Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Počinju Susreti pronalazača u Idvoru

Izvor:Radio Pančevo, 9.10.2017.

U Idvoru će danas početi Oktobarski susreti pronalazača, u organizaciji Fondacije "Mladen Selak".Ovom prilikom će biti uručena mnogobrojna priznanja, a kao i proteklih sedam godina, biće predstavljeni i najuspešniji polaznici Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo.Biće predstavljeno šesnaestoro uspešnih učenika Centra, kao uvod udodelu nagrada najuspešnijim učenicima grada Pančeva 8. novembra na Dan grada.Ove godine je 62 učenika iz Pančeva osvojilo nagrade na validnim državnim i međunarodnim takmičenjima i smotrama, saopšteno je iz RCT "Mihajlo Pupin".

 

Dodela finansijske pomoći srednjoškolcima

Izvor:Radio Pančevo, 9.10.2017.

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je Javni poziv za dodelu jednokratne finansijske pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji Vojvodine. Prijave se mogu podneti Fondu do 1. novembra, na obrascu koji se može preuzeti sa sajta www.fondajnfort.rs ili dobiti u Povereništvu za izbeglice Pančeva,Trg Kralja Petra Prvog 2-4, radnim danima od 8 do 15 časova.

   

Koncert povodom Svetskog dana životinja

Izvor:Radio Pančevo, 9.10.2017.

Povodom obeležavanja Svetskog dana životinja, u Muzičkoj školi „Jovan Bandur" će u petak, 13. oktobra od 18,30h biti priredjen multimedijalni koncert učenika klase profesorke Marije Ligeti Balint i profesorke Ljiljane Radosavljević sa gostima iznenađenja. Na programu će biti dela: Kabalevskog, Griga, Lista, Sen Sansa, Biljane Krstić i drugih autora. Koncert će se realizovati u saradnji sa Društvom prijatelja životinja „Ljubimci".

   

Odobren projekat za izgradnju saobraćajnice

Izvor:Radio Pančevo, 6.10.2017.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrila je projekat Grada Pančeva za izgradnju saobraćajnice Ulice 7. nova, u okviru infrastrukturnog opremanja Severne industrijske zone / 3.deonica sa infrastrukturom ,vodovod i javno osvetljenje/

Ukupna potrebna sredstva za realizaciju ove investicije iznose preko 36 miliona dinara. Gradu Pančevu je odobreno 28.962.136 dinara, odnosno 80% potrebnih sredstava, a Grad sufinansira ovu investiciju sa 20% odnosno 7.240.534,00 dinara.
Izgradnja 3. deonice saobraćajnice u Ulici 7. nova od izuzetnog je značaja za sve buduće investitore u Severnoj poslovnoj zoni, kojima će biti potrebno priključenje na ovaj opštinski put.

   

Akreditovana obuka u cilju prevencije nasilja

Izvor:Radio Pančevo, 5.10.2017.

U Domu zdravlja je danas u organizaciji Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo održana akreditovana obuka, na osnovu sporazuma o saradnji koji je Dom zdravlja potpisao sa Pokrajinskim sekretirijatom za zdravstvo u cilju unapređenja, prevencije i ranog otkrivanja rodno zasnovanog , seksualnog i nasilja u porodici , kao i zaštite žena i devojaka koje su pretrpele nasilje.

   

Radionice u okviru "Dečije nedelje"

Izvor:Radio Pančevo, 5.10.2017.

Narodni muzej Pančevo u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Dečja radost"  ovogodišenju "Dečju nedelju" obeležava kreativnim i edukativnim radionicama.Do 6. oktobra u vrtiću „Petar Pan" održavaju se radionice u cilju podsticanje dečjeg stvaralaštva, kreativnosti i razvoja fine motorike ruku, kao i upoznavanje dece sa raznovrsnim likovnim materijalima.Istovremeno, u Narodnom muzeju, sa vrtićima „Kekec" i „Leptirić" svakodnevno se organizuju radionice „Upoznajmo muzej – šta je to arehologije".

   

Preventivni pregledi u MZ "Tesla" 7.oktobra

Izvor:Radio Pančevo, 5.10.2017.

Dom zdravlja Pančevo će u subotu, 7. oktobra organizovati akciju preventivnih pregleda u Mesnoj zajednici "Tesla",od 8 do 11 časova. Zainteresovani građani će imati priliku da izmere težinu, visinu, BMI (indeks telesne mase), krvni pritisak, trigliceride, holesterol, šećer u krvi, kao i da obave preventivni pregled i dobiju savet lekara.