Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Obeležavanje Svetskog dana srca 29.septembra

Izvor:Radio Pančevo, 28.9.2017.

Zavod za javno zdravlje Pančevo će obeležiti ovogodišnji Svetski dan srca u saradnji sa PU „Dečja radost" predavanjem i radionicom za decu i roditelje vrtića „Petar Pan" u petak 29.septembra u 16 časova. Gradska uprava grada Pančevo i fitnes klubovi sa teritorije grada Pančeva će organizovati dvočasovno vežbanje na otvorenoj Coca Cola teretani uz muziku, od 16:30h, a Planinarsko društvo „Jelenak" će organizovati biciklističku vožnju nasipom pored zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija" ka mestu Jabuka u trajanju od oko 90 minuta. Ovo je prilika da građani svih uzrasta „ojačaju svoje srce" što je i motiv ovogodišnje kampanje.

 

Promocija knjige Zorana.T.Popovića

Izvor:Radio Pančevo, 28.9.2017.

U Gradskoj biblioteci će večeras od 19 časova biti održana promocija knige aforizama za decu Zorana T.Popovića "Kad porastem biću veliki". Pored autora, pančevačkog aforističara Popovića, o knjizi će govoriti književnik Milovan Lukić.

   

Ekskurzija za pobednike ekološke akcije

Izvor:Radio Pančevo, 28.9.2017.

Učenici OŠ "Žarko Zrenjanin" u Kačarevu su treći put pobedili u akciji "Sakupi i uštedi, vredi!" .Deca pobedničkog odeljenja su nagradjena ekskurzijom , te će u subotu, 30. septembra posetiti Vinču. Inače, pobednička škola je ove godine nagrađena novčanim iznosom od 150.000 dinara koji je obezbedio Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva. Cena ekskurzije je 120.000 dinara, a 30.000 dinara će, po odluci đačkog parlamenta, biti utrošeno za nabavku belih tabli za školu.

   

Uskoro rekonstukcija pančevačke Bolnice

Izvor:Radio Pančevo, 27.9.2017.

Prilikom obeležavanja 70 godina postojanja Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je na investicije koje je Pokrajinska vlada preduzela za unapređivanje zdravstva u Vojvodini. Mirović je, izmedju ostalog, rekao da će u roku od desetak dana započeti temeljna i sveobuhvatna rekonstrukcija Regionalne bolnice u Pančevu, i putem investicije vredne 500 miliona dinara ova velika bolnica od 8.000 kvadrata, biće prilagođena savremenim potrebama zdravstva Južnog Banata.

   

Predstava "Hor bečkih dečaka" u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 27.9.2017.

Pozorišna predstava "Hor bečkih dečaka" u režiji Irfana Mensura je na programu Kulturnog centra Pančeva od 19.30h.Uloge tumače:Predrag Ejdus, Irfan Mensur,Slobodan Boda Ninković.Komedija „Hor bečkih dečaka" je priča o ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost.

   

Dva nova ultrazvučna aparata u Domu zdravlja

Izvor:Radio Pančevo, 27.9.2017.

Dom zdravlja Pančevo je dobio dva nova aparata za ultrazvučni pregled, čiju kupovinu je obezbedio grad Pančevo, izdvojivši oko šest miliona dinara.Jedan aparat je namenjen Službi za zdravstvenu zaštitu žena, a drugi Službi za radiološku dijagnostiku.Aparati predstavljaju savremeno tehnološko rešenje i omogućavaju brojne bezbedne dijagnostičke mogućnosti. Namenjeni su pregledima različitih grupa organa, sa ciljem dobijanja što kompletnije dijagnostičke slike.

   

Svetski dan kontracepcije 26. septembar

Izvor:Radio Pančevo, 26.9.2017.

Svetski dan kontracepcije obeležava se 26.septembra.Dom zdravlja Pančevo će tim povodom, danas od 8 do 19 časova u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu žena, pored flajera i brošura na temu kontracepcije podeliti i prezervative.