Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Prskanje komaraca u četvrtak uveče

Izvor:Radio Pančevo, 14.6.2017.

Tretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji Grada Pančeva, predvidjen je za 15.jun, saopštio je Zavod "Eko-san".Tretman će biti izveden uređajima sa zemlje i vazduha i trajaće od 19 do 22 sata.U pojedinim delovima grada biće izvršeno suzbijanje komaraca zadimljavanjem. Mole se pčelari da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

 

Isplata studentskih kredita i stipendija za jun

Izvor: Radio Pančevo, 14.6.2017.

Danas počinje isplata studentskih stipendija i kredita za jun 2017. godine. Mesečni iznos studentske stipendije i kredita iznosi 8.400 dinara, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

   

Prezentacija Zakona o stanovanju u RPK

Izvor:Radio Pančevo, 13.6.2017.

U Regionalnoj privrednoj komori će 14. juna od 11 časova biti održana prezentacija Zakona o stanovanju i održavanju zgradai pripadajućih pravilnika. Prezenter je Marko Arsenijević, predavač Centra za edukaciju PK Srbije i član radne grupe za izradu Pravilnika.

   

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 14.jun

Izvor:Radio Pančevo, 13.6.2017.

Služba za transfuziju krvi i Crveni krst Pančevo organizuju promotivni štand povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, od 10 do 12 časova na platou ispred Kulturnog centra.

Svetski dan davalaca krvi obeležava se 14. juna u velikom broju zemalja u svetu, uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i Medjunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Ovogodišnji moto je "Ne čekaj nezgodu.Preduzmi nešto.Daj krv.Daj sada.Daj redovno".

   

Projekcija filma "Zmaj Ognjeni Vuk"

Izvor:Radio Pančevo, 13.6.2017.

U okviru i gostujuće izložbe Zavičajnog muzeja Ruma „Kupinik – poslednja prestonica srpskih despota" koja je u toku u Narodnom muzeju Pančeva, u petak 16. juna od 19 časova biće prikazan dokumentarno – igrani film „Zmaj Ognjeni Vuk".Film je snimljen povodom 530 godina od smrti despota Vuka Grgurevića Brankovića, istorijske ličnosti izuzetno značajne za srpsku nacionalnu istoriju i jednog od poslednjih srpskih despota, koji je stolovao u gradu Kupiniku.Nakon projekcije filma biće organizovano stručno vođenje kroz postavku.

   

Prskanje larvi komaraca 19.juna

Izvor:Radio Pančevo, 13.6.2017.

Tretman suzbijanja larvi komaraca biće obavljen 19. juna u Pančevu, Vojlovici, Jabuci, Kačarevu i Glogonju, kao i na kanalima jezerima i barama. Tretman će početi u 8 sati, saopštilo je preduzeće "Ekosan".

   

KUD "Paunović" na republičkoj smotri u Valjevu

Izvor:Radio Pančevo, 13.6.2017.

Na Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije koja će biti održana 17. juna u Valjevu, Pančevo i Vojvodinu će predstavljati dečiji ansambl viših razreda KUD „Stanko Paunović" NIS RNP. Učešće na smotri, podmladak "Paunovića" obezbedio je u maju, na Muzičkom festivalu dece Vojvodine u Bačkoj Topoli, gde je osvojeno zlato u obe dečije kategorije, kao i tri specijalne nagrade.