Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Javni poziv za investiranje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu

Izvor:Radio Pančevo, 26.12.2017.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – kupovinu nove mehanizacije i opreme, i rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje. Javni poziv je otvoren do 26. februara 2018. godine.Javni poziv za kupovinu novih traktora biće raspisan 4. januara 2018. godine, a rok za podnošenje zahteva biće od tog dana do 26. februara 2018. godine.

 

Raspisan Konkurs "Gradovi u fokusu"

Izvor:Radio Pančevo, 26.12.2017.

Ministarstvo kulture i informisanja rapisalo je Konkurs „Gradovi u fokusu 2018", kojim se pruža prilika lokalnim samoupravama da u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama. Konkurs je objavljen u dnevnim novinama "Blic" i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/gradovu-u-fokusu-2018- i biće otvoren je do 26. januara 2018. godine.

   

Božićna čestitka Željka Sušeca

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

"U ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pančevu i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da svim građanima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru uputim srdačne čestitke.Želim da Božić proslavite u miru i dobrom zdravlju, sa svojim najbližima u ljubavi i slozi "poručio je poverenik Gradskog odbora SNS Željko Sušec.

   

Sednica Skupštine grada 27. decembra

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

Predsednik Skupštine grada Pančeva sazvao je 18. sednicu Skupštine grada za sredu, 27.decembra, sa početkom u 10 časova.Na dnevnom redu naći će se, izmedju ostalog :Predlog odluke o budžetu grada Pančeva za 2018. godinu, Predlog odluke o donošenju Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije „Green Field 1" eko-industrijske zone-južno od „Petrohemije" , Predlog odluke o izmeni Odluke o zaduživanju grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, a u vezi sa zaduženjem iz 2016. godine i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskim administrativnim taksama.

   

Izmenjen način obračuna novčane naknade za slučaj nezaposlenosti

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava građane da je Narodna skupština Republike Srbije usvojila Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti .Zakon stupa na snagu 25.decembra i ovim odredbama u celosti promenjena je metodologija utvrđivanja visine i obračuna novčane naknade. Novčana naknada se više ne upoređuje sa minimalnom zaradom, nego je Zakonom propisan „bruto" iznos najnižeg i najvišeg iznosa novčane naknade od 22.390, odnosno 51.905,00 dinara koji će se usklađivati jednom godišnje.

   

Božićna čestitka Saše Pavlova i Tigrana Kiša

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš uputili su Božićnu čestitku gradjanima koji praznuju Božić po gregorijanskom kalendaru. U čestitki se kaže: "Svim građankama i građanima Pančeva, koji praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, želimo srećan Božić.Najradosniji hrišćanski praznik provedite okruženi svojim najbližima i najmilijima, u ljubavi, zdravlju i veselju.Neka vam Božić donese mir, slogu, sreću i uspeh na svakom životnom, ličnom, porodičnom i poslovnom planu.

   

Doček Nove godine u "Ulici novogodišnje čarolije"

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

Gradska manifestacija „Ulica novogodišnje čarolije" će biti održana od 25. do 31. decembra u Ulici Nikole Tesle. Večeras će od 17 časova nastupiti KUD «Stanko Paunović», nakon čega sledi defile mažoretkinja, a zvanično otvaranje manifestacije je predvidjeno za 18 časova.

Tokom sedam dana programa na manifestaciji će uzeti veliki broj izlagača - proizvođača domaće radinosti, starih zanata, a u okviru mini sajama gastronomije u brvnarama, predstaviće se proizvođači vina, rakije, piva, meda i hrane. Na glavnoj bini svakoga dana će nastupiti brojna kulturno-umetnička udruženja i muzički izvođači. Za sam Doček Nove 2018. godine, nastupiće tamburaški orkestar „Čingrija" i „Laguna bend".