Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Prijavljivanje za 9. Eko regatu Tamiš do 7. avgusta

Izvor:Radio Pančevo, 12.7.2018.

Eko regata Tamiš će biti održana 9. put od 17. do 19. avgusta, na potezu Pančevo – Jabuka – Glogonj – Opovo – Pančevo. Prijavljivanje učesnika regete će trajati od 16. jula do7.avgusta.Organizator regate je Grad Pančevo u saradnji sa Opštinom Opovo.

 

Hapšenja zbog unošenja opasnih materija u Srbiju

Izvor:Radio Pančevo, 12.7.2018.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, uhapsili su M. D. (1966), Z. T. (1961) i S. B. (1964), odgovorna lica privrednih društava ''METAL-CINKARA'' d.o.o. iz Inđije, ''BEOTOK'' d.o.o. iz Pančeva i ''MESOPROMET'' d.o.o. Pančevo, kao i S. P. (1970), zaposlenog u privredom društvu ''BEOTOK'', zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

   

Traktorijada u Banatskom Novom Selu 15. jula

Izvor:Radio Pančevo, 9.7.2018.

U Banatskom Novom Selu će 15. jula biti održana 6. „Traktorijada", manifestacija koja će trajati od 9,30 do 18 časova na Vašarištu. Organizator je Udruženje „Novoseljanski paori, a najavljeno je učešće preko 30 izlagača koji će prezentovati svoju mehanizaciju.

   

Obuke za rad u IT sektoru u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Izvor:Radio Pančevo, 9.7.2018.

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuke koje će polaznicima obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru, kako bi lakše našli posao.Obuke će, izmedju ostalog, obuhvatiti: Java programiranje, izradu veb-aplikacija, PHP , Net programiranje.Nacionalna služba za zapošljavanje je programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

   

Naučni kamp u Idvoru za talentovane učenike

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2018.

U Idvoru će od 13. do 23. jula biti održan 8. „Naučno- edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin". U kampu će boraviti dvadeset učenika koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima iz fizike i matematike, kao i njihovi mentori i gostujući predavači, saopšteno je iz Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pipin-Pančevo" .Tema kampa je „Kompjuterske simulacije u fizici korišćenjem alata EJS".

   

Isplata prvog dela junskih penzija 10. i 11. jula

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2018.

Isplata prvog dela penzija za jun će početi 10. jula preko tekućih računa. Na šalterima pošta i na kućne adrese, isplata će početi 11. jula, saopštava Pio fond.

   

Radionica pravljenja papira u Narodnom muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2018.

Narodni muzej Pančevo u sklopu manifestacije „Kuturno leto" organizuje tronedeljnu radionicu za ručno pravljenje papira. Polaznici će moći da se upoznaju sa bogatom istorijom pravljenja papira kao i sa ekološkim aspektom recikliranja.