Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Prva rata poreza na imovinu dospeva 14. februara

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2017.

Prva rata poreza na imovinu za 2017. godinu dospeva 14. februara obveznicima koji ne vode poslovne knjige – fizičkim licima, saopšteno je iz Sekretarijata za poresku administraciju grada Pančeva.Dostava uplatnica je u toku.Kod poreskih obveznika koji su u propisanim rokovima plaćali obaveze iznos na uplatnici je u visini obaveze utvrđene za poslednje tromesečje 2016. godine. Kod poreskih obveznika koji nisu u propisanim rokovima plaćali obaveze iznos za uplatu čini neplaćena glavnica po rešenjima uvećana za kamatu obračunatu u skladu sa zakonom i iznos prve rate za porez na imovinu za 2017. godinu.Iz Sekretarijata za poresku administraciju mole obveznike da blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate, kao i pokretanje prekršajnog postupaka.

 

Aktivne mere zapošljavanja u 2017. godini

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila jedanaest javnih poziva i konkursa za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja u 2017. godini. Opširniji podaci se mogu naći na sajtu www.nsz.gov.rs i u svim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje.

   

Isplata prvog dela januarskih penzija

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2017.

Isplata prvog dela januarskih penzija na kućne adrese i na šalterima pošta, počeće u četvrtak 9. februara. Za penzionere koji podižu penzije preko tekućih računa, isplata će početi u petak, 10. februara, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

"Književni četvrtak" u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2017.

Gradska biblioteka Pančevo je pokrenula ciklus književnih večeri pod nazivom „Književni četvrtak". Svakog drugog četvrtka, sve do manifestacije "Majski dani knjige", pančevačka publika imaće priliku da se druži sa najboljim domaćim piscima i njihovim najnovijim knjigama. Prvog četvrtka, 9. februara u 19 časova, gost će biti Vladislava Vojnović, čiji je roman za decu „Avram, Bogdan, vodu gaze", u izdanju Službenog glasnika nedavno nagrađen najprestižnijom nagradom za omladinsku književnost – Nagradom „Politikinog zabavnika".Sa autorkom će razgovarati književnik Vule Žurić.

   

Pančevački duvački orkestar nastupa u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2017.

Koncert Pančevačkog duvačkog orkestra biće održan 9. februara u Kulturnom centru Pančeva, sa početkom u 19 sati. Pančevački duvački orkestar je osnovan 2015. godine pod okriljem Muzičkog centra Pančevo. Članovi orkestra  su akademski muzičari, profesori i učenici Muzičke škole "Jovan Bandur" u Pančevu, studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, estradni muzičari i ljubitelji muzike.

   

Počinje renoviranje ambulante u Dolovu

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

Zdravstvena ambulanta "Dolovo" će zbog renoviranja od četvrtka 9. februara privremeno biti preseljena u Mesnu zajednicu, saopšteno je iz pančevačkog Doma zdravlja.Predviđeni period za renoviranje ambulante je pedeset kalendarskih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.Pacijenti koji se leče u Dolovu, mogu zakazati lekarske preglede na broj telefona 062/ 192-62-53.

   

Konkursi RCT-a "Mihajlo Pupin"

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

Regionalni centar za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo, raspisao je 15. likovni i književni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola.Učesnici književnog konkursa bi trebalo da pošalju najviše tri pesme ili kratke priče na slobodnu temu.Učesnici likovnog konkursa mogu učestvovati sa po jednim radom na slobodnu temu u tehnici po izboru.Konkurs će biti otvoren do 20.marta,a radove treba poslati na adresu Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin", Dimitrija Tucovića broj 2, Pančevo.