Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Sednica Skupštine grada 29. septembra

Izvor:Radio Pančevo, 25.9.2017.

Sednica Skupštine grada Pančeva zakazana je za 29.septembar u 10 časova.Na dnevnom redu 16. Sednice naći će se, izmedju ostalog: Predlozi odluka o ustupanju izvođenja radova na uklanjanju montažnih objekata, predmeta i stvari po osnovu izvršnih rešenja, o kriterijumima za kategorizaciju opštinskih puteva i ulica, njihovoj kategorizaciji i određivanju pravaca opštinskih puteva u naseljima na teritoriji grada Pančeva.Reči će biti i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređenju saobraćaja na teritoriji grada Pančeva i Predlogu odluke o obezbeđivanju javnog osvetljenja.

 

Akcija odnošenja kabastog otpada u oktobru

Izvor:Radio Pančevo, 25.9.2017.

Jesenja akcija uklanjanja kabastog otpada JKP „Higijena" biće održana od 2. do 27. oktobra.U ovom periodu, od 7 do 15 časova biće sakupljan i odnošen kabasti otpad:stari nameštaj, bela tehnika, ambalaža, autolimarija, gume, baštensko smeće i sav drugi otpad izuzev građevinskog šuta. Za potrebna obaveštenja o akciji, gradjani se mogu obratiti na 327-010 i 310- 931, saopšteno je oz JKP „Higijena".

   

Preventivni pregledi u Centru za socijalni rad

Izvor:Radio Pančevo, 25.9.2017.

Svetski dan srca se obelezava od danas do 29. septembra, pod sloganom " Ojačajte svoje srce". Dom zdravlja Pančevo će ovim povodom,u utorak, 26. septembra sprovesti akciju preventivnih pregleda u Centru za socijalni rad "Solidarnost", od 8 do 10 časova. Zaposlenima će pored osnovnih merenja biti odredjivan nivo šećera i masnoća u krvi i uradjen preventivni lekarski pregled.

   

O programima podrške Ministarstva privrede

Izvor:Radio Pančevo, 25.9.2017.

U Regionalnoj privrednoj komori će 26. septembra od 12 časova biti priredjena prezentacija "Drzavna pomoć-aktuelni program podrške", organizovana u saradnji sa Fondom za razvoj RS i Razvojnom agencijom Srbije.Cilj stručnog skupa je informisanje o aktuelnim programima podrške Ministarstva privrede koji se sprovode u saradnji sa Fondom za razvoj i Razvojnom agencijom.

   

Policija pronašla marihuanu i amfetamin

Izvor:Radio Pančevo, 22.9.2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su Z. U. (1979) iz Bele Crkve, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.Policija je prilikom kontrole saobraćaja na području Kovina, u putničkom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla više od 200 grama amfetamina.Osumnjičenom je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati i on će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužilaštvu u Smederevu.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.Policija je u pretresu kuće osumnjičenog u okolini Bele Crkve, pronašla više od kilogram i po marihuane, spremne za dalju prodaju.

   

Izložba Roberta Hamerštila u Narodnom muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 22.9.2017.

 Izložbu slika Roberta Hamerštila "Priče u slici – potraga za identitom "će u Narodnom muzeju Pančevo u 19 časova otvoriti austrijski ambasador dr Johanes Ajgner.

   

Uhapšeni osumnjičeni za kradje u poštama

Izvor:Radio Pančevo, 21.9.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su četvoročlanu grupu sa područja Požarevca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više desetina teških krađa u poštama na teritoriji Srbije kojima je pričinjena šteta od više desetina miliona dinara.