Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Koncert klarinetista u Muzičkoj školi

Izvor:Radio Pančevo, 16.1.2017.

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur" sutra če od 18,30 sati  gostovati studenti klarineta sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, klasa profesora Ognjena Popovića. Uz klavirsku saradnju profesorki Elene Šever i Mione Barbul, mladi muzičari izvešće dela :Vebera, Debisija, Sen Sansa, Verdija i drugih autora.

 

Azotara i Petrohemija dostavljaju izveštaje

Izvor: Radio Pančevo, Blic, 13.1.2017.

Direktori Azotare i Petrohemije, kao RTB Bor-a, Srbijagasa i MSK u obavezi su da na svakih deset dana dostavljaju izveštaje o poslovanju premijeru Aleksandru Vučiću i resornom ministru, saznaje "Blic".
Ovu obavezu uveo im je lično premijer, i to nakon što je otkrio da su poslovni bilansi tih preduzeća bili štimovani, zbog čega je Vlada imala pogrešnu sliku o stanju u ovim kompanijama. Da bi se zaustavilo lažno prikazivanje poslovnih rezultata i da bi vlast imala potpunu kontrolu rada u ovim preduzećima, pre svega onu koja se odnosi na neopravdano trošenje novca, tri puta mesečno Dušan Bajatović ("Srbijagas"), Velimir Unković (Petrohemija), Miljan Đurović (Azotara), Mirko Latinović (MSK) i Blagoje Spaskovski (RTB Bor) moraju u pisanoj formi da Vučiću, ali i ministrima privrede i energetike Goranu Kneževiću i Aleksandru Antiću dostave izveštaje o poslovnim rezultatima.

   

Besplatne radionice trikova

Izvor: Radio Pančevo, 13.1.2017.

U Domu omladine Pančevo 18. januara počinje s radom besplatna radionica trikova. Cilj je da se srednjoškolcima otvore vrata jednog čudnog, drugačijeg sveta mađioničara, Učenje trikova zabavlja i opušta, razvija kreativnost i motoričke sposobnosti te je odličan način za izgradnju boljeg odnosa i povećanje želje za učenjem i savladavanjem novih veština. Radionice su besplatne i odvijaće se sredom od 20 časova.

   

Gradonačelnik sa predstavnicima fabrika

Izvor: Radio pančevo, 13.1.2017.

Povodom događaja u fabrikama Južne industrijske zone proteklih dana, a koji se odnose na dva požara u Rafineriji nafte Pančevo i akcident sa amonijakom u HIP Azotari, gradonačelnik Pančeva održao je sastanke sa predstavnicima HIP Petrohemije i HIP Azotare, a juče i sa predstavnicima NIS- Rafinerije nafte Pančevo.

   

Za 100 policajaca po 10.000 dinara

Izvor: Radio Pančevo, 13.1.2017.

Sto pripadnika Sektora za vanredne situacije i Direkcije policije, koji su prethodnih dana učestvovali u intervencijama spasavanja ljudi i dostave neophodne pomoći stanovništvu u snegom zavejanim naseljima, biće nagrađeno sa po 10.000 dinara.

   

Srpska Nova godina i Mali Božić

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

Srpska Nova godina biće dočekana u ponoć u Srbiji, Crnoj Gori, RS, Makedoniji i delovima Hrvatske.Pored naziva srpska Nova godina, u upotrebi su i nazivi stara i pravoslavna Nova godina. Nova godina večeras će se čekati i u  Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Jermeniji, Moldaviji, Gruziji.

Sutra pravoslavna crkva i vernici slave Svetog Vasilija Velikog, praznik poznat i kao Mali Božić. Praznik posvećen Vasiliju Velikom, episkopu i teologu koji se smatra i začetnikom monaške tradicije u istočnom hrišćanstvu, u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom.

   

Pedeset godina rokenrola u Opovu

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

U galeriji „Jovan Popović" u Opovu će sutra u 18 sati biti otvorena izložba povodom pedeset godina rokenrola u Opovu. Izložba će, izmedju ostalog, obuhvatiti  fotografije i plakate iz perioda od 1966. do 2016. godine, muzičke instrumente i ploče. Specijalni gost na otvaranju biće Milan Đurđević, vođa  grupe Neverne bebe.