Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Kravčenko: Nove investicije vredne milijardu evra

Izvor: Radio Pančevo, 16.1.2017.

Direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko najavio je danas da će ta kompanija investirati milijardu evra u naredne tri godine.Kravčenko je sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarao o budućim poslovnim projektima NIS-a i istakao da očekuje i nove investicije partnera sa kojima NIS radi.

 

Pančevo spremno dočekuje novi ledeni talas

Izvor: Radio Pančevo, 16.1.2017.

U Gradskoj upravi održana je danas još jedna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva. Na dnevnom redu bilo je stanje na terenu grada Pančeva i priprema za predstojeće najavljene ledene dane.

   

Privedeni zbog krađe kola u Opovu

Izvor: Radio Pančevo, 16.1.2017.

Brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Opovu uhapsili su dvojicu muškaraca osumnjičenih da su juče u Opovu ukrali vozilo.
Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, policija je po nalogu nadležnog tužilaštva odredila zadržavanje do 48 sati A. Š. (1976) iz okoline Pančeva i M. Đ. (1982) sa područja opštine Sečanj.

   

Uhapšene majka i ćerka iz Kovina

Izvor: Radio Pančevo, 16.1.2017.

Pripadnici novosadske policije uhapsili su A.R. (34) iz Kovina zbog više teških krađa. Protiv njene sedamnaestogodišnje kćerke, koja se tereti za ista dela, policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku. Policija sumnja da su njih dve provalile u najmanje dvadeset stanova u širem centru Novog Sada iz kojih su krale novac, zlato i druge dragocenosti.
Pretresom stana u kome su neprijavljeno boravile, policija je pronašla alat za obijanje i zlatni nakit za koji se sumnja da je ukraden. Uhapšenoj A.R. je određeno zadržavanje do 48 sati, a u zakonskom roku biće dovedena na saslušanje.

   

Ivani Dimić Ninova nagrada za najbolji roman

Izvor:Radio Pančevo, 16.1.2017.

Ninovu nagradu za najbolji roman objavljen 2016. godine, dobila je Ivana Dimić, za roman "Arzamas" u izdanju "Lagune". U najužem krugu za dodelu 63. Ninove nagrade bili su i romani "Susret pod neobičnim okolnostima" Vladana Matijevića i "Pa kao" Vladimira Tabaševića.

   

Počelo drugo polugodište za djake u Vojvodini

Izvor:Radio Pančevo, 16.1.2017.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, danas je nakon zimskog raspusta, počelo drugo polugodište. Naredni put, djaci će odmarati od 13.do 17. aprila, kada ih očekuje prolećni raspust.Učenici od prvog do sedmog razreda drugo polugodište završiće 13. juna, a kraj školske godine za učenike osmog razreda je 30. maja. Maturanti gimnazija će u školu ići do 23. maja, a učenici završne godine stručnih četvorogodišnjih ili trogodišnjih srednjih škola do 30. maja. Učenici ostalih razreda školsku godinu završavaju u utorak, 20. juna 2017. godine.

   

Bez leda na putevima Južnog Banata

Izvor:Eadio Pančevo, 16.1.2917.

Zimska služba AD "Vojvodina puta" u Pančevu saopštila je da su kolovozi na teritoriji grada i Južnog Banata vlažni, ali bez leda.

JP ,,Putevi Srbije" apeluje da svi učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put jer se, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od danas do 22. januara u većini mesta na području Srbije očekuju ledeni dani sa niskim temperaturama. Ekipe putara su na terenu 24 časa.