Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Iznošenje smeće skuplje u selima

U Stračevu i Banatskom Novom selu građani će iznošenje smeća i komunalne usluge plaćati za 6 odsto više. Do sada su stanovnci Banatskog Novog sela plaćali 36 dinara iznošenje smeća po domaćinstvu na mesečnom nivou, a u Stračevu 2.3 dinara po kvadratu bez PDV-a.
 

Pancevo News in English May 13th

Today is Ascension Day


Orthodox Church and believers celebrate Ascension Day, holds that Jesus ascended to heaven in the presence of his Eleven Apostles following his resurrection. Ascension Day is a moving holiday, which is always celebrated on Thursday, forty days after Easter. This is a very important celebration in Serbian history and famous Dusan’s Law was presented to the public on Ascension Day in 1349.

   

Mališani trčali na Dinamovom stadionu

Pančevo,13. maj 2010 (Radio Pančevo) Predškolska ustanova Dečja radost danas je na gradskom stadionu obeležila prolećne dane trkom najmlađih „Prvi sportski korak“.U trci su učestvovali mališani srednje starije grupe iz sedam pančevačkih vrtića, ali i njihovi roditelji, koji su svojim primerom pokazali koliko je bitno odrastati uz sport.Mame i tate kažu da je trka zanimljiva i korisna, ali većina njih se malo angažuje oko fizičke aktivnosti dece, jer nemaju vremena.

   

Konkurs za novčanu pomoć socijalno ugroženim Pančevcima

Pančevo, 13. maj 2010. (Radio Pančevo) – Socijalno najugroženiji građani Pančeva od 24. maja mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć u Centru za socijalni rad za plaćanje komunalnih usluga.

   

Pančevci sutra na Sajmu poljoprivrede

Pančevo, 13. maj 2010. (Radio Pančevo) –  Na sajmu poljoprivrede koji sutra počinje u Novom Sadu predstaviće se pet pančevačkih firmi u organizaciji Privredne komore Pančevo, a samostalno će nastupiti Azotara, Mesopromet, Almeks i Industrija skroba.

   

Subvencije Vojvodine za pokretanje biznisa

 Pokrajinski  sekretarijat za rad , zapošljavanje i rodnu ravnopravnost raspisao je konkur za dodelu subvencija za pokretanje sopstvenog posla nezapolsenim licima  sa evidencije službe zapošljavanja Subvencije se neće davati  zemljoradnicima i licima koja  žele da  otvore   kockarnice , menjačnice ili objekte za kladjenje.

 

   

Folklor u Domu vojske

Gradska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih, u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančevo, biće održana u Klubu vojske, sa početkom u 19,30h. Na smotri će učestvovati desetak Kulturno-umetničkih društava i ansambala Domova kulture sa teritorije grada Pančeva.