Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Komemoracija stradalim Jevrejima

Izvor:Radio Pančevo, 15.8.2017.

Jevrejska opština Pančevo je polaganjem venca na spomen ploču na zidu nekadašnjeg sabirnog logora Svilara, obeležila dan hapšenja i odvođenja Jevreja Pančeva i okoline.Tom prilikom je pročitan rad dr Teodora Kovača, koji se odnosi na mučenje i stradanje pančevačkih i banatskih Jevreja.

 

Monodrama "Milunka" u Narodnom muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 15.8.2017.

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo će u okviru letnjeg programa u petak 18. avgusta od 20h biti izvedena monodrama „Milunka". U interpretaciji Vesne Stanković, glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta, publika će čuti ispovest heroine Srpskih oslobodilačkih ratova – Milunke Savić. Predstava je proglašena za najbolju na Međunarodnom festivalu u Zemunu 2015. godine, a iste godine dobija i nagradu "Zlatni vitez" na međunarodnom festival u Moskvi. Program je besplatan.

   

Izložba Darka Trajanovića u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 15.8.2017.

U Foajeu Kulturnog centra će 17. avgusta u 19 časova biti otvorena izložba slika Darka Trajanovića „Fragilnost". Postavka obuhvata slike iz serije ženskih aktova.Darko Trajanović je vizuelni umetnik iz Smederevske Palanke, doktorirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, izlagao na preko 40 kolektivnih i 22 samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu. Izložba će biti otvorena do kraja avgusta.

   

Promocija knjige "Svaka dobija"

Izvor:Radio Pančevo, 14.8.2017.

U okviru Pančevačkog kulturno leta, u četvrtak, 17. avgusta će od 19,30h u Gradskoj biblioteci biti održana promocija knjige kratkih priča "Svaka dobija", autora Dimitrija Bukvića, novinara i sociologa .Gost promocije biće književni kritičar i esejista Mladen Vesković.

   

Prskanje komaraca 16. avgusta

Izvor:Radio Pančevo, 14.8.2017.

Tretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji Grada Pančeva, biće izvršen 16.avgusta, ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi. Tretman će izvesti Zavod "Eko-san" uređajima sa zemlje, od 19 do 22 sata.U pojedinim delovima grada biće izvršeno suzbijanje komaraca zadimljavanjem. Mole se pčelari da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

   

Akcije dobrovoljnog davanja krvi

Izvor:Radio Pančevo, 14.8.2017.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana 17. avgusta od 8 do 10 časova u „JKP Higijena", 21.avgusta radnici JKP ATP daće krv u  prostorijama Transfuzije, a 23. avgusta akcija će biti održana za zaposlene Telekoma i PTT-a , od 9-12 h na 12-om spratu Nove pošte, saopšteno je iz Službe za transfuziju krvi.

   

Bolnici potrebna krv "A" pozitivne krvne grupe

Izvor:Radio Pančevo, 14.8.2017.

Prema informaciji iz Službe za transfuziju Opšte bolnice Pančevo, rezerve krvi krvne grupe „A" RhD – pozitivan su niže, iako je ovo najčešća krvna grupa u našoj populaciji. U protekle dve nedelje utrošen je veliki broj jedinica krvi, upravo ove krvne grupe za lečenje nekoliko težih bolesnika, kao i za redovne operativne programe, u kojima je veći broj pacijenata bio krvne grupe „A RhD pozitivan". Služba za transfuziju krvi prima dobrovoljne davaoce radnim danom od 7-15h i subotom od 8-13h. Pre davanja krvi potrebno je uzeti lagani obrok i dovoljno tečnosti, a sa sobom poneti lični dokument.