Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Deo Margite u petak bez vode

Izvor: Radio Pančevo, 16.2.2017.

Zbog radova na vodovodnoj mreži,u petak 17. februara od 9 časova do završetka radova, vode neće biti u Ulici Dimitrija Tucovića, od Moše Pijade do Knićaninove. Bez vode će biti i žitelji u ulicama Marka Kulića, Hajduk Veljkovoj i Matije Gupca, od Dimitrija Tucovića do Marka Kulića, kao i zgrade u Moše Pijade brojevi1,3 i 5, obaveštavaju iz JKP „Vodovod i kanalizacija.

 

Konkurs za "Rukopise 40" otvoren do 20. februara

Izvor:Radio Pančevo, 16.2.2017.

Konkurs Doma omladine Pančevo za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije „Rukopisi 40", biće otvoren do 20. februara u podne.Pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših jugoslovenskih republika i jezicima nacionalnih manjina.

   

Moonwalk festival u petak i subotu

Izvor:Radio Pančevo, 16.2 2017.

Drugi po redu "Moonwalk Festival" biće održan 17. i 18.februara u dvorani Apolo. Prve večeri,u petak od 20 časova nastupiće šest mladih,neafirmisanih izvodjača,a oko 23h i pančevčki bend "Buč Kesidi".U subotu će od 21h koncert održati poznati pančevački bendovi sa gostima.Ulaz na koncerte prve večeri festivala je slobodan,a cena ulaznice za koncert druge večeri je dvesta dinara.

   

O izradi godišnjih finansijskih izveštaja u RPK

Izvor:Radio Pančevo,16.2.2017.

U Regionalnoj privrenoj komori će 17. februara u saradnji sa preduzećem „SAOP" iz Novog Sada, biti održan seminar na temu „Izrada godišnjih finansijskih izveštaja za 2016.godinu".Predavači na seminaru koji će početi u 10h, biće: Nevena Petković, savetnik iz oblasti računovodstva, Dragana Marić, osnivač najveće neformalne zajednice knjigovođa u Srbiji i Darko Stojanović, savetnik za informacione tehnologije.Reči će biti o novinama u propisima vezaneim za izradu godišnjeg finansijskog izveštaja sa praktičnim primerima, pripremne radnje za sastavljanje finansijskog izveštaja za 2016.g. u skladu sa važećim propisima. Učešće na seminaru je besplatno.

   

Koncert u MŠ "Jovan Bandur"

Izvor:Radio Pančevo, 16.2.2017.

Violinista Ivan Ćirković i klaviristkinja Katarina Hadži Antić Tatić održaće koncert u Muzičkoj školi „Jovan Bandur" petak, 17. februara od 18,30 h. Na programu će biti dela Baha, Betovena, Mocarta i Paganinija.Ulaz je slobodan.

   

U Južnom Banatu devetoro dece godišnje oboli od raka

Izvor:Radio Pančevo, 15.2.2017.

Međunarodni dan dece obolele od raka, obeležava se 15. februara u više od 85 zemalja sveta. Svake godine u svetu više od 160.000 dece oboli i 90.000 umre od malignih tumora. Uprkos dobrim rezultatima lečenja, maligne bolesti su čak i u razvijenim zemljama i dalje drugi po učestalosti uzrok smrtnosti kod dece uzrasta 0 do 14 godina, odmah iza povreda.U Srbiji gotovo svakoga dana jedno dete oboli, a svake nedelje jedno umre od malignih bolesti.Na osnovu podataka Registra za rak Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu godišnje u proseku devetoro dece oboli i troje umre od malignih bolesti.

   

Dežuran Dom zdravlja u Opovu

Izvor:Radio Pančevo, 15.2.2017.

Tokom dva praznična dana 15. i 16. februara, Dom zdravlja u Opovu će raditi dvadeset i četiri sata dnevno,a ambulante u Barandi, Sefkerinu i Sakulama neće raditi. Apoteka u Opovo će biti otvorena od 7 do 14 časova.