Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Tribina o starim gradskim jezgrima u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 5.6.2017.

U Foajeu Kulturnog centra će u sredu, 7. juna biti održana promocija knjige "Pešačke zone u starim gradskim jezgrima", u izdanju Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Petrovaradinu.Takodje će biti priredjena i tribina o javnim prostorima u Pančevu i drugim gradovima u Srbiji i svetu.Učesnici su: Aleksandar Stanojlović, autor studije, Nemanja Vujić, likovni urednik i arhitekti projektanti pešačkih zona Gradskog parka, Korzoa, Sokačeta, Starog gradskog jezgra, Tesline i Trga slobode u Pančevu.

 

Deo centra bez prirodnog gasa

Izvor:Radio Pančevo, 5.6.2017.

Danas će zbog izrade novih kućnih gasnih priključaka u delu Mesne zajednice „Centar", doći do kratkotrajnog poremećaja u isporuci prirodnog gasa, u periodu od 8 do 15 časova.Nakon završetka radova. biće uspostavljena normalna isporuka prirodnog gasa korisnicima,saopšteno je iz „Srbijagasa".

   

"Pametna klupa" za punjenje telefona

Izvor:Radio Pančevo, 2.6.2017.

Na Svetski dan ekologije 5. juna, Pančevo će dobiti "pametnu klupu" na platou ispred Gradske uprave, koja sadrži dva usb priključka za punjenje mobilnih uređaja i sopstvenu led rasvetu. Pančevo će dobiti "pametnu klupu"posle Beograda, Novog Sada i Niša, i na ovaj način nastaviti sa intenziviranjem aktivnosti kojima se energetska efikasnost primenjuje u praksi, a u cilju očuvanja životne sredine .Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, ovaj projekat je realizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine na inicijativu Katarine Banjai, većnice zadužene za ekologiju.

   

Suzbijanje larvi komaraca 5. juna

Izvor:Radio Pančevo, 2.6.2017.

U ponedeljak 5. juna će biti izvršen tretman suzbijanja larvi komaraca.Tretmanom će biti obuhvaćeni: Pančevo, Jabuka, Glogonj I Vojlovica, saoptila je firma "Eko-san".

   

Ulica Radoja Dakića bez saobraćaja u nedelju

Izvor:Radio Pančevo, 2.6.2017.

U nedelju 4. juna će biti održana trka 24. Pančevački triatlon.Zbog biciklističkog segmenta trke, od 10 do 14 sati za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Kej Radoja Dakića, od raskrsnice sa ulicom Nikole Tesle do Brodoremonta.U ovom periodu bi trebalo koristiti alternativne pravce saobraćaja i izbegavati parkiranje na trasi trke Trka se održava uz podršku i odobrenje grada i gradskog SUP-a, saopšteno je iz Triatlon Kluba "Tamiš" Pančevo.

   

Za Jelenu Zorić prikupljeno 110 hiljada dinara

Izvor:Radio Pančevo, 2.6.2107.

Na humanitarnom koncertu za Jelenu Zorić "Za osmeh koji ima, a nema cenu" koji je održan u Kulturnom centru, kao i akcijama na nekoliko lokacija u gradu, prikupljeno je sto deset hiljada dinara. Za operaciju tumora na mozgu koja će biti izvršena u Beču, dvadesetšestogodišnjoj Jeleni Zorić, potrebno je 150.000 evra.

   

Informacije i saveti iz Kuće bezbednosti

Izvor:Radio Pančevo, 1.6.2017.

Policijska uprava u Pančevu proširila je delatnost rada kancelarije ''Savetovalište za bezbednost-kuća bezbednosti'', koja se nalazi u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 14. U cilju efikasnijeg rada policije u lokalnoj zajednici, od ponedeljka, 5. juna, pored toga što primaju građane u kancelariju i pružaju korisne informacije iz delokruga rada Ministarstva unutrašnjih poslova, policijski službenici će na poziv građana izlaziti i na teren i davati informacije i savete, a sve u cilju podizanja njihove imovinske bezbednosti.

Građani se mogu obratiti na telefon 343-970 i zakazati termin za dolazak policijskih službenika na njihovu kućnu adresu.