Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Dodela nagrada najboljim sportistima Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 19.1.2017.

Sportski savez Pančeva organizovao je dodelu nagrada najboljim sportistima u 2016.godini, koja će biti održana u sredu, 25. januara od 13 sati u Kulturnom centru. Nagrade najboljim sportistima će biti dodeljene u četrnaest sportskih kategorija, a pored toga, biće uručene i posebne nagrade za doprinos razvoju i promociji sporta.

 

O arhitekturi u RTC "Mihajlo Pupin"

Izvor:Radio Pančevo, 19.1.2017.

U Regionalnom centru za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo planiran je niz od dvadeset predavanja, pod nazivom "Priče o arhitekturi". Prvo predavanje će biti održano 24. januara od 19 časova, a predavač će biti arhitekta Miljan Radonjić.

   

Zakazivanje sistematskih pregleda u Predškolskom dispanzeru

Izvor:Radio Pančevo, 19.1.2017.

Za zakazivanje sistematskih pregleda u Predškolskom dispanzeru od ponedeljka 23. januara, građani će moći da koriste i mobilni broj telefona. Naime, zakazivanje sistematskih pregleda za naredni mesec će počinjati poslednjeg ponedeljka u tekućem mesecu, na telefone 309-219 od 7 do 19 časova, kao i na 062/ 807-30-99 od 8 do 11 i od 14-16 sati svakog radnog dana,saopšteno je iz pančevačkog Doma zdravlja.

   

Isključenje vode u Kačarevu

Izvor:Radio Pančevo, 19.1.2017.

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži,od 9 sati do završetka radova bez vode će ostati celo Kačarevo, saopšteno je iz JKP Vodovod i kanalizacija

   

Odlaže se plivanje za bogojavljenski krst

Izvor: Radio Pančevo, 18.1.2017.

Zbog uslova koji nisu povoljni za održavanje takmičenja i bezbednosti takmičara, organizatori manifestacije su doneli odluku da plivanja za časni bogojavljenski krst u Pančevu ove godine ne bude. Inače se, za takmičenje u plivanju za časni bogojavljenski krst prijavilo 75 učesnika.

 

   

"Karpatske paralele" u Kovačici

Izvor: Radio Pančevo, 18.1.2017.

Susret mladih iz rusinske, srpske, slovačke i rumunske zajednice biće upriličen tokom vikedna u Kovačici. Reč je o projektu „Karpatske paralele" koji drugi put realizuje Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. U projektu učestvuju učenici gimnazija „Borislav Petrović Braca" iz Vršca, „Mihajlo Pupin" iz Kovačice, „Svetozar Miletić" iz Srbobrana i „Petro Kuzmjak" iz Ruskog Krstura.
Susret u kojem učestvuje oko dvadesetak učenika srednjih škola iz Vojvodine održaće se u poslovno – rekreativnom centru Relax.

   

Na Bogojavljensku noć

Izvor:Radio Pančevo,18.1.2017. 

Večeras je Bogojavljenska noć.Veruje se da se, u gluvo doba, uoči Bogojavljenja, na tren otvara nebo, da se ukrštaju vetrovi koji duvaju zimi s onima što duvaju leti i da sva voda postaje sveta.Ako u Bogojavljenskoj noći u ponoć otvorite prozor i pogledate u nebo, verovatno ćete primetiti da i neko od vaših komšija radi isto. Reč je o pravoslavnom običaju, da se tačno u ponoć izgovara želja.