Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Bijenale crteža Srbije u Istorijskom arhivu

Izvor:Radio Pančevo, 7.11.2017.

Bijenale crteža Srbije, koji šesti put organizuje Istorijski arhiv Pančevo, biće otvoren večeras u 19 časova. Izložba obuhvata crteže šezdeset autora, a najboljim učesnicima će biti uručene nagrade.

 

Pančevo proslavlja Dan grada 8. novembra

Izvor:Radio Pančevo, 6.11.2017.

Dan grada Pančeva 8.novembar obeležava se u sećanje na ulazak srpske vojske pod vođstvom kapetana Petra Aračića i oslobadjanja Pančeva 1918.godine od austrouugarske vlasti. Ove godine, Dan grada obeležava se nizom dešavanja od 2. do 12. novembra, a na sam Dan grada, 8. novembra, u 10 časova svečano će biti položeni venci na spomenik borcima iz Prvog svetskog rata, dok će Svečana Akademija biti održana u Kultrurnom centru u 12 sati.Kao i proteklih godina, povodom Dana grada organizovan je niz kulturnih dešavanja.

   

Počela isplata po 5ooo dinara penzionerima

Izvor:Radio Pančevo, 6.11.2017.

Jednokratna isplata penzionerima po pet hiljada dinara, počela je danas, po odluci koju je Vlada Srbije donela prošle sedmice.Ovom odlukom obuhvaćeni su svi korisnici penzija, primaoci privremene naknade invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti.Iznos sleduje i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade, koja se nalaze u evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija, zaključno sa 27. oktobrom 2017. godine.

   

Nagrade za najuspešnije učenike-takmičare

Izvor:Radio Pančevo, 6.11.2017.

Povodom dana grada 8. novembra, u Gradskoj upravi će 7. novembra u 12 časova biti održana dodela nagrada najuspešnijim učenicima-takmičarima.Ukupno 63 učenika je nagrađeno iz opštih školskih predmeta na državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i oblastima koje su zastupljene u Regionalnom centru za talente "Mihajlo Pupin".

   

Završena zgrada za socijalno stanovanje

Izvor:Radio Pančevo, 3.11.2017.

JP „Gradska stambena agencija" završila je građevinsko-zanatske radove na izgradnji zgrade za socijalno stanovanje u Čumićevoj ulici broj 52, kao i radove na sređivanju partera, dvorišta i parking prostora.U toku je tehnički pregled objekta i priprema dokumentacije za tehnički prijem i upotrebnu dozvolu zgrade. Zgrada ima osam stambenih jedinica i priključena je na gradski toplovod, a za raspodelu stanova konkurs će biti raspisan početkom 2018. godine.

   

47. Salon umetnosti Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 3.11.2017.

U Galeriji savremene umetnosti će 6. novembra u 19 časova biti otvoren 47. Salon umetnosti Pančeva "U dodiru sa prirodom". Na izložbi će biti prdstavljeni umetnički radovi više od dvadeset umetnika, koje će publika moći da pogleda do 17. novembra. U okviru salona, u Narodnom muzeju će u 19,30h biti otvorena izložba "U dodiru sa prirodom slike – impresije iz ateljea"-omaž umetniku Palu Dečovu. Pred publiku će biti postavljeni radovi iz zaostavštine umetnika: crteži, slike, grafike, kolaži, objekti, konstrukcije.Autor postavkekoja će biti otvorena do 6. decembra je kustos istoričar umetnosti Dimitrije Jovanov.

   

Promocija zbornika "Prilozi istoriji Pančeva"

Izvor:Radio Pančevo, 3.11.2017.

Zbornik radova "Prilozi istoriji grada Pančeva", biće predstavljen u Narodnom muzeju 6. novembra od 12 do 14 časova. Zbornik sadrži tekstove o crkvi Svete Ane, koja je zadužbina Djordja Vajferta, Urošu Prediću, Svetislavu Kasapinoviću, generalu Mihovilu Mihaljeviću i Mihajlu Pupinu. Na promociji će govoriti autori tekstova.Zbornik je objavljen u izdanju Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo.