Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Preventivni pregledi u "Gornjem gradu"

Izvor:Radio Pančevo, 3.2.2017.

Svetski dan borbe protiv raka 4. februar,ove godine se obeležava pod sloganom "Mi možemo.Ti možeš".Dom zdravlja Pančevo će u ponedeljak, 6. februara u Zdravstvenoj ambulanti " Gornji Grad " u Ulici Svetog Save broj 88 od 8 do 10 časova sprovesti akciju preventivnih pregleda za zainteresovane građane. Pored merenja težine,visine, krvnog pritiska, masnoća i šećera u krvi,građani će biti upućivani na skrining preglede: mamografija i hemokult test.

 

I iz Pančeva vozom sa motivima kulturne baštine

Izvor:Radio Pančevo,3.2.2017.

Voz ukrašen motivima srpske kulturne baštine,od juče saobraća na relaciji Beograd-Vršac, preko Pančeva.Vozovi iz Beograda ka Vršcu, na stanicu Pančevo Glavna stižu u 12,14h i 16,59h.Vozovi iz Vršca ka Beogradu stižu na stanicu Pančevo Glavna u 9,21h i 15,37h, saznajemo iz Srbija voza. Detaljnije informacije zainteresovani mogu pronaći na na www.srbvoz.rs

   

Za saobraćaj se zatvara deo ulice D.Tucovića

Izvor:Radio Pančevo, 3.2.2017.

Zbog radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovoda, u Ulici Dimitrija Tucovića, na delu od Ive Kurjačkog do Moše Pijade, od 6. februara saobraćaj će biti obustavljen i preusmeren na najbliže saobraćajnice.Smer kretanja vozila iz pravca Jabuke ka centru je ulicama:Jabučki put, Knjićaninova, Svetog Save do Moše Pijade i dalje.Smer kretanja vozila iz pravca centra grada ka Jabuci je Moše Pijade, Svetog Save i dalje, saopšteno je iz JKP „Vodovod i kanalizacija".

   

Prijem profesionalnih vojnika u Vojsku Srbije

Izvor:Radio Pančevo, 3.2.2017.

Ministarstvo Odbrane i Generalštab Vojske Srbije otpočeli su sa procedurom neposrednog prijema profesionalnih vojnika u jedinice Vojske Srbije na određeno vreme.Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika, kandidat dobija, popunjava i lično podnosi 13.februara, najkasnije do 9 časova u kasarne. Uz prijavu koja se popunjava u kasarnama na licu mesta, kandidat sa sobom donosi ličnu kartu na uvid i diplomu o završenoj školi. Istog dana vrši se i fizička provera kandidata, te je neophodno poneti i sportsku opremu.

Više informacija o uslovima za prijavljivanje, adresama i kontakt telefonima može se pronaći na sajtu Vojske Srbije www.vs.rs i sajtu Ministarstva Odbrane www.mod.gov.rs

   

Isplata poljoprivrednih i vojnih penzija

Izvor:Radio Pančevo, 3.2.2017.

Isplata januarskih penzija za poljoprivredne i vojne penzionere počeće u subotu 4. februara, objavljeno je na sajtu PIO Fonda.

   

Počeo upis za osnovno obrazovanje odraslih

Izvor:Radio Pančevo, 2.2.2017.

U OŠ „DJura Jakšić" počeo je upis za polaznike osnovnog obrazovanja odraslih „Druga šansa".Pravo na besplatno školovanje imaju svi gradjani koji su napunili petnaest godina i stariji, koji nisu završili osnovno obrazovanje.Program se realizuje u sardnji sa Ministarstvom prosvete i lokalnom samoupravom, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u školi „Djura Jakšić", kao i pozivom na telefonn škole 013 344-998.

   

Mašinskoj školi knjige na poklon

Izvor:Radio Pančevo, 2.2.2017.

Biblioteka Mašinske škole u Pančevu će obogatiti fond knjiga, zahvaljujući akciji koju je pokrenuo Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva.Akciji se odazvalo Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije, te će u petak, 3. februara u 11h školi biti uručene prigodne publikacije.
Mašinsku školu će u ime Ministarstva odbrane Srbije posetiti Komandant Specijalne brigade, general Zoran Veličković,i tom prilikom u ime Ministarstva uručiti publikacije zajedno sa
predsednicom Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva Milicom Todorović.