Baner
Baner

Svakodnevno gore kontejneri u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2018.

I pored stalnih molbi građanima koji imaju peći na čvrsto gorivo da vreo pepeo ne bacaju u kontejnere ili pored njih, ne prođe dan a da u gradu ne gori nekoliko posuda za smeće.Tokom ove nedelje svakodnevno su goreli kontejneri od pet kubika na dve lokacije: na Utvinom aerodromu, tačnije na uglu 7. jula i Prešernove i raskrsnici Ulica Mihajla Petovića Alasa i Stevana Sremca.Kontejneri od 1,1 kubika goreli su kod Staklare, u Miloša Trebinjca ispred Bolnice, ispred vrtića ,,Petar Pan" na Misi i Ulici Milutina Bojića na Strelištu.

Zbog vrelog pepela koji su žitelji Baštenske ulice u Starčevu pre dva dana bacili u kontejner došlo je do gorenja smeća u autosmećaru što je prouzrokovalo oštećenje vozila. Zbog toga su radnici pogona ,,Iznošenje smeća" zapaljen komunalni otpad morali da iskipuju iz kamiona, sačekaju da se vatra ugasi i angažuju drugo vozilo da ga utovari i preveze na deponiju.

Još jednom apelujemo na građanje da vreo pepeo nikako ne bacaju u kontejnere ili pored njih, već sačekaju da se ohladi, odlože ga  u džakove ili neke druge posude i ostave pored kontejnera, saopšteno je iz JKP „Higijena".