Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Izbori za nacionalne manjine

Izvor: Radio Pančevo

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji se danas održavaju u celoj zemlji, u Pančevu protiču bez problema, a svih devet biračkih mesta otvorena su tačno u sedam sati, rekla je za Radio Pančevo predsednica Izborne komisije Silvana Ivazović Jeđini. Nacionalne savete izabraće 19 nacionalnih manjina - 16 na neposrednim izborima, dok će Hrvati, Makedonci i Slovenci ta tela birati na posrednim izborima, odnosno putem elektorske skupštine i to Hrvati u Subotici, Slovenci u Beogradu, a Makedonci u Pančevu, od 12 sati u Velikoj sali Gradske kuće. Izbori protiču bez problema i to na sledećim izbornim mestima:

 

ATP od sutra uvodi novine

 

Izvor: Radio Pančevo

JKP Autotransport Pančevo od sutra će uvesti novi, izmenjeni red vožnje ka selima. Novine su da će ATP uvesti četiri nova polaska za Ivanovo i jedan za Banatski Brestovac. Novina je i da će od sutra gradske linije  4, 4a, 11 i 11a promeniti nazive u 5, 5a i 6, 6a, ali i trase.

   

Finale Vojvođanske ragbi lige

Izvor: Radio Pančevo

Ragbi klub "Dinamo" u finalu Vojvođanske lige danas od 16 sati sastaće se sa Ragbi klubom "Žarkovo" . Utakmica će se igrati na terenu kod kod Hale sportova na Strelištu.
Nakon finalne utakmice pehar će pobednicima uručiti zvaničnici Izvršnog veća AP Vojvodine i Ragbi saveza Vojvodine. Nakon utakmice organizatori obećavaju slavlje u ragbi stilu.

   

Očekuje se novi poplavni talas

Izvor: Radio Pančevo

Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" još uvek nije uvelo vanredne mere odbrane od poplava na Dunavu, ali prati razvoj situacije, u skladu sa prognozama da će Dunavom od sredine sledeće nadelje iz Madjarske stići veliki poplavni talas. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je da tokom noći nije bilo "drastičnijih promena na vodotokovima u Srbiji", ali da je u Beogradu povećan nivo Dunava i Save.

U Pančevu su pre dva dana uvedene redovne mere odbrana od poplava na Dunavu.

 

   

Očišćeno Pančevo

Izvor: Radio Pančevo

U okviru akcije ministarstva ekologije "Očistimo Srbiju – Veliko spremanje“ naš grad su danas na 25 lokacija od 10 do 12 sati čistili građani, članovi udruženja građana, volonteri, predstavnici mesnih zajednica...

U okviru velikog spremanja Srbije, Pančevo su danas sa skoro sat vremena zakašnjenja ipak posetili najavljeni ministiri ekologije i prosvete, Oliver Dulić i Žarko Obradović, kao i pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeši. Dulić je tom prilikom izjavio da Pančevo može da postane centar za reciklažu, u ovom delu Srbije.

   

Očisti Pančevo - očisti Srbiju!

Izvor: Radio Pančevo

 

U okviru akcije ministarstva ekologije očistimo Srbiju – „Veliko spremanje“ naš grad čistiće se na 25 lokacija. Članovi udruženja građana, volonteri i Pančevci uklanjaće đubre iz Vojlovice, Tesele, sa Tamiškog keja, okolnih sela i kanala na Kudeljarskom nasipu.Veliko spremnje Srbije i Pančeva simbolično treba da ukaža na neophodnost razvrstavanja i recikliranja otpada Akcija počinje danas u 10 sati. Priključi se! U okviru velikog spremanja Srbije, Pančevo će danas posetiti ministiri ekologije i prosvete, Oliver Dulić i Žarko Obradović, kao i pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeši, koji će od 10 sati prisustvovati predavanju učenika o očuvanju životne sredine u Tehničkoj školi.

   

U nedelju izbori za nacionalne manjine

Izvor: Radio Pančevo

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina održaće se sutra, 6. juna u svih 167 opština u Srbiji. Nacionalne savete izabraće 19 nacionalnih manjina, od kojih 16 na neposrednim izborima, a tri: Hrvati, Makedonci i Slovenci, posredno - putem elektora. Makedonci će birati svoje predstavnike nacionalnih saveta u Pančevu.

Na teritoriji Pančeva će biti otvoreno 9 biračkih mesta za 4.645 birača.