Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Izložba dela iz zbirke Doma Vojske Srbije

Izvor:Radio Pančevo,4.10.2017.

U Narodnom muzeju Pančevo će 10.oktobra u 19 sati biti otvorena gostujuća izložba "Poetika i sudbina 20. veka – iz Umetničke zbirke Doma Vojske Srbije ".Pančevačka publika imaće priliku da tokom oktobra besplatno uživa u delim vrhunskih umetnika.

 

Kampanja za bezbednost dece u saobraćaju

Izvor:Radio Pančevo, 4.10.2017.

Komitet za bezbednost saobraćaja i Odeljenje za saobraćaj GU grada Pančeva, zajedno sa učenicima i profesorima Mašinske škole Pančevo,sprovode kampanju „Za bezbednost dece u saobraćaju. Svi zajedno". Kampanja se realizuje uz podršku Republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.Akcija podele materijala o kampanji će se sprovesti 5. i 6. oktobra u centru grada, zatim ispred škola, vrtića, ustanova, na javnim parkiralištima.Materijal će deliti učenici Mašinske škole Pančevo.

   

Izložba crteža Stevana Markuša

Izvor:Radio Pančevo, 3.10.2017.

U Galeriji savremene umetnosti će u 19,30h biti otvorena izložba crteža akadenskog slikara iz Pančeva Stevana Markuša „Mračno poštovanje za stvari koje dolaze".Biće predstavljeni crteži nastali u periodu od 2015. do 2017. godine, a izložba će biti otvorena do 13. oktobra.

   

Ambulantama stigle vakcine protiv gripa

Izvor:Radio Pančevo, 3.10.2017.

U Dom zdravlja Pančevo je stiglo 3000 doza vakcine protiv gripa "VAXI GRIP".Vakcine su distribuirane svim zdravstvenim ambulantama u gradu i naseljenim mestima po unapred utvrđenom planu, a na osnovu prošlogodišnje potrošnje.Gradjani koji su zaiteresovani da prime vakcinu, mogu da se jave svom izabranom lekaru, obaveštavaju iz Doma zdravlja Pančevo.

   

U toku Konkurs za Salon umetnosti Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 2.10.2017.

Kulturni centar Pančeva je raspisao Konkurs za učešće na 47.Salonu umetnosti Pančeva 2017. Salon će biti održan u novembru, sa temom »U dodiru sa prirodom«, a biće predstavljeni umetnički radovi iz oblasti: slikarstavo, grafika, crtež, strip, vajarstvo i segment graničnih i intermedijalnih ostvarenja.

   

Oktobarski susreti pronalazača u Idvoru

Izvor:Radio Pančevo, 2.10.2017.

U Idvoru će 9. oktobra biti održani Oktobarski susreti pronalazača, u organizaciji Fondacije "Mladen Selak".Ovom prilikom će biti uručena mnogobrojna priznanja, a kao i proteklih sedam godina, biće predstavljeni i najuspešniji polaznici Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo.Biće predstavljeno šesnaestoro uspešnih učenika Centra, kao uvod udodelu nagrada najuspešnijim učenicima grada Pančeva 8. novembra na Dan grada.Ove godine je 62 učenika iz Pančeva osvojilo nagrade na validnim državnim i međunarodnim takmičenjima i smotrama, saopšteno je iz RCT "Mihajlo Pupin".

   

Raspored odnošenja otpada za 3. okobar

Izvor:Radio Pančevo, 2.10.2017.

U okviru jesenje akcije odnošenja otpada JKP "Higijena", u utorak, 3. oktobra su na rasporedu sledeće ulice:Miloša Trebinjca,Cara Dušana, Prvomajska, Cara Lazara, Maksima Gorkog, Žarka Zrenjanina, Naselje ,,Zelengora",Nušićeva, Kraljevića Marka, Naselje Tip ,,Stanko"i ,,Pepeljara", Vladimira Žestića, Petra Preradovića, Filipa Višnjića,Doktora Kasapinovića, 6. Oktobra. Žarka Fogoroša, Branka Anovića, Takovska, OŠ.,, Branko Radičević", OŠ. „Mara Mandić" i SŠ." Nikola Tesla".