Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Prevencija ranog napuštanja školovanja

Izvor:Radio Pančevo, 16.6.2017.

Grad Pančevo je podržao projekat "Uz malu pomoć prijatelja", koji ima za cilj smanjivanje rizika od ranog napuštanja obrazovanja, dece iz socijalno ugroženih porodica.U narednih 14 meseci projekat će obezbediti materijalnu, metodološku i pedagošku pomoć, u cilju postizanja boljih rezultata dece u učenju, uz unapređenje vršnjačke podrške i podrške stručne i šire zajednice.Projekat čija je ukupna vrednost oko 200 hiljada evra,odobren je iz sredstava IPA 2013, a Grad Pančevo ga je podržao sa 20 hiljada evra. Partneri i saradnici Grada Pančeva su Dom za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak" i Dom zdravlja Pančevo.

 

U Mašinskoj školi Centar za studije na daljinu

Izvor:Radio Pančevo, 16.6.2017.

U pančevačkoj Mašinskoj školi će od sledeće školske godine početi da radi Centar za studije na daljinu, jer je škola sklopila sporazum sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Zrenjaninu. Potpisivanje sporazuma će omogućiti učenicima Mašinske škole da nastave školovanje u svojoj školi i dođu do diplome Visoke škole. Na osnovu sprovedenih anketa, od početka sledeće školske godine biće formirano odeljenje od tridesetak učenika.

   

Monodrama "Sumrak u bečkom haustoru"

Izvor:Radio Pančevo, 16.6. 2017.

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo će u ponedeljak 19. juna od 20 časova biće izvedena monodrama „Sumrak u bečkom haustoru" – zanimljiva priča o Srbinu Radiši koji provodi svoj emigrantski život u Austriji. Monodrama je nastala prema istoimenom romanu Dragana Markova, koji i tumči lik Radiše.Ulaz je bespalatan.

   

Besplatan trening za motocikliste

Izvor:Radio Pančevo, 15.6.2017.

Celodnevni "Trening bezbedne vožnje za vozače motocikala ", biće održan u ponedeljak, 19. juna, u cilju smanjenja broja stradalih vozača motocikala na teritoriji grada Pančeva. Besplatan trening za petnaest vozača, sprovešće Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Asocijacijom za bezbednost motociklista i Komitetom za bezbednost saobraćaja grada Pančeva.Detaljne informacije o prijavljivanju za učešće, objevljene su na sajtu Grada Pančeva.

   

Manifestacija "Dan Dunava" u subotu

Izvor:Radio Pančevo, 15. 6. 2017.

U subotu, 17. juna će na Gradskoj plaži u 10 časova biti otvorena manifestacija "Dan Dunava".Pod sloganom "Aktivni za reke", Pančevo će se jedanaesti put pridružiti velikom evropskom rođendanu Dunava.

Od 10,15 do 12 sati će biti održana ekološko-likovna radionica, a učestvovaće Udruženja „Na pola puta" i „Prepoznaj u sebi", Dečji atelje „Mali genije", PU„Dečja Radost" i Klub za stara i odrasla lica Gerentološkog centra ,uz podršku članova Udruženja likovnih umetnika "Svetionik".Od 10,30 do 12,30h će biti održana ekološko-volonterska akcija čišćenja vodotoka Tamiša, od ušća Tamiša u Dunav do Gradske plaže. Od 12 do 13,30h slede joga, fitnes, buto ples i promocija veslanja, a od 13,30h ručak uz muzički program.

   

Pančevački karneval 16. i 17.juna

Izvor:Radio Pančevo, 15.6.2017.

U Pančevu će u petak i subotu, 16. i 17. juna biti održan 15. Inernacionalni pančevački karneval, a očekuje se više od 2.000 učesnika u karnevalskoj povorci i preko 40 karnevalskih grupa.

Otvaranje karnevala je u petak u 21 sat na Trgu Djordja Vajfeta, a internacionalna karnevalska povorka će proći Ulicom Radomira Putnika u subotu u 20 časova.

   

Izmene režima saobraćaja zbog karnevala

Izvor:Radio Pančevo, 14.6.2017.

Zbog održavanja gradske manifestacije Internacionalni karneval Pančevo, 16. i 17. juna će doći do izmene režima saobraćaja, a ugostiteljski objekti će imati produženo radno vreme, saopšteno je iz Udruženja''Prijatelji Pančeva", koja je organizator karnevala.