Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Zaštitite vodomere

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Prilikom niskih temperatura došlo do pucanja vodomera na teritoriji Dolovo i u nekim delovima Pančeva, pa nadležni u JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju na sugrađane da zaštite svoje vodomere i vodovodne instalacije kako ne bi došlo do njihovog pucanja u zimskom periodu. Pravilno održavanje instalacija može sprečiti svaku eventualnu štetu i nepotrebne izdatke. Zbog niskih temperatura, voda u instalacijama se smrzava, povećava zapreminu i prouzrokuje pucanje cevi. Sa prvim porastom temperature, led se topi i neizbežno je curenje kroz nastalu pukotinu što dalje dovodi do plavljenja prostorija, najčešće podrumskih. Zbog toga je veoma bitno da se na vreme obrati pažnja na mesta na kojima je povećan rizik od smrzavanja vode i pucanja cevi.

 

Železnički saobraćaj se obavlja bez problema

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Železnički saobraćaj normalno funkcioniše i odvija se bez problema, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora „Infrastrukture železnice Srbije" Dušan Garibović, koji je naveo i da je oformljen Centralni operativni štab za borbu sa snegom.Inače, voz za Vršac i šinobus za Zrenjanin idu po redu vožnje. Za sve informacije oko polazaka putničkog voza iz Vršca, sa železničkih stanica u Pančevu, pozovite broj telefona 341-111.

   

Stanje na putevima Kovačice dobro

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Stanje na putevima u opštini Kovačica je redovno. Javno komunalno preduzeće „Elan" preuzelo je brigu o svim putevima u opštini Kovačica i sva raspoloživa vozila – kamioni i traktori su na terenu i rade na čišćenju snega sa puteva u svim naseljenim mestima.

   

Higijena:Čiste se ulice,prelazi,staze i prilazi

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Zaposleni u "Higijeni" od tri sata noćas čiste ulice prvog i drugog prioriteta. Očišćeni su svi pešački prelazi, staze, autobuska stajališta i prilazi ustanovama. Na terenu su 22 radnika, 3 mašine za uklanjanje snega i 3 kamiona za posipanje soli. I tokom noći u trećoj smeni biće 12 radnika i raspolagaće istim brojem radnih vozila.

   

Petrohemija pozitivno posluje

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

"Petrohemija" je i prošle godine zabeležila dobit u poslovanju. S obzirom na to i da će država otplatiti deo duga kompanije prema NIS-u od 105 miliona evra, zaposleni u ovoj kompaniji očekuju da će se pozitivno poslovnje konačno odraziti i na njihova primanja. Sindikalisti "Petrohemije" pozdravljaju pomoć koju Vlada Srbije pruža ovom preduzeću da se finasijski i poslovno konsoliduje, uz nadanja da će i radnici osetili taj poslovni uspeh.

   

Stefandan, treći dan Božića

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju danas treći dan Božića i praznik posvećen Svetom arhiđakonu Stefanu. On je bio prvi od sedam đakona koje su apostoli postavili da služi sirotinji u Jerusalimu. Predanje kaže da je činio mnoga čudesna dela, a Jevreji su ga oklevetali i osudili na smrt kamenovanjem. Sv. Stefan arhiđakon je na suđenju održao odu novoj veri i hrabro otišao u smrt postavši tako i prvi mučenik posle Hrista koji je stradao za veru. U vreme Stefana Nemanje i Svetog Save, arhiđakon Stefan je bio proglašen za opštu slavu Srbije, odnosno njenog zaštitnika.

   

Putevi prohodni, saobraćaj otežan

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Zimska služba je u II stepenu dežura 24 sata. Soli i agregata ima dovoljno, kažu u Zimskoj službi. Na teritoriji Južnog Banata svi putni pravci su prohodni. Kolovozi su vlažni, saobraćaj se odvija otežano. Pada slab sneg, koji se zadržava na putu. Temperature se kreću od -7 do -10 stepeni. JKP „Grejanje" je odlučilo da greje stanove non-stop, a pored „Vodovoda" koji je u stalnom dežurstvu, dežura se i u „Higijeni" i u „Zelenilu". Takođe, glavna autobuska stanica je otvorena 24 časa.