Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Danas poljoprivredne i vojne penzije

Izvor:Radio Pančevo, 5.7.2018.

Danas će početi isplata junskih penzija za poljoprivredne i vojne penzionere, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

 

Počinju radovi na putu Pančevo-Beograd

Izvor:Radio Pančevo, 4.7.2018.

Iz JP ,,Putevi Srbije"saopšteno je da će 5. jula početi radovi na popravci oštećenog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 10, na deonici Beograd-Pančevo, u smeru Pančevo-Beograd.U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati jednom slobodnom saobraćajnom trakom i trajaće 5 radnih dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

   

Raspodela larvicida za domaćinstva od 5. jula

Izvor:Radio Pančevo, 4.7.2018.

Zavod za DDD „Eko-san" će 5. jula započeti drugu akciju raspodele besplatnih kesica sa preparatom za suzbijanje larvi komaraca na teritoriji Grada Pančeva u 2018 godini. Raspodela će obuhvatiti seoska i gradska domaćinstva, a operativni izvršioci Zavoda biće prepoznatljivo obučeni i obeleženi tokom rada na terenu.Raspodela će biti započeta u Starčevu, a zatim prema utvrđenoj dinamici biće obuhvaćena sva ostala naseljena mesta. Građani koji nisu preuzeli kesice sa larvicidom iz nekog razloga, mogu ih preuzeti u prostorijama Mesne zajednice.

   

Studentska letnja praksa za 45 studenata

Izvor:Radio Pančevo, 4.7.2018.

Studenti sa prebivalištem na teritoriji grada Pančeva će i ove godine obavljati letnju praksu, a grad je u tu svrhu obezbedio 850.000 dinara. Nakon zatavarnja Javnog poziva pristiglo je 45 prijava studenata, učestvovaće 26 poslodavaca od kojih je 7 iz privatnog sektora i 19 iz javnog, odnosno državnih ustanova i institucija.Kao mera aktivne politike zapošljavanja, studentska letnja praksa je namenjena studentima osnovnih, master i doktorskih studija i apsolventima na fakultetima i visokim strukovnim školama. Letnja praksa će  trajati najduže mesec dana i sprovešće se tokom jula.

   

Javni poziv za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Izvor:Radio Pančevo, 2.7.2018.

Povereništvo za izbeglice Pančeva i Komisija za dodelu gradjevinskog materijala za rešavanje stambenih potreba izbeglica,dodeliće najmanje osam paketa gradjevinskog materijala. Rok za prijavu je do 1. avgusta.Javni poziv je objavljen danas na oglasnim tablama u Gradskoj upravi, Mesnim zajednicama na teritoriji grada Pančeva, kao i sajtovima grada www.pancevo.rs i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs.Obrazac prijave, kao i sva dodatna obaveštenja, mogu se dobiti u kancelariji Povereništva, Gradska uprava Pančevo, radnim danima od 8 do 15 časova, ili telefon 308-818.

   

Manifestacija "Dani suncokreta" 7. jula u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 2.7.2018.

U Pančevu će 7. jula prvi put biti održana gradska manifestacija "Dani suncokreta", koju organizuju Turistička organizacija Pančevo i Društvo pčelara- podružnica Pančevo, u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacijaVojvodine.Manifestacija će biti priredjena na Trgu Đorđa Vajferta od 9,30 do 21h, a učestvovaće pčelarske organizacije iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

   

Konkurs za izlaganje na 48. Salonu umetnosti Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 2.7.2018.

Kulturni centar Pančeva raspisao je Konkurs za izlaganje na 48.Salonu umetnosti Pančeva, koji će biti otvoren 31.oktobra u Galeriji savremene umetnosti. Pančevački salon umetnosti sa temom „Umetnost / izraz = izlaz", predstaviće radovie iz oblasti:slikarstavo /grafika, crtež, strip/,vajarstvo i otvoreni segment graničnih i intermedijalnih ostvarenja.Konkursnu dokumentaciju treba dostaviti od 20.avgusta do 10. septembra na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom za Salon Pančeva.Pravo učešća imaju svi profesionalni umetnici koji su rođeni ili rade na teritoriji grada Pančeva, a opširnije informacije umetnici mogu pročitati na sajtu Kulturnog centra Pančeva.