Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Gerontološki centar dobio sanitetsko vozilo

Izvor:Radio Pančevo, 20.2.2017.

Gerontološki centar u Pančevu jedna je od sedam ustanova socijalne zaštite u Vojvodini koja je dobila sanitetsko vozilo, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.Za nabavku vozila Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je skoro 31,5 miliona dinara. Pored Gerontološkog centra u Pančevu, sanitetska vozila su dobili: Dom za stare i penzionere Apatin, gerontološki centri u Bačkoj Palanci, Kikindi, Somboru i Subotici i Dom za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac" u Novom Bečeju.

 

TOP na Sajmu turizma od 23. februara

Izvor:Radio Pančevo, 20.2.2017.

Turistička organizacija Pančeva će učestvovati na 39. Međunarodnom sajma turizma u Beogradu, koji će biti održan od 23. do 26. februara.Turistička organizacija Pančeva će ovom prilikom, izmedju ostalog, promovisati i novi promotivni materijal: vodič grada na engleskom jeziku i mapu ugostiteljske ponude sa brošurom o smeštajnim kapacitetima.

   

"Duhovna muzika danas" u Apolu

Izvor:Radio Pančevo, 20.2.2017.

Multimedijalno predavanje "Duhovna muzika danas" biće održano u utorak, 21. februara od 19 časova u dvorani Apolo, u okviru 19. Međunarodnog festivala Pančevački dani duhovne muzike.Predavač i vodič kroz svet duhovne muzike je mr Vera Carina.Koncertnim izvođenjem popularne vizantijske i savremene duhovne muzike predstaviće se Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, kojim će dirigovati Vera Carina i Dečiji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva. kojim diriguje Borjana Stražmešterov. Pokrovitelji dešavanja su Grad Pančevo,Srpska pravoslavna crkvena opština "Centar".

   

Svetski dan socijalne pravde 20. februar

Izvor:Radio Pančevo, 17.2.2017.

Svetski dan socijalne pravde obeležava se 20. februara u cilju borbe protiv siromaštva i promovisanja solidarnosti i jednakosti.Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 20. februar za Međunarodni dan socijalne pravde 2007. godine, a prvi put je obeležen 2009.godine.

   

Predavanja o zdravlju u vrtićima i školama

Izvor:Radio Pančevo, 17.2.2017.

Dom zdravlja nastavlja sa predavanjima koja su namenjena deci predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.Krajem februara će početi novi ciklus predavanja, medju kojima je i KPR Izazov /kardiopulmonalna reanimacija/.Ovakve akcija zaposleni u Hitnoj pomoći Doma zdravlja održavali su tokom cele protekle godine, a projekat za ovu godinu je podržao Grad Pančevo.

   

Koncert za EKG aparat u Hitnoj pomoći

Izvor:Radio Pančevo, 17.2.2017.

U Kulturnom centru će 20. februara od 19h biti održan humanitarni koncert, za kupovinu EKG aparata za Službu hitne medicinske pomoći.Inicijator dešavanja je KUD „Abaršević" iz Pančeva,a pored dečjeg ansambla ovog društva, na koncertu će nastupiti i dečji ansambli KUD „Stanko Paunović" NIS RNP, „Neolit" Starčevo i dečji hor „Zvončići" Muzičkog centra.Cena ulaznice je trista dinara.U foajeu Kulturnog centra će biti postavljena i kutija za dobrovoljne priloge. Inače, cena EKG aparata je oko sto četrdeset hiljada dinara.

   

Gradski odbor SNS podržao Vučićevu kandidaturu

Izvor:Radio Pančevo, 17.2.2017.

Na vanrednom sastanku Gradskog odbora Srpske napredne stranke Pančevo jednoglasnom odlukom svih prisutnih članova data je podrška kandidaturi Aleksandra Vučića za predsedničke izbore, kao i njegovom daljem radu na putu ka boljoj, lepšoj i bogatijoj Srbiji, saopšteno je iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke Pančevo.