Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Isplata redovne novčane naknade za avgust

Izvor:Radio Pančevo, 21.9.2017.

Danas preko Poštanske štedionice počinje isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za avgust, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje.Sutra će biti isplaćena privremena novčana naknada nezaposlenim licima, koji žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije za avgust

 

Manifestacija "Dani avanture" od 29. septembra

Izvor:Radio Pančevo, 21.9.2107.

U parku Barutana će od 29. septembra do 1.oktobra biti održani 4. '"Dani avanture'", u organizaciji Planinarsko-ekološkog kluba '"Soko", a uz podršku Turističke organizacije Pančeva.Cilj manifestacije je predstavljanje potencijala Pančeva u oblasti aktivnog turizma, promovisanje zdravih stilova života i avanturističkog turizma.

   

Obeležavanje jubileja Reformacije i u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 21.9.2017.

U okviru niza manifestacija kojima se u svetu tokom 2017. godine obeležava jubilej Reformacije, Hrišćanska Reformatska Crkva i Slovačka Evangelička crkva u Pančevu,uz podršku Grada Pančeva, organizuju centralnu ekumensku manifestaciju, kojom će obeležiti 500 godina od objavljivanja Luterovih teza koje su izmenile verski, socijalni i politički život u Evropi. Svečanost će biti održana u subotu, 23. septembra u Spomen domu u Vojlovici, sa početkom u 10 časova.

   

Promocija knjige Mihajla Pantića u Biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 21.9.2017.

Promocija nove knjige Mihajla Pantića "Kada me ugleda ono što tražim",biće promovisana u Gradskoj biblioteci od 19,30 h.Knjigu sačinjavaju priče o trenutku kada čovek iza sebe ima istoriju, kojom je vrlo često nezadovoljan, ali isto tako često i nema dovoljno snage da u potpunosti promeni životnu priču ispred sebe.

   

Uspeh Srbije na evropskom takmičenju u saobraćaju

Izvor:Radio Pančevo, 20.9.2017.

Na evropskom takmicenju učenika o poznavanju saobraćaja koje je održano u Tirani, reprezentacija Srbije je zauzela 4. mesto, u konkurenciji 22 evropske države.Srbiju je predstavljalo četvoro dece: Elena Stoja iz Uzdina,Veljko Potkonjak iz Omoljice, Ankica Čakajac iz Čacka i Jovan Nikolić iz Loznice

   

Izložba digitalne grafike u Foajeu KC-a

Izvor:Radio Pančevo, 20.9.2017.

Izložba digitalne grafike Aleksandra Pantića će biti otvorena u Foajeu Kulturnog cetra u 19 časova.Aleksandar Pantić je likovni i primenjeni umetnik, osnovne studije likovnih umetnosti i master studije zidnog slikarstva završio je u Beogradu, a master studije istorije kulture i kulturnog nasleđa u Budimpešti.Od 2010. godine angažovan je u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka, kao voditelj kurseva mozaika i ikonopisanja.Ovo je šesta samostalna izložba Aleksandra Pantića, a biće otvorena do 30. septembra.

   

Obuka djaka prvaka o bezbednosti u saobraćaju

Izvor:Radio Pančevo, 19.9.2017.

Svi đaci prvaci sa teritorije grada Pančeva od 18. septembra prolaze obuku na saobraćajnom poligonu u simuliranim uslovima, gde će steći osnovne veštine o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Obuka dece se vrši u OŠ „Stevica Jovanović" i sprovodi se u organizaciji Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva.Prevoz za sve đake je obezbeđen.