Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Distribucija preparata protiv komaraca

Izvor:Radio Pančevo, 20.6.2017.

Zavod „Eko-san" će danas započeti distribuciju larvicidnog preprata po domaćinstvima za suzbijanje larvi komaraca u septičkom jamama na teritoriji Grada Pančeva.

 

Gradski štab-sačuvati useve od požara

Izvor:Radio Pančevo, 19.6.2017.

Gradski štab za zaštitu od požara strnih i ostalih poljoprivrednih useva, uputio je apel za preduzimanje preventivnih mera, kako tokom žetve ne bi dolazilo do požara. U periodu sazrevanja i tokom žetve, zabranjeno je paljenje otvorene vatre u blizini useva, a žetva i transport se moraju obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim dredstvima.Tokom žetve, prevoza i kamarisanja slame, zabranjeno je i pušenje i korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom, saopštio je Gradski štab za zaštitu od požara.

   

Zlatna plaketa za decu iz "Paunovića"

Izvor:Radio Pančevo, 19.6.2017.

Ansambl viših razreda KUD „Stanko Paunović" NIS-RNP, nagradjen je zlatnom plaketom na 12. Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije, koja je održana 17. juna u Valjevu.

   

Izložba alternativnog stripa Dragane Kuprešanin

Izvor: Radio Pančevo, 19.6.2017.

Izložba eksperimentalnog stripa Dragane Kuprešanin „Reprint", biće otvorena u Galeriji Milorada Bate Mihailovića, 20. juna u 19 časova. Dragane Kuprešanin je diplomirani likovni umetnik i grafički dizajner, kao i autorka alternativnog stripa. Realizovala je više od dvadeset samostalnih i preko dvesta  grupnih u zemlјi i inostranstvu. Izložba će biti otvorena do 30. juna, a radno vreme galerije je radnim danima od 17 do 20 časova.

   

Grad subvencioniše upis u privatni vrtić

Izvor:Radio Pančevo, 19.6. 2017.

Gradska uprava obaveštava građane čija se deca nalaze na listi čekanja za upis u Predškolsku ustanovu „Dečja radost", ili su na listi čekanja za upis u vrtiće u osnovnim školama u naseljenim mestima, da imaju pravo da podnesu prijavu za subvencionisani upis dece u privatnu predškolsku ustanovu „Kefalica" . Vrtić se nalazi u Ulici Svetozara Miletića broj 17 u Pančevu. Opširnije informacije na sajtu Grada Pančeva.

   

Akcija "Radost davanja" 21. juna

Izvor:Radio Pančevo, 16.6. 2017.

Tradicionalna humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi „Radost davanja", biće održana u sredu, 21. juna u Kulturnom centru Pančeva, od 9 do 12 časova. Akciju "Radost davanja" dva puta godišnje organizuju Regionalna RTV Pančevo, Služba za transfuzju Opšte bolnice i Crveni krst.

   

Objavljen konkurs za prijem vojnika

Izvor:Radio Pančevo, 16.6.2017.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika. Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova, u kasarnama čije adrese se nalaze u konkursu, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije.