Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Zimska služba u 4 stepenu, mašine na putevima

Izvor: Radio pančevo, 11.1.2017.

Zimska služba je u 4 stepenu dežurstva, i na terenu su pet vozila i posipač. Prema informacijama zimske službe AD „Vojvodinaput Pančevo", na teritoriji Južnog Banata svi putni pravci su prohodni. Kolovozi su vlažni i pod snegom, koji je bez prestanka pada od noćas. Saobraćaj se odvija otežano. Intervencije čišćenja su u toku, i potrebna je maksimalna opreznost u vožnji.

 

Manji požar u rafinerijskom pogonu 2200

Izvor: Radio Pančevo, 11.1.2017.

U Rafineriji nafte Pančevo noćas je oko 00.25 časova u pogonu serija 2200 došlo je do manjeg požara, zbog čega se nalazi u obustavi rada. Vatrogasna jedinica RNP uspešno je lokalizovala požar, tako da nije bila potrebna pomoć Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu. Stanje nakon požara je stabilizovano, pogoni serije 4300, 4450 2400 se nalaze u cirkulaciji, saopštava gradski sekretarijat za ekologiju.

   

Pančevačka pivara obleževa 295-ti rođendan

Izvor: Radio Pančevo, 11.1.2017.

Udruženje građana "Muzej pivarstva Đorđe Vajfert" obeležiće 295-ti rođendan Stare pančevačke pivare u četvrtak, 12. januara u 12 sati u Kamin sali pivnice u Staroj Vajfertovoj. Svečanost je posvećena Abrahu Kepišu, začetniku pivarstva na Balkanu, a organizatori očekuju dolazak isokih zvaničnika, među kojima su ambasador Republike Mađarske u Srbiji, dr Atila Pinter, Janoš Deže, savetnik za kulturu, Collegium Hungaricum, Stefan Imre, savetnik za privredu Ambasada Rumunije u Srbiji, Jovan Stojić, pomoćnik Ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Republike Srbije, Aleksandar N. Denda, savetnik za ekonomski razvoj potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Vuk V. Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Danilo Golubović, savetnik ministarke Jadranke Joksimović za zajedničku poljoprivrednu politiku, i član pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

   

Prvi Festival klasičara u Pančevu

Izvor: Radio Pančevo, 11.1.2017.

Prvi Festival klasičara u Pančevu biće upriličen od ponedeljka, 16. do četvrtka, 19. januara, a manifestacija će se održavati na tri lokacije. Otvaranje Festivala počinje u dvorani "Apolo" u ponedeljak u 20 sati. U isto vreme biće održano i drugo i četvrto veče, a koncerti će biti izvedeni na sceni Kulturnog centra Pančeva, dok će treće večeri, takođe od 20 časova ljubitelji klasične muzike moći da uživaju u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

   

Lončar: Spasimo ljude od hladnoće

Izvor: Radio Pančevo, 11.1.2017.

Načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar poziva građane iz svih opština da u ovim ledenim danima pokažu saosećanje prema beskućnicima i socijalno ugroženim sugrađanima.

   

Budite humani, dajte krv

Izvor: Radio Pančevo, 11.1.2017.

Zavod za transfuziju krvi u saradnji sa Crvenim krstom opštine Kovačica, organizuje tri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Osnovnoj školi „Mlada pokolenja" u Kovačici biće orgnizovana od 9 do 14 sati.U četvrtak će ekipa transfuzije posetiti Padinu i Debeljaču.U periodu od 9 do 12 sati vozilo ove službe biće ispred osnovne škole u Padini, a istog dana u periodu od 13 do 15 sati transfuziomobil će se nalaziti isperd mesne zajednice u Debeljači. Krv može dati svaka zdrava osoba sa navršenih 18 do 65 godina starosti.

   

Grip pogodio sve uzraste, 100.000 obolelih

Izvor: Radio Pančevo, 10.1.2017.

U svim uzrasnim grupama potvrđeni su slučajevi gripa. U Institutu za javno zdravlje Vojvodine kažu da je najmlađi potvrđeni slučaj gripa bio kod bebe od devet meseci, dok je najstarija osoba koja je bolovala od gripa imala 88 godina. Istitut za javno zdravlje Vojvodine prijavio je četiri smrtna ishoda, od početka sezone, koja mogu da se dovedu u vezu sa obolevanjem od gripa. Svi umrli su bili hronični bolesnici i prethodno nisu bili vakcinisani protiv gripa.