Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Preventivni pregledi u MZ Kačarevo

Izvor:Radio Pančevo, 14.3.2017.

U Mesnoj zajednioci " Kačarevo " će 15. marta od 8 do 10 časova biti organizovana akcija preventivnih pregleda za žitelje ovog mesta.Tom prilikom , pored osnovnih antropometrijskih merenja :težina, visina, procena uhranjenosti, zainteresovani će moći da izmere i šeće , trigliceride i holesterol u krvi, kao i preventivni pregled lekara.Osobe od 50 do 74 godine starosti moći će na licu mesta moći da urade I hemokult test koji je prvi korak u prevenciji raka debelog creva.Na akciju trebaju poneti uzorak stolice u sterilnoj bočici koja se može kupiti u apoteci, saopšteno je iz pančevačkog Doma zdravlja.

 

Trideset godina OŠ "Miroslav Antić"

Izvor:Radio Pančevo, 14.3.2017.

OŠ „Miroslav Antić" danas obeležava trideset godina rada.Na dan rodjenja Miroslava Antića i Dan škole ,organizovana je i sedma po redu  manifestacija „Mikini dani". Program će početi u Kulturnm centru u 17h, a učenici škole predstaviće muzičko-scenski program koji su pripremili uz pomoć svojih nastavnika.

   

U Kačarevu jedno lice stradalo u požaru

Izvor:Radio Pančevo, 14.3.2017.

U požaru koji se sinoć dogodio u Kačarevu, jedno lice je smrtno stradalo, a drugo lice je zadobilo povrede. Požar se dogodio sinoć oko 20,15 časova u kući u Fiskulturnoj ulici, saznali smo u Vatrogasnoj spasilačkoj ekipi Pančevo.

   

Sanacija ambulante i škole na teritoriji Opova

Izvor:Radio Pančevo, 14.3.2017.

U okviru Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite koji sprovodi Vlada Republike Srbije, Opštini Opovo su odobrena dva projekta: sanacija i adaptacija objekata ambulante u Sefkerinu i škole u Sakulama.Za projekat sanacije i adaptacije zdravstvene ambulante u Sefkerinu odobrena su sredstva u visini od  8.254.895 dinara, a za sanaciju škole u Sakulama iznosi 34.044.955 dinara. Ovim sredstvima, biće uradjena kompletna sanacija ova dva objekata.

   

Humanitarni koncert za Dom "Spomenak"

Izvor:Radio Pančevo, 14.3.2017.

Humanitarni koncert na kome će nastupiti sopran Marta Blagojević, naš nekadašnji sugrađanin, klarinetista Goran Gojević i pijanista Vojislav Perućic, biće održan u petak, 17. marta od 18,30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur". Publika će čuti kompozicije Nilsena, Šuberta, Lista, Rosinija i drugih kompozitora. Posetioci će donirati onoliko novca koliko su u mogućnosti, a sav prihod namenjen je Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak" u Pančevu.

   

Zavod za zaštitu spomenika-24 godine rada

Izvor:Radio Pančevo, 14.3.2017.

Zavod za zaštitu spomenika kulture obeležava 24 godine postojanja.Osnovan je 1993 godine, kao regionalna ustanova nadležna za očuvanje i brigu o nepokretnoj kulturnoj baštini na teritoriji Južnobanatskog okruga.

   

Jedanaest godina Dečjeg kulturnog centra

Izvor:Radio Pančevo, 13.3.2017.

U Dečjem kulturnom centru će u 17h biti otvorena izložba radova dece iz vrtića „Bajka", povodom jedanaest godina rada Dečjeg kulturnog centra.U okviru PU „Dečja radost", Dečji kulturni centar je tokom jedanaest godina realizovao 240 dečjih izložbi,od kojih je sedamnaest medjunarodnih.