Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Gostovanje Narodnog muzeja Zrenjanin

Izvor:Radio Pančevo, 31.8.2017.

U Narodnom muzeju Pančevo će 5 septembra u 19 časova biti otvorena izložba Narodnog muzeja Zrenjanin „Blago nama decama što smo taki mali – Detinjstvo u tradicionalnoj porodici." Izložba pruža saznanja o detinjstvu i kulturnom obrascu kakav je bio poznat tradicionalnoj vojvođanskoj porodici od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Autorke izložbe su Branka Babić, kustos-etnolog i mr Rajka Grubić, muzejski savetnik.

 

Centralni program 18. "Štrudlijade" u subotu

Izvor:Radio Pančevo, 30.8.2017.

U Dolovu će 2. septembra biti održan centralni program 18. Štrudlijade, u organizaciji Udruženja žena "Dolovke", a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Pančeva.Umeće u pravljenju štrudli će predstaviti članice 25 udrženja, a posetioce prvi put očekuje i promocija industrijskih štrudli.

   

Sednica Skupštine grada 31.avgusta

Izvor:Radio Pančevo, 29.8.2017.

Sednica Skupštine grada Pančeva sazvana je za četvrtak, 31. avgust, sa početkom u 10časova.Na dnevnom redu 14. sednice naći će se, izmedju ostalog,Predlozi odluka o izradi Planova detaljne regulacije unutrašnjeg dela Bloka 040, bloka 113 Kotež 1 i naselja Tesla, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Gradski stadion i Predlog odluke o određivanju akustičkih zona i zaštiti od buke na teritoriji grada Pančeva.

   

U toku Konkurs za izlaganje u galerijama KC-a

Izvor:Radio Pančevo, 29.8.2017.

Kulturni centar Pančeva objavio je Konkurs za izlaganje u svojim galerijskim prostorima u 2018. godini.Konkurs je otvoren do 30. septembra, i to za autorske, samostalne i grupne izložbe, mulitimedijalne projekte i programe. Neophodno je podneti:koncept umetničkog projekta i tehnički opis, vizuelnu dokumentaciju ,radnu biografiju i kontakte. Konkursnu dokumentciju treba dostaviti na adresu Galerije savremene umetnosti Pančevo,Vojvode Živojina Mišića 1 ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a prednost će imati inovativni projekti.

   

Književne večeri "Dani makedonske kulture"

Izvor:Radio Pančevo, 29.8.2017.

Književne večeri „Dani makedonske kulture" ove godine će se održavati svakog ponedeljka u septembru. Manifestaciju, već tradicionalno, od 2011. godine organizuje Udruženje „German" iz Glogonja, u saradnji sa Domom omladine Pančevo i Novinsko-izdavačkom ustanovom makedonskog izdavačkog centra.

   

Pančevo film festival od 6. do 10.septembra

Izvor:Radio Pančevo, 29.8.2017.

Četvrti po redu Pančevo film festival-PAFF biće otvoren 6. septembra u 20,30h u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, projekcijom dugometražnog prvenca mlade hrvatske rediteljke Hane Jušić – "Ne gledaj mi u pijat'', nagrađenog filma koji je nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu, prikazan na velikom broju festivala širom sveta.

   

Street art umetnost u školi "J.J.Zmaj"

Izvor:Radio Pančevo, 28.8.2017.

Street art umetnica iz Francuske, Kashink, boravila je u Pančevu i tom prilikom oslikala spoljašnji zid fiskulturne sale OŠ „Jovan Jovanović Zmaj".U ovoj akciji, pridružile su joj se i kolege sa lokala, te je svako oslikao po jedan zid. Poseta umetnice Kashink realizovana je u okviru projekta Street art rezidenture koji je četvrtu godinu za redom organizovalo Udruženje „Elektrika" iz Pančeva, uz podrsku Ministarstva kulture Srbije i Francuskog instituta.