Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Izložba Milete Popova u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 18.6.2018.

U Gradskoj biblioteci Pančevo, sutra će u 19h biti otvorena druga samostalna izložba umetnika iz Opova Milete Popova"Pastel u službi bi-bapa".Mileta Popov prve slikarske korake ostvaruje sedamdesetih godina 20. veka. Posle pauze od trideset godina, vraća se likovnom stvaralaštvu i pronalazi inspiraciju u muzici.

 

Polaganje završnog ispita za osmake

Izvor:Radio Pančevo, 18.6.2018.

Za učenike osmog razreda osnovnih škola, danas je počelo polaganje završnog ispita, polaganjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.Sutra će budući srednjoškolci polagati test iz matematike, a u sredu će raditi kombinovan test, koji čine pitanja iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Malu maturu polaže više od 71.000 osmaka, a maksimalan broj bodova na testovima je 40, dok uspeh iz škole nosi maksimalnih 60 bodova.Konačni rezultati ispita će biti saopšteni 28. juna.Upis učenika u srednje škole biće održan 9. i 10. jula.

   

Prskanje komaraca na teritoriji Pančeva 20. juna

Izvor:Radio Pančevo, 18.6.2018.

Tretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji Grada Pančeva, biće izveden 20. juna, ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi, saopštavaju iz Zavoda „Eko-san".Tretman će biti izveden uređajima sa zemlje i trajaće od 19 do 22 sata.U pojedinim delovima grada biće izvršeno suzbijanje komaraca zadimljavanjem. Mole se pčelari da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

   

Dečji folklorni ansambl KUD "Stanko Paunović" najbolji u Srbiji

Izvor:Radio Pančevo, 18.6.2018.

Na 13. Festivalu dečjih folklornih ansbala Srbije koji je održan u Valjavu 9. juna, Dečiji ansambal viših razreda KUD-a "Stanko Paunović "NIS-RNP Pančevo osvojio je prvo mesto, zlatnu medalju sa 99 osvojenih poena.Na Festivalu je učestvovalo 19 ansambala koji su pobedili na regionalnim i pokrajinskim smotrama, održanim širom Srbije.

   

Isplata drugog dela majskih penzija 23. i 25. juna

Izvor:Radio Pančwvo, 18.6.2018.

Isplata drugog dela penzija za maj, počeće 23. juna preko tekućih računa i na kućne adrese.Za penzionere koji podižu penzije na šalterima pošta, isplata će početi 25. juna, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Pančevo dočekalo NIS-ov „karavan“ društvene odgovornosti

Izvor:Radio Pančevo, 15.6.2018.

NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno" nastavlja put kroz gradove i opštine u Srbiji, a ovoga puta zaustavio se u Pančevu gde je obeležena decenija uspešne saradnje kompanije i lokalne zajednice tokom koje je realizovano 132 projekta koji su značajno doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom boljitku Pančeva i okoline.

   

Pokrajina podržala Baletsku školu sa osamdeset hiljada dinara

Izvor:Radio Pančevo, 15.6.2018.

Baletskoj školi „Dimitrije Parlić" Pančevo na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, dodeljena su sredstva u iznosu od 80.000 dinara, za Letnji baletski kamp u Vranju.U kampu će boraviti šestoro učenika pančevačke Baletske škole.