Građani Pančeva, pravna lica i organizacije mogu da predlože kandidate za Novembarsku nagradu,koja se tradicionalno dodeljuje povodom Dana grada Pančeva.Nagrade se dodeljuju fizičkom ili pravnom licu koje ima prebivalište na teritoriji Grada Pančeva za najvrednija dostignuća u oblastima: umetnosti, nauke, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, privrede, medicine, socijalnog i humanitarnog rada.Predlog u pisanoj formi koji sadrži podatke o kandidatu i detaljno obrazloženje o dostignuću ili rezultatima rada za koje se kandidat predlaže, kao i lične podatke predlagača (ime, prezime, adresu) dostaviti na pisarnicu u gradskom uslužnom centru (ulaz iz Ulice Petra Drapšina) najkasnije do 13. oktobra 2017. godine.Opširnije informacije na sajtu Gradske uprave.

   

Pančevo u "Evropskoj nedelji mobilnosti"

Izvor:Radio Pančevo,18.9.2017.

Pančevo će učestvovati u Evropskoj nedelja mobilnosti koja će biti održana od 16. do 22. septembra u 2.060 gradova sveta. Iz Srbije, pored našeg grada učestvovaće i Kruševac, Niš, Srbobran i Svilajnac, a ovogodišnja tema Evropske nedelje mobilnosti je "Čista, deljiva i pametna mobilnost".Pored promocije biciklizma i vožnje katamaranom, biće organizovana i predavanja, a program obeležavanja objavljen je na sajtu grada.

   

Zimski red vožnje ATP-a od 1. septembra

Izvor:Radio Pančevo, 31.8.2017.

Od petka, 1. septembra, autobusi ATP-a saobraćaće po zimskom redu vožnje, što znači da će polasci na gradskim linijama tokom celog dana biti na pola sata. Na liniji broj 3 autobusi će saobraćati  na pola sata, u vremenu od 5 do 17 časova. Na liniji broj 6 će tokom špica polasci biti na 15 minuta, a u ostalom delu dana na 30 minuta.U ATP-u je do 10. septembra u toku prodaja mesečnih katata po nepromenjenim cenama, koje se mogu kupiti radnim danima od 7 do 20h i subotom od 7 do 15h.

   

Stadion "Dinama" u vlasništvu Grada Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 31.8.2017.

U Gradskoj upravi je juče potpisan ugovor između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i Grada Pančeva o prenosu vlasništva Gradu Pančevu nad kompleksom stadiona FK „Dinamo" Pančevo.Ugovor su potpisali Jovan Vorkapić, direktor Republičke agencije za imovinu i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.Potpisivanje ugovora omogućava Pančevu da razvija jedini gradski stadion.