Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Manifestacija "Dani Vajferta" u petak i subotu

Izvor:Radio Pančevo, 7.6.2017.

U Pančevu će 9. i 10. juna biti održana gradska manifestacija „Dani Vajferta", koju organizuje Turistička organizacija grada Pančeva. Manifestacija ističe lik i delo uglednog Pančevca Đorđa Vajferta, ali i sve najznačajnije turističke, privredne, kulturne i istorijske potencijale grada.

 

Ultrazvučni aparat za onkološko odeljenje

Izvor:Radio Pančevo, 6.6.2017.

Onkološko odeljenje Opšte bolnice Pančevo dobilo je ultrazvučni aparat, što će omogućiti preglede koji su do sada obavljani na drugim odeljenjima, onda kada su aparati slobodni. Da je ultražvučni aparat bio neophodan, svedoči podatak da je samo protekle godine na ovom odeljenju urađeno devet hiljada ultrazvučnih pregleda dojke.

   

Pančevci uspešni u istraživačkim radovima

Izvor:Radio Pančevo, 6.6.2017.

U Beogradu je odžano Republičko takmičenje istraživačkih radova talentovanih učenika Srbije. Učestvovalo je preko 500 djaka, a medju 180 nagradjenih je 90 učenika iz Pančeva.Organizator takmičenja bio je Regionalni Centar za talente Beograd.

   

Jubilarna izložba Udruženja "Svetionik"

Izvor:Radio Pančevo, 6.6.2017.

U Galeriji savremene umetnosti će 8. juna u 19 časova biti otvorena 10. godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika ,,Svetionik " Pančevo. Biće predstavljene slike, crteži, grafike i skulpture članova udruženja, a izložba će biti otvorena do 20. juna.

   

Pančevo dobilo "Pametnu klupu"

Izvor:Radio Pančevo, 5.6.2017.

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine 5. juna, na platou ispred Gradske uprave organizovano je predstavljanje „Pametne klupe" koja sadrži dva usb priključka za punjenje mobilnih uređaja i sopstvenu led rasvetu. Događaju su, pored naših sugrađana, prisustvovali gradonačelnik Saša Pavlov i Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za oblast zaštite životne sredine.

   

Besplatne vožnje katamaranom "Panuka"

Izvor:Radio Pančevo, 5.6.2017.

Proteklog vikenda su počele besplatne vožnje katamaronom „Panuka". Zainteresovani za vožnju mogu da se prijave u Turističkoj organizaciji Pančevo, a do 10. jula promo vožnje biće organizovane u terminima :10, 12, 14, 16 i 18 časova .Nakon 10. juna, ljubitelji Tamiša će katamaranom moći da plove vikendom.

   

Svetski dan zaštite životne sredine

Izvor:Radio Pančevo, 5.6.2017.

Svetski dan zaštite životne sredineobeležava se 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.Obeležava se od 1972. godine odlukom Generalne skupštine UN, a na predlog Jugoslavije.