Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Oko 90 Pančevki godišnje oboli od raka dojke

Izvor:Radio Pančevo, 17.3.2017.

Prema Kalendaru javnog zdravlja 20.mart se obeležava kao Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Cilj kampanje je da se skrene pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, na podizanje svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, kao i o palijativnom zbrinjavanju osoba obolelih od ove bolesti.U Južnobanatskom okrugu, godišnje 172 žene obole i 80 umre od raka dojke. U Pančevu 80-90 žena oboli i oko 30 izgubi bitku sa ovom bolešću. Najviše obolelih u našem okrugu registrovano je u uzrastu od 60 do 69, zatim 50-59, dok je najranije dijagnostikovani rak dojke bio u uzrastu 25-29 godine, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pančevo.

 

Preventivni pregledi u Omoljici i RTV Pančevo

Izvor:Radio Pančevo, 17.3.2017.

Dom zdravlja Pančevo će u subotu 18.marta od 8 do 10 časova sprovesti akciju preventivnih pregleda u Mesnoj zajednici "Omoljica". Zainteresovani građani će imati priliku da izmere težinu , visinu , krvni pritisak, trigliceride , holesterol  šećer u krvi , kao i preventivni pregled lekara .Na licu mesta će moći da urade ihemokult test, koji je prvi korak u preventivi raka debelog creva.Zainteresovani za ovaj test na pregled trebaju poneti uzorak stolice u sterilnoj bočici koja se kupuje u apoteci .Sledeća akcija je predvidjena za ponedeljak, 20.mart, za zaposlene u RTV Pančevo.

   

Sudar autobusa ATP-a u Beogradu

Izvor:Radio Pančevo, 17.3.2017.

U Beogradu je jutros oko 6 časova došlo do sudara autobusa pančevačkog ATP-a i tramvaja, na uglu Ulice Nemanjine i Ulice Kneza Miloša. Kako je za RTV Pančevo rekla pi-ar beogradske Hitne pomoći dr Nada Macura, povredjene su tri osobe, i nisu životno ugrožene.Tridesettrogodišnja žena je zadobila ortopedske povrede, pedesetvogodišnji muškarac povredu glave, dok je treća osoba lakše povredjena i otišla je sa lica mesta pre dolaska Hitne pomoći.Za sada nije poznato da li su povredjena lica iz autobusa ATP-a ili tramvaja, rekla je dr Nada Macura.

   

Obustavlja se saobraćaj u Moše Pijade

Izvor:Radio Pančevo, 17.3.2017.

Zbog radova na vodovodnoj mreži, od subote 18. marta u 8 časova ,za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Moše Pijade, od Ulice Svetog Save, do Karadjordjeve ulice. Saobraćaj će biti preusmeren na saobraćajnice u najbližem okruženju, saopštavaju izJKP "Vodovod i kanalizacija"

   

Predstava "Proizvod" u KC-u

Izvor;Radio Pančevo, 17.3.2017.

Pretpremijerno izvođenje pozorišne predstave "Proizvod" Marka Rejvenhila, nastale u partnerstvu sa Kulturnim centrom Pančeva, biće održano od 19.30 časova na sceni Kulturnog centra. Predstava je autorski projekat Ivana Tomića, koji sa glumicom Milenom Predić izvodi ovaj satirični komad. Premijerno izvođenje predstave "Proizvod" zakazano je za 22. mart u 17 časova, takođe na sceni Kulturnog centra.

   

Dva predavanja u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 17.3.2017.

U okviru obeležavanja 24 godine rada Zavoda za zaštitu spomenika kulture, u Gradskoj biblioteci će od 19 časova istoričarka Slobodanka Perović prezentovati rad ''O Zavodu i zaštiti nepokretnih kulturnih dobara''.Istom prilikom, etnolog Nikola Vlajić održaće  predavanje ''Banat i Banaćani-istorijsko etnografske crtice iz života starog Banata''.

   

Radni sastanak Pavlova i ministra Vukosavljevića

Izvor:Radio Pančevo, 17.3.2017.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov sastaće se u 14h u Gradskoj upravi sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem.Nakon radnog sastanka, ministar Vukosavljević će posetiti izložbu „Poslednja decenija Save Šumanovića" u Narodnom muzeju.