Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

BUDI: foto radionica za decu

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

U okviru trećeg Bijenala umetničkog dečijeg izraza na Gradskom keju kod Silosa od 10 i 30 okupiće se učesnici foto radionice. Sa decom će raditi fotograf Igor Stošić, koji će zajedno sa njima snimati po Pančevu.

 

Autobusi: po redu vožnje

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

Autobuska linija 11 od juče je broj 6 i ima produženu trasu kretanja. Početno i kranje stajalište biće kod Snežane, a koristiće se i stajalište kod Robne kuće. Autobusi više neće saobraćati pored Plinare, nego ulicom Miloša Obrenovića do Prvomajske, pa Prvomajskom do Bore Stankovića i dalje starom trasom, saopštila je Agencija za saobraćaj.

   

Hitna pomoć: hroničnim bolesnicima najteže

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

Noćas su lekari hitne pomoći imali uobičajenu noć. Najviše su se za pomoć lekarima obraćali hronični bolesnici kojima ove promene vremena ne prijaju. Prvenstveno asmatičarima i srčanim bolesnicima, tako da se njima savetuje da se drže propisane terapije i da redovno idu na kontrole kod svojih izabranih lekara.

   

Biometeorološka prognoza za 8. jun

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje da ne preteruju u svojim aktivnostima i da se odevaju u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.
Kod osetljivih osoba se mogu javiti glavobolja i nervoza.

(V.J.P.)

   

Vreme: sunčano, temperatura do 30 stepeni

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

U Pančevu će kao i u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i toplo vreme.

Najviša dnevna temperatura biće oko 30 stepeni.

U pola 6 u Pančevu je izmereno 16 stepeni, relativna vlažnost vazduha je bila 91 procenat, vazdušni pritisak 1007 milibara, a duvao je jugoistočni vetar do 2 metra u sekundi.

   

Andrejić pušten iz pritvora

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

Gradski većnik i predsednik Nove Srbije u Pančevu Milanko Andrejić, pušten je na slobodu, nakon što je u 13 časova saslušano još dva svedoka u vezi hapšenja.

   

Pancevo News in English June 7th

Andrejic Released from Prison

Town administration member and president of New Serbia (Nova Srbija) Party in Pancevo Milanko Andrejic was released from custody, after the hearing of two witnesses related to the arrest. Andrejic was arrested two weeks ago for suspicion of taking bribe, and was signed to 30 day custody because of possibility of influencing the witnesses.

 

National Councils for Minorities

National Council for Minorities elects 19 national minorities- 16 in immediate elections, while the Croat, Macedonian and Slovenian minority elects representatives through electronic assembly: the Croats in Subotica, Slovenians in Belgrade and Macedonians in Pancevo. More than 436 000 people constitute 19 national minorities in Serbia. In the first direct elections 16 minority communities will elect their representatives.