Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Zatvorene ulice u centru do 11. juna

Izvor:Radio Pančevo, 8.6.2017.

Od 8. do 11. juna će zbog održavanja manifestacije "Dani Vajferta" biti zatvorene sledeće ulice: Nikole Tesle, Mučenička od Đure Jakšića do Nikole Tesle i Ulica Kej Radoja Dakića, od Nikole Tesle do Dr. Svetislava Kasapinovića, kao i Ulica Nikole Đurkovića.

Od 9. do 10. juna biće zatvorena i Ulica Vojvode Radomira Putnika, od Trga Slobode do Dr. Svetislava Kasapinovića.

 

Promocija knjige Violete Pačevski

Izvor:Radio Pančevo, 8.6.2017.

Promocija dvojezične knjige pesama "Suština vremena" naše sugradjanke Violete Pačevski, biće održana u petak, 9. juna od 19 časova u Narodnom muzeju. Izdavač je "Makedonski  infromativni i izdavački centar", a o knjizi će govoriti književnica Nikolina Babić.

   

Prijave za nagrade najboljim studentima

Izvor:Radio Pančevo, 7.6.2017.

Regionalni centar za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo i Kancelarija za mlade grada Pančeva upućuju poziv mladima, koji su školske 2016/17. godine prvi put upisali završnu godinu četvorogodišnjih studija ili studija u dužem trajanju (drugi stepen studija po Bolonjskom sistemu školovanja) na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija, da se prijave za dodelu nagrade najboljim studentima i studentkinjama grada Pančeva. Rok za prijavu je 30. jun.

   

O merama unapredjenja poljoprivrede u RPK

Izvor:Radio Pančevo, 7.6.2017.

U Regionalnoj privrednoj komori će u petak, 9. juna, od 11 časova biti održan seminar „Mere za unapređenje Poljoprivrednog sektora".Seminar je organizovan u cilju unapređenja poljoprivrednog sektora, jačanja partnerstva između aktera ruralnog razvoja i afirmacije lokalnog potencijala.

   

Festival klasične muzike Klasik fest 9-11. jun

Izvor:Radio Pančevo, 7.6.2017.

Međunarodni festival klasične kamerne muzike Klasik fest biće održan od 9. do 11. juna u organizaciji Kulturnog centra i Balkanske kamerne akademije. Sedmi po redu festival, odvijaće se u crkva Svetog Karla Boromejskog ,Svetosavskom domu, bašti stare Vajfertove pivare i dvorištu Narodnog muzeja.Klasik fest će biti otvoren programom "Zaboravljena dela velikih majstora", 9. juna u 20h u crkvi Svetog Karla Boromejskog.

   

Manifestacija "Dani Vajferta" u petak i subotu

Izvor:Radio Pančevo, 7.6.2017.

U Pančevu će 9. i 10. juna biti održana gradska manifestacija „Dani Vajferta", koju organizuje Turistička organizacija grada Pančeva. Manifestacija ističe lik i delo uglednog Pančevca Đorđa Vajferta, ali i sve najznačajnije turističke, privredne, kulturne i istorijske potencijale grada.

   

Ultrazvučni aparat za onkološko odeljenje

Izvor:Radio Pančevo, 6.6.2017.

Onkološko odeljenje Opšte bolnice Pančevo dobilo je ultrazvučni aparat, što će omogućiti preglede koji su do sada obavljani na drugim odeljenjima, onda kada su aparati slobodni. Da je ultražvučni aparat bio neophodan, svedoči podatak da je samo protekle godine na ovom odeljenju urađeno devet hiljada ultrazvučnih pregleda dojke.