Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Podrška osnivanju novih preduzeća

Izvor:Radio Pančevo, 21.2.2017.

U cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava (do 20 odsto ukupnog ulaganja).

 

Konkurs za studentske radove o evrointegraciji

Izvor:Radio Pančevo, 21.2.2017.

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisuje konkurs za tri najbolja studentska rada u oblasti evropske integracije i procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji, kako bi podstakla mlade akademske građane da se uključe u argumentovanu debatu u vezi sa članstvom naše zemlje u Evropskoj uniji.

   

Završna konferencija "Edukuj se, zaposli se"

Izvor:Radio Pančevo, 21.2.2017.

U Gradskoj upravi će 22. februara od 12,30h biti održana završna konferencija u okviru projekta „Edukuj se, zaposli se", na kojoj Stručna komisija odabrati tri najbolja poslovna plana mladih, nezaposlenih lica,za koje je obezbeđena finansijska podrška u pojedinačnom bruto iznosu od 240.000 dinara ,,kao i adekvatna konsultantska podrška od strane projektnih partnera u narednih godinu dana.

   

Preventivni pregledi u ambulanti "Donji grad"

Izvor: Radio Pančevo,21.2.2017.

U Zdravstvenoj ambulanti " Donji Grad" u Ulici Žarka Zrenjanina broj 41, u sredu 22. februara će od 8 do 10 časova biti održana akcija preventivnih pregleda za sve zainteresovane građane .Pored merenja težine,visine, krvnog pritiska,masnoća i šećera u krvi, građani će na licu mesta moći da urade i hemokult test, koji je osnovna analiza za rano otkrivanje raka debelog creva, te je i prvi korak u prevenciji ove bolesti.Na pregled treba poneti i uzorak stolice u sterilnoj bočici koja se kupuje u apoteci, saopšteno je iz Doma zdravlja.

   

Isplata penzija u sredu i petak

Izvor:Radio Pančevo, 21.2.2017.

Isplata drugog dela penzija za januar će početi u sredu 22.februara ,za penzionere koji primaju penzije na kućne adrese i na šalterima pošta. Za one koji penzije podižu preko tekućih računa, isplata će početi u petak, 25. februara, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Plicija pronašla više ukradenih bicikala

Izvor:Radio Pančevo 20.2.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu pronašli su više bicikala, ukradenih od novembra prošle godine do početka februara ove godine na području grada.

Oštećeni građani bi trebalo da dođu u Policijsku ispostavu „Jug" u Pančevu, ulica Žarka Zrenjanina 96, svakog radnog dana od 8 do 16 časova, kako bi prepoznali i preuzeli svoj bicikl., saopšteno je iz Policijske uprave.

   

Isplata naknada dodataka i invalidnine

Izvor:Radio Pančevo, 20.2.2017.

Isplata dečijeg i roditeljskog dodatka za januar, počeće u utorak 21. februara.Istog dana će početi i isplata novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade,naknade za porodični smeštaj i dodatka za pomoć i negu drugog lica za januar, kao i isplata osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za januar, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.