Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Dospeva treća rata poreza za ovu godinu

Izvor:Radio Pančevo, 9.8.2017.

U ponedeljak,14.avgusta dospeva treća rata za porez na imovinu za poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige - fizička lica za 2017.godinu.Uplatnice sa iznosom duga su odštampane i dostavljene obveznicima, saopšteno je iz Sekretarijata za poresku administraciju grada Pančeva.Mole se obveznici da  blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate ,kao i pokretanje prekršajnog postupaka.

 

Medjunarodni dan mladih i u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 9.8.2017.

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, biće obeležen i u Pančevu nizom dešavanja u organizaciji Kancelarije za mlade i Doma omladine Pančevo, u saradnji sa omladinskim organizacijama civilnog društva.

   

Raspodela larvicida u Jabuci i Kačarevu

Izvor:Radio Pančevo, 8.8.2017.

Nakon Glogonja, raspodela kesica sa larvicidom za suzbijanje komaraca je u toku u Jabuci i Kačarevu. Zbog izuzetno visokih temperatura, raspodela traje duže od planiranog, ali će u Jabuci biti završena do sutra, a u Kačarevu do 12. avgusta. Na terenu je pet ekipa, saopštenoje iz Zavoda "Eko-san"

   

Isplata penzija u četvrtak i petak

Izvor:Radio Pančevo, 8.8.2017.

Isplata prvog dela julskih penzija počeće 10. avgusta preko tekućih računa, a 11. avgusta na šalterima pošta i na kućne adrese, objavljeno je na sajtu PIO Fonda.

   

Promocija knjige Stefana Stanojevića

Izvor:Radio Pančevo, 7.8.2017.

U  Gradskoj biblioteci će u četvrtak, 10. avgusta, od 19,30h biti održana promocija prve zbirke pesama Stefana Stanojevića, mladog pesnika iz Pančeva.Zbirka koja nosi naslov "Mladi Atlas", a koju potpisuje izdavač "Balkanski književni glasnik", objavljena je ove godine u ediciji poezije "Crna biblioteka". Promocija zbirke Stefana Stanojevića, inače studenta Filološkog fakulteta je prvi književni događaj u okviru Pančevačkog kulturnog leta.

   

Ponjavica u Brestovcu,Ivanovu i Omoljici nije za kupanje

Izvor:Radio Pančevo, 4.8.2017.

Rezultati ispitivanja površinskih voda od 27. jula pokazali su da se kupališta na Tamišu u Pančevu, Jabuci i Glogonju, kupalište „Bela Stena" (levo i desno od špica) na Dunavu i jezero u Kačarevu mogu koristiti za kupanje i rekreaciju.Voda na kupalištima na Ponjavici u Banatskom Brestovcu,Ivanovu i Omoljici nije ispravna za kupanje, a voda na Ponjavici na kupalištu u Omoljici još nije uzorkovana, saopštio jr Zavod za javno zdravlje. Naredno ispitivanje površinskih voda predviđeno je za 16.avgust.

   

Ponovo podela zdravstvenih kartica na Strelištu

Izvor:Radio Pančevo, 4.8.2017.

Podela zdravstvenih kartica u MZ Strelište će biti nastavljena od ponedeljka 7. avgusta i trajaće do četvrtka 10. avgusta, obaveštavaju iz pančevačke filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.Zdravstvene kartice mogu da preuzmu penzioneri i nezaposleni koji žive u ovom naselju, od 10 do 12 časova, a sa sobom je potrebno poneti ličnu kartu ili staru zdravstvenu knjižicu. Podela zdravstvenih kartica je već organizovana u MZ Strelište, ali se gradjani nisu odazvali u zadovoljavajućem broju.