Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Manifestacija "Dani druženja" u Starčevu

Izvor:Radio Pančevo, 27.7.2017.

U Starčevu će od 28. jula do 13. avgusta biti održana 22. manifestacioja "Dani druženja". Za sedamnaest dana koliko će trajati, organizovano je sedamdeset dešavanja, od sportskih, kulturnoumetničkih, do gastronomskih. Publiku, izmedju ostalog, očekuje veče narodne muzike, kao i 9. mini Ex Yu Rok Fest, na kome će nastupiti: Rezervni plan iz Pančeva, Bijlo dugme tribjut bend i Neno Belan Kreativni nered, kao i Zemljotres i Inspektor blaža i kljunovi. Organizatori "Dana druženja" su Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana, uz podršku Mesne zajednice Starčevo.

 

"Vojlovački žetelački dani" od 27. do 29. jula

Izvor:Radio Pančevo, 26.7.2017.

Manifestacija „Vojlovački žetelački dani", biće održana od 27. do 29. jula. Program 23. manifestacije će obuhvatiti predavanje o pčelarstvu, trojezični kulturnoumetnički program, prodajnu izložbu ručnih radova i proizvoda od žita, kao i predavanje za decu o poljoprivredi.Centralni program manifestacije je u subotu, 29. jula od 11, 30h, kada će biti održano tradicionalno košenje i vezivanje žita, nakon čega će uslediti defile ulicama Vojlovice.Iste večeri od 20 časova biće održani tradicionalni balovi u prostorijama organizatora „Vojlovačkih žetelačkih dana"- MKUD „ Tamaši Aron" i SKPD „Đetvan" .

   

Prskanje komaraca u četvrtak

Izvor:Radio Pančevo, 25.7.2017.

Tretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji Grada Pančeva, biće obavljen u četvrtak, 27.jula. ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi, obavešzavaju iz Zavoda za DDD „Eko-san". Tretman će biti izveden uređajima sa zemlje i trajaće od 19 do 22 sata. U pojedinim delovima grada biće izvršeno suzbijanje komaraca zadimljavanjem. Mole se pčelari da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

   

Radi novi rendgen u Stomatološkoj službi

Izvor:Radio Pančevo,25.7.2017.

Stomatološka služba Doma zdravlja Pančevo dobila je novi rendgen aparat, za čiju kupovinu je sredstva od oko 2 miliona 700 hiljada dinara obezbedila lokalna samouprava.Sve neophodne dozvole su dobijene i savremeni rendgen aparat je počeo da radi, te su pacijenti u mogućnosti da u Stomatološkoj službi koriste mogućnost savremene dijagnostike, ili dobiju snimak vilice po ceni od hiljadu dinara.

   

Uspešni Marko Šušnjar i Ognjen Tošić

Izvor:Radio Pančevo, 24.7.2017.

Na 48. međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Indoneziji, mladi fizičari iz Srbije osvojili su pet medalja.

Dušan Đorđević osvojio je zlatnu, a srebrne medalje pripale su Pančevcu Marku Šušnjaru, kao i Vuku Radoviću, Novaku i Bogdanu Stanojeviću.

Takodje, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su šest medalja na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadu u Brazilu.

Srebrno su osvojili Pančevac Ognjen Tošič, Igor Medvedev, Aleksa Milojević i Pavle Martinović, a Jelena Ivančić i Marko Medvedev osvojili su bronzane medalje.

   

Svetski dan borbe protiv hepatitisa 28.jul

Izvor:Radio Pančevo, 24.7.2017.

Svetski dan borbe protiv hepatitisa obeležava se 28. jula.Hepatitis je virusno zapaljenje jetre, a izazivaju ga virusi hepatitisa A, B, C, D, E i drugi. Kod nekih osoba bolest dobija hroničan tok i vremenom može dovesti do ciroze ili tumora jetre.

   

Isplata drugog dela junskih penzija u utorak

Izvor:Radio Pančevo, 24.7.2017.

Isplata drugog dela penzija za jun, počeće sutra preko tekućih računa, na šalterima pošta, kao i na kućne adrese, objavljeno je na sajtu Pio fonda.