Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Ne bacati pepeo sa žarom u kontejnere

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Iz JKP »Higijena« apeluju na gradjane da ne odlažu pepeo sa žarom u kontejnere, jer na taj način dolazi do paljenja kako samih kontejnera, tako i autosmećara. Radi sprečavanja oštećenja kontejnera, ohladjen pepeo treba odlagati u džakove ili druge posude ispred kuća ili pored kontejnera, i radnici "Higijene« će ga odneti specijalnim vozilima. Odgovornim ponašanjem ćemo ušetedeti milionska sredstva koja se na godišnjem nivou iz budžeta izdvajaju za nabavku novih posuda za komunalni otpad, saopšteno je iz »Higijene«.

 

Obeležavanje Medjunarodnog dana starih

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Zavod za javno zdravlje Pančevo će obeležiti Međunarodni dan starijih osoba predavanjem u Gerontološkom centru Pančevo u ponedeljak, 2. oktobra u 10 časova.Slogan ovogodišnje kampanje: "Korak u budućnost:prepoznavanje talenata, doprinosa i učešća starijih u društvu" izabran je sa ciljem da se promoviše doprinos i učešće starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu.

   

Nagrada za Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Pančeva je nagrađen za tri "zelene" ideje u okviru projekta "Eko akcija" Studija za animaciju "Jolene Luut" za 2016. godinu. Nagradjeni su: biciklofon- trenažni bicikl prilagođen za punjenje mobilnih telefona, časopis "Ekopedija" i bojanka "Slovarica,prirode čuvarica".

   

Akcija sistematske deratizacije

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Akcija sistematske deratizaciju na teritoriji Grada Pančeva će početi 2. oktobra, a obuhvatiće seoska i gradska domaćinstva, zgrade za kolektivno stanovanje, nehigijenska naselja i priobalje. Deratizacija će obuhvatiti ukupno 30658 kuća i 1300 zgrada. Operativni izvršioci Zavoda će biti prepoznatljivo obučeni i obeleženi tokom rada na terenu. Sistematska deratizacija je za građane besplatna.Mole se građani da spreče decu i domaće životinje da dođu u kontakt sa preparatom za deratizaciju.Sa deratizacijom će se početi u Glogonju i Jabuci, a zatim prema utvrđenoj dinamici, deratizacijom će biti obuhvaćena sva ostala naseljena mesta, saopšteno je iz Zavods "Eko-san".

   

Raspored odnošenja otpada za 2.oktobar

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Jesenja akcija uklanjanja kabastog otpada JKP „Higijena" počeće 2. i trajati do 27. oktobra. Prvog dana akcije su na rasporedu sledeće ulice: Mučenička,Teslina,Vuka Karadžića, I. Barajevca, Kosovska,Štrosmajerova,Đure Jakšića, N. Đurkovića, Kej Radoja Dakića, Dositejeva, BateMihailovića, Naselje ,Sodara","Solara" Trg Slobode, V.R.Putnika ,Vojvode Petra Bojovića, Mite Topalovića, Petra Aračića, Trg Kralja  Petra I, Vojvode Mišića, Njegoševa, Karađorđeva do Moše Pijade, B. Jovanovića, Svetozara Miletića, Branka Radičevića, Braće Jovanovića 33-a, Z.J. Jovanovića,OŠ. "S. Jovanovića", Tehnička škola „23maj",OŠ,,J.Jovanović Zmaj",Gimnazija „Uroš Predić".

   

Predavanje u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

U Čitaonici Gradske biblioteke će od 19,30h biti održano multimedijalno predavanje "Ruska vlastelinstva po Srbiji u 14. i 15. veku".Predavač je Radovan Damjanović, istoričar i istraživač jezika.

   

Prevencija ranog napuštanja školovanja u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Školama, porodicama i deci iz 10 osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva i iz Doma „Spomenak", u kojima su učenici iz različitih razloga u riziku od napuštanja osnovnog obrazovanja biće pružena podrška kroz projekat „Uz malu pomoć prijatelja-prevencija ranog napuštanja škole u Pančevu". Partner Grada Pančeva na ovom projektu koji finansira EU je Dom za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak". Početna konferencija biće održana u Gradskoj upravi od 11 časova.