Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Zatvoreni Majski dani knjige

Izvor (Radio Pančevo)

Književna manifestacija Majski dani knjige, koja je ove godine bila u znaku japanske kulture i književnosti, završena je sinoć. Završni program je počeo u 17 časova haiku radionicom, nakon čega je Goran Skrobonja govorio o savremenoj svetskoj i domaćoj fantastičnoj književnosti. Usledilo je predstavljanje romana „Gringo“ Vojislava Bešića, i predavanje na temu „Samurajski kodeks časti u japanskoj tradiciji“.

 

Ljajić: Više novca za samohrane majke

Izvor (Radio Pančevo)

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ocenio je da se gotovo ceo paket mera dogovoren sa delegacijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) može nazvati socijalnim i da će koristi imati ugroženi, kao što su samohrane majke i korisnici narodnih kuhinja.

   

Mirna noć

Izvor (Radio Pančevo)

Po izveštaju iz pančevačke policije noć u gradu i okolnim pančevačkim selima protekla je mirno. Na svu sreću noćas nije bilo saobraćajnih nesreća, niti remećenja javnog reda i mira, rekao nam je jutros dežurni u policiji.

   

Akcija policije Prijepolja i Pančeva

Izvor (Radio Pančevo)

Pančevačka policija saopštila je da je u sinhronizovanoj akciji policije Prijepolja i Pančeva u Velikoj Župi (Prijepolje) juče uhapšen Dragan R. (1955.) iz Čačka, čime je presečena kanal ilegalne trgovine drogom.

   

Bez struje sutra deo Pančeva i B. Brestovca

 

Izvor: (Radio Pančevo)

Zbog planiranih radova na elektro mreži bez struje će sutra ostati potrošači u Pančevu i Banatskom Brestovcu. Od 9 do 12 sati bez struje će sutra biti Pančevci u Ulici Filipa Višnjića i to u delu od Cara Lazara do Cara Dušana.

U Banatskom Brestovcu će zbog orezivanja granja duž trase elektrovoda stanovnici tog sela povremeno ostajati bez struje od 8 do 13.30 saopštila je Elektrovojvodina.

(M. D.)

 

   

Starčevo: izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda

 

Izvor: Radio Pančevo

U Starčevu su juče počeli radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje finansira pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja, čijom izgradnjom za tri meseca će Starčevci dobiti i mogućnost priključka na kanalizacionu mrežu. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je radove na izgradnji fabrike koja se nalazi preko puta Rafinerije u starčevačkom ataru.

   

Počinje festival Pančevo - grad igre

 

Izvor: Radio Pančevo

Drugi međunarodni festival dečjih folklornih ansabala "Pančevo- grad igre“ počeće danas u 19h na platou ispred Narodnog muzeja. Festival je međunarodnog karaktera, a Pančevo će tokom vikenda posetiti folklorni sastavi iz Slovačke i Mađarske. U slučaju lošeg vremena glavni program će se održati u OŠ Jovan Jovanović Zmaj.