Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Medjunarodni festival klasične muzike od 7. juna

Izvor:Radio Pančevo, 1.6.2018.

Međunarodni festival klasične kamerne muzike 8.Classic fest, biće održan od 7. do 10. juna, u organizaciji Kulturnog centra i Balkanske kamerne akademije. Program će biti organizovan u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog , Svetosavskom domu I dvorištu Narodnog muzeja, a početak programa je sve tri večeri u 20 časova.

 

Grad Pančevo i „ZF E-Mobility SRB d.o.o.“ potpisali ugovor

Izvor:Radio Pančevo, 31.5.2018.

Juče je potpisan Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta između grada Pančeva i privrednog društva „ZF E-Mobility SRB d.o.o." Investicija nemačke kompanije, na predmetnoj parceli, obuhvata izgradnju proizvodnih objekata površine 25.000m² , otvaranje 540 radnih mesta i ulaganje od minimalno 85 miliona evra.U ime grada Pančeva Ugovor je potpisao gradonačelnik Saša Pavlov, a u ime nemačke kompanije „ZF Friedrichshafen AG" direktor privrednog društva „ZF E-Mobility SRB d.o.o." gospodin Milan Grujić. Potpisivanjem ovog Ugovora stekli su se uslovi za nastavak aktivnosti u vezi sa pribavljanjem građevinske dozvole za izgradnju fabrike na području Severne poslovne zone u Pančevu. Prema planiranoj dinamici svečano polaganje kamena temeljca planirano je 21. juna 2018. godine.

   

Osamnaestogodišnjacima "Kultura na poklon" i 2018.

Izvor:Radio Pančevo, 31.5.2018.

Grad Pančevo svakom mladom sugrađaninu/ki, kada napuni 18 godina, dodeljuje poklon u vidu vaučera u vrednosti od 3.000 dinara, koje „slavljenici" mogu da iskoriste za odlazak na kulturne sadržaje koje organizuju ustanove kulture u Pančevu i naseljenim mestima na njegovoj teritoriji. „Kredit" vaučera će moći da se troši na posetu gostujućim predstavama, koncertima, muzičkim, pozorišnim, filmskim i drugim festivalima, izložbama, programima u oblasti književnosti, za članstvo u Gradskoj biblioteci Pančevo, kao i za druge kulturne programe koje organizuju Kulturni centar Pančeva, Dom omladine Pančevo, Narodni muzej Pančeva i druge ustanove kulture čiji je osnivač Grad Pančevo.

   

Izložba fotografija Zavoda za javno zdravlje

Izvor:Radio Pančevo, 31.5.2018.

Svečano otvaranje izložbe fotografija Zavoda za javno zdravlje Pančevo "Objektivom kroz svet oko nas 2018 ", sa temom "Od plastike do fantastike", biće otvorena 4. juna u 18.30 časova u foajeu Kulturnog centra Pančevo.

   

Održana manifestacija za poljoprivrednike "Dan polja"

Izvor:Radio Pančevo, 30.5.2018.

Pravilno uzgajanje pšenice, kukuruza i šećerne repe, kao najznačajnijih useva u Srbiji, predstavljeno je danas na poljoprivrednim parcelama, u okviru oglednog polja Instituta Tamiš u Pančevu, na tradicionalnoj manifestaciji Dan polja, koja je okupila preko 200 poljoprivrednih proizvođača, u organizaciji kompanije Bayer.

   

Pančevo domaćin Skupštine arheološkog društva Srbije

Izvor:Radio Pančevo, 30.5.2018.

Od 31. maja do 2. juna 2018. godine grad Pančevo i Narodni muzej Pančevo biće domaćini i suorganizatori 41. Skupštine i godišnjeg skupa Srpskog arheološkog društva. Ove godine Srpsko arheološko društvo, jedno od najstarijih strukovnih udruženja u Srbiji, obeležava jubilej – 135 godina od osnivanja davne 1883. godine. Na skupu će se okupiti arheolozi iz Srbije i inostranstva, koji će predstaviti najnovije rezultate multidisciplinarnih istraživanja na polju savremene arheološke nauke.Biće održano 74 predavanja i referata. Početak je 31. maja u 12h, a nakon toga će u 12,30  časova biti otvorena izložba „Arheološka iskopavanja Narodnog muzeja Pančevo u 21. veku. Retrospektiva 2002–2017", autora Jelene Đorđević i mr Vojislava Đorđevića, viših kustosa arheologa Narodnog muzeja Pančevo.

   

Ex teatar fest 47. put u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 30.5.2018.

U Pančevu će od 1. do 3. juna biti održan 47. festival eksperimentalnog pozorišnog izraza Ex teatar fest, koji sa sloganom "Pozorište u akciji" organizuje Dom omladine. Selektor ovogodišnjeg festivala je  Sunčica Milosavljević, a publika će videti predstave u Dvorani Apolo, Trgu Zorana Djindjića, Ateljeu mladih i Letnjoj sceni Doma omladine.Ulaz na sve predstave je besplatan, a nakon predstava će biti organizovani razgovori sa autorima.