Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Izložba Kluba za odrasla lica u Muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 22.12.2017.

U subotu 23.decembra u 19 sati u Narodnom muzeju Pančevo biće otvorena izložba slika likovne sekcije Kluba za odrasla lica, koju vodi akademski slikar Emil Sfera.Na postavci će biti izloženi radovi naših starijih sugrađana koji stvaraju i svoj talenat iskazuju na slikarskom platnu već 12 godina koliko klub postoji.Izložba će biti otvorena do 15. januara, a ulaz je besplatan.

 

Isplata drugog dela novembarskih penzija

Izvor:Radio Pančevo, 22.12.2017.

Danas počinje isplata drugog dela novembarskih penzija na šalterima pošta i na kućne adrese. Isplata preko tekućih računa će početi sutra, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Novčana naknada za nezaposlene za novembar

Izvor:Radio Pančevo, 21.12.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje će danas preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za novembar 2017. godine. Privremena novčana naknada za novembar 2017. godine, licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo i Metohija, biće isplaćena sutra.

   

Duži zimski raspust za djake u Vojvodini

Izvor:Radio Pančevo, 21.12.2017.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš izmenio je Pravilnik o školskom kalendaru za školsku 2017/2018. godinu. S tim u vezi, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine umesto 10. januara, drugo polugodište počinje u ponedeljak, 15. januara 2018. godine.

   

Nova hapšenja, ponovo učestvovala PU Pančevo

Izvor:Radio Pančevo, 21.12.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra.

Akcije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Upravom carina i Poreskom policijom, sprovedene na teritoriji Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Pančeva, Smedereva, Požarevca, Jagodine, Zaječara, Čačka, Užica, Pirota, Niša i Novog Pazara.

   

U Dnevnom boravku "Neven"-tradicionalna novogodišnja izložba

Izvor:Radio Pančevo, 20.12.2017.

U Dnevnom boravku za osobe sa smetnjama u razvoju „Neven" će 22. decembra biti održana tradicionalna novogodišnja izložba radova korisnika i zaposlenih. Izložba će biti otvorena u 11 časova,a prostorije "Nevena" se nalaze u naselju Tesla, u Ulici Marije Prite broj sedam.

   

Izložba o Stefanu Prvovenčanom u Muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 19.12.2017.

U Narodnom muzeju Pančevo u petak 22. decembra u 19h svečano će biti otvorena izložba "Od vladara do svetitelja – osam vekova od krunisanja Stefana Prvovenčanog." Koautorskom izložbom Svetlane Mesicki, kustosa etnologa i Gordane Stojanov, slikara konzervatora ujedno će biti obeleženo i 94 godine od osnivanja Muzeja.