Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Akcija "Kpr izazov" u Starčevu i Omoljici

Izvor:Radio Pančevo, 21.3. 2017.

Akcija Hitne pomoći "Kpr izazov" će 22. marta od 10 časova biti održana u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić " u Starčevu, a od 12 časova u Osnovnoj školi " Dositej Obradović" u Omoljici .Akcija "Krv izazov" je obuka učenika sedmih razreda za pružanje reanimacije .

 

Preventivni pregledi za žitelje Jabuke

Izvor:Radio Pančevo, 21.3.2017.

U Mesnoj zajednici u Jabuci će 22. marta od 8 do 10 časova biti održana akcija preventivnih pregleda za sve zainteresovane žitelje ovog mesta. Pored merenja težine i visine, meštani Jabuke  će moći da izmere šećer, trigliceride i holesterol u krvi. Zainteresovani od 50- 74 godine moći će da urade i hemokult test, saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo.

   

Uhapšen zbog razbojništava u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 21.3.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, brzom i efikasnom akcijom, neposredno nakon izvršenog razbojništva u trgovinskom objektu u centru grada, uhapsili su sugrađanina osumnjičenog da je izvršio ovo krivično delo.Sumnja se da je Đ.R. (1978), od novembra 2016. do polovine marta ove godine izvršio šest krivičnih dela razbojništva na području grada Pančeva, tako što je ulazio u trgovinske objekte i uz pretnju nožem od prodavačica tražio novac.Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadeležnom tužilaštvu i određen mu je pritvor, saopšteno je iz Policijske uprave Pančevo.

   

Ustanovljeno priznanje za istraživanje istorije bibliotekarstva

Izvor:Radio Pančevo, 21.3.2017.

 

Gradska biblioteka i Grad Pančevo ustanovili su nacionalno priznanje u oblasti istraživanja istorije bibliotekarstva. Priznanje će nositi ime prvog poznatog srpskog bibliotekara „Svetog Joasafa Meteorita" i biće svečano dodeljivano 24. maja, na Dan Gradske biblioteke.Javni poziv ustanovama, udruženjima, neformalnim grupama i pojedincima da predlože kandidate za priznanje „Sveti Joasaf Meteorit" trajaće do kraja marta.

   

Koncert rane muzike u MŠ "Jovan Bandur"

Izvor:Radio Pančevo, 21.3.2017.

Učenici klavira profesorke Marije Ligeti Balint, prirediće koncert rane muzike u Muzičkoj školi „Jovan Bandur", od 18,30h. Ovim koncertom će se prvi put zvanično priključiti obeležavanju Evropskog dana rane muzike i događajima koji će se simultano odvijati u gradovima širomEvrope.Madi klaviristi sa gostima, učenicima fagota i kamerne muzike mr Nenada Mirića, promovisaće deo istorijskog muzičkog nasleđa, proslaviti rođendan Johana Sebastijana Baha, kao i dolazak proleća.

   

Pančevačke pesnikinje u Lazarevcu

Izvor:Radio Pančevo, 21.3.2017.

Povodom Svetskog dana poezije 21. marta, pesnikinje iz Pančeva Gordana Vlajić, Ivanka Radmanović i Milosava Pavlović nastupiće u Biblioteci u Lazarevcu. Pesnikinje su članice Udruženja književnika Srbije i Društva književnika Vojvodine, a nakon Lazarevca, očekuje ih i gostovanje u Varaždinu u Hrvatskoj.

   

Letnje računanje vremena od vikenda

Izvor:Radio Pačevo, 21.3.2017.

Letnje računanje vremena počeće u noći izmedju subote i nedelje, 25. i 26. marta, pomeranjem kazaljki časovnika jedan sat unapred.