Baner
Baner

Stručnjaci iz Japana u Pančevu

Izvor: Radio Pančevo, 20.6.2016.

U Pančevu će od 20. do 22. juna boraviti stručnjaci za ekologiju iz Japana. Oni će od 10 sati održati radionicu u Gradskoj upravi, pod nazivom ''Značaj hemije životne sredine u proizvodnji zdrave hrane''. Radionicu će otvariti Katarina Banjai, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine.

 

Drugog dana, u utorak će od 11 sati održati radionicu u Gradskoj upravi, za studente Hemijskog fakulteta, pančevačke srednjoškolce i učenike iz Futoga, na temu ''Mogući izvora zagađenja medija životne sredine i načini sanacije prirodnih resursa''. Trećeg dana 22. juna delegacija iz Japana će obići kompleks HIP Petrohemije i park prirode „Ponjavica".

Gosti iz Japana će boraviti u Pančevu u okviru realizacije projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagađujućih supstanci u Srbiji"', koji se sprovodi na osnovu sporazuma sklopljenog između Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Udruženja za unapređenje životne sredine iz Hjoga i Grada Pančeva iz 2014. god.