Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Prohodno ali sa smetovima na putu BNS-Samoš

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

Zimska služba AD „Vojvodina put" je u trećem stepenu dežurstva na teritoriji grada Pančeva /ali sa brojem vozila za četvrti stepen/ i trećem stepenu dežurstva na magistralnim putevima.

Smetova ima na putu:Banatsko Novo Selo-Vladimirovac-Padina-Samoš i raskrsnici Jarkovac-Dobrica. Putevi su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano.

 

Stanovnicima Bele stene dostavljeni lekovi i hrana

Izvor: Radio Pančevo, 12.1.2017.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu nije moguće doći plovnim putem, saopštio je MUP.
Trinaestorici stanovnika ovog naselja nadomak Pančeva, među kojima su dva bolesnika sa hroničnim bolestima, dostavljene su zalihe za narednih nekoliko dana. Dostava neophodnih namirnica i lekova obavljena je helikopterom, imajući u vidu da ne postoji drugi način dolaska do ovih ljudi.

   

Putevi u Pančevu i Južnom Banatu prohodni

Izvor:Radio Pančevo, 12.1.2017.

Iz Zimske službe AD „Vojvodina put" u Pančevu,saopšteno je da su na teritoriji grada, kao i Južnog Banata svi putni pravci prohodni. Kolovozi su vlažni i mestimično ima ugaženog snega, visine do 3 cm.Saobraćaj se odvija otežano. Ekipe Zimske službe su na terenu i vrše čišćenje kolovoza i posipaju so.Zimska služba je u četvrtom stepenu dežurstva.

   

Uvodjenje u vojnu evidenciju od 16. januara

Izvor:Radio Pančevo, 12.1.2017.

Uvodjenje u vojnu evidenciju regruta rodjenih 1999.godine i starijih godišta, od 1987-1998. biće obavljeno od 16. januara do 28. februara, obaveštavaju iz Centra Ministarstva odbrane u Pančevu.Uvodjenje u vojnu evidenciju lica muškog pola koji su državljani Srbije, može se obaviti svakog radnog dana od 9 do 15 časova, u Ulici Miloša Obrenovića broj jedan, soba deset. Oni koji će biti uvedeni u vojnu evidenciju, potrebno je da ponesu ličnu kartu, a u slučaju da je ne poseduju, neku drugu javnu ispravu za utvrdjivanje identiteta, a u inostranstvu važeču putnu ispravu. Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

   

Komemoracija i sahrana Milivoja Đorđevića

Izvor:Radio Pančevo, 12.1.2017.

Komemoracija povodom smrti poznatog pančevačkog slikara Milivoja Mileta Đorđevića, biće održana sutra u 11 sati u Galeriji savremene umetnosti, u Ulici Vojvode Živojina Mišića broj jedan. Sahrana Milivoja Đorđevića biće obavljena na Novom groblju sutra u Pančevu u 13 časova.Slikar Milivoj Djordjević, preminuo je u utorak, 10. januara u Pančevu, u osamdesetoj godini.

   

Javno-komunalni sistem na teritoriji grada Pančeva funkcioniše stabilno

Izvor;Radio Pančevo, 11.1.2017.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov održao je danas sastanak sa užim sastavom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva i direktorima javnih i javno-komunalnih preduzeća, zamenikom gradonačelnika Predragom Živkovićem i članom Gradskog veća za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Aleksandrom Stevanovićem.Nakon izveštaja javnih i javno-komunalnih preduzeća, utvrđeno je da je situacija pod kontrolom i da je funkcionisanje javno-komunalnog sistema i pružanje komunalnih usluga stabilno.Svi subjekti su angažovani i nalaze se u pripravnosti u slučaju potrebe, nadležne ekipe i neophodna mehanizacija su na terenu i preduzimaju sve neophodne mere radi sprečavanja i saniranja eventualnih problema.

   

Javni poziv za raseljena lica sa KIM

Izvor:Radio Pančevo, 11.1.2017.

Raspisan je Javni poziv za dodelu sredstava za interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, za nabavku i dodelu robe i materijala, za pokretanje, razvoj i unapredjenje u poljoprivrednoj, zanatskoj, uslužnoj ili nekoj drugoj oblasti, saopošteno je iz Povereništva za izbeglice Pančeva. Javni poziv će biti otvoren do 12. februara, a prijave se mogu dobiti u Povereništvu za izbeglice, Trg Kralja Petra Prvog, radnim danima od 8 do 15 časova.Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefon Povereništva 308-818.