Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Besplatni pregledi za gradjane u nedelju

Izvor:Radio Pančevo, 17.11.2017.

Dom zdravlja i Opšta bolnica Pančevo organizuju u nedelju, 19. novembra od 8 do 16 časova besplatne preventivne pregledi za građane. Pregledi će se održati u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, u Ulici Miloša Obrenovića 2-4 , gde će se raditi ultrazvuk abdomena, Službi za radiološku dijagnostiku, u Zmaj Jovinoj ulici broj 10, gde će se raditi ultrazvuk abdomena i mamografija.Skrining za mamografiju obuhvata žene starosne dobi od 50-69 godina.U Specijalističkom centru Opšte bolnice radiće se ultrazvuk abdomena, mamografija i vađenje krvi za hormone štitaste žlezde TSH i FT4.

 

Drugi deo oktobarskih penzija 24. i 25. novembra

Izvor:Radio Pančevo, 17.11.2017.

Isplata drugog dela penzija za oktobar počeće 24. novembra na kućne adrese i na šalterima pošta. Isplata penzija preko tekućih računa će početi 25. novembra, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Medjunarodni dan deteta 20. novembar

Izvor:Radio Pančevo, 17.11.2017.

Međunarodni dan deteta obeležava se 20. novembra.Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine, u cilju promovisanja razumevanja među decom i za dobrobit dece u svetu, kao i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci i aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

   

18. "Krajiški likovni salon " u Biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 15.11.2017.

U Gradskoj biblioteci će 16. novembra u 19 časova biti otvoren 18. „Krajiški likovni salon". Istom prilikom će biti promovisana i dva zbornika radova povodom obeležavanja 700 godina od osnivanja manastira Krupa u Dalmaciji: "Gradjanski rat u Hrvatskoj 1991-1995." i „Kninska krajina".Organizatori dešavanja su Krajiški demokratski forum –Pančevo, Udruženje Srba iz Hrvatske, SDK „Zora" Knin-Beograd i Zavičajni klub „Kninska krajina" Beograd.

   

Mini rukomet za pančevačke osnovce

Izvor:Radio Pančevo, 15.11.2017.

Pilot projekat "Jedna mala lopta može pokrenuti svet" realizovan je u Osnovnoj školi "Sveti Sava, u cilju promovisanja mini rukometa đacima nižih razreda. Želja Saveza za školski sport Pančeva je da se u projekat uključi više škola, a u realizaciju projekta uključene su učiteljice, koje su prošle sertifikovanu obuku.Savez za školski sport realizuje projekat "Jedna mala lopta može pokrenuti svet" uz podršku Rukometnog saveza Srbije i rukometnih klubova "Dinamo" i "Pančevo".

   

"Climate Keys" u Muzičkoj školi

Izvor:Radio Pančevo, 14.11.2017.

U okviru planetarnog događaja „Climate Keys", u Muzičkoj školi „Jovan Bandur" će u petak, 17. novembra od 18,30 sati biti održan istoimeni koncert na kome će nastupiti mladi klaviristi profesorke Marije Ligeti Balint. Pošto je cilj ovog dešavanja skretanje pažnje javnosti na klimatske promene i zaštitu planete Zemlje, uz muziciranje đaka interaktivno će biti reči i o ovom globalnom problemu.

   

Promocija knjige Radmile Lazić

Izvor:Radio Pančevo, 14.11.2017.

Promocija knjige priča "Ugrizi život" Radmile Lazić, biće održana večeras od 19 časova u Galeriji savremene umetnosti.Pored autorke, o knjizi će govoriti književni kritičar Vasa Pavković