Baner

"Panonke" za 8. mart

 

 

U holu Uprave grada otvorena je prodajna izložba rukotvorina Udruženja građana Panonke. Otvaranju su pored Panonki prisustvovali i ambasador Kraljevine Norveške, Nils Kamsvag i gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović .

 

Rukotvorine koje su Panonke predstavile napravljene su od materijala koji je kupljen sredstvima koje je izdvojila Gradska uprava kroz projekat pod nazivom „Moj prvi rad“. Od istih sredstava kupljena je i ambalaža za proizvode kao i prvi razboj kao osnovno sredstvo za izradu tkanih rukotvorina, rad i dalje usavršavanje žena, rekla je gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

Izložbi je prethodio projekat „Moja šansa- ja, preduzetnica“ koji je Udruženje sprovelo pod pokroviteljstvom Kraljevine Norveške. Norveška je izdvojila 8,5 hiljada evra finansijske pomoći za projekat ekonomskog osnaživanja žena strijih od 45 godina. Ambasador Kraljevine Norveške Nils Kamsvag rekao je da je u pitanju projekat pružanja pomoći ženama, preduzimačkom duhu i očuvanja kulturne baštine i nevladinih organizacija, što predstavlja savršenu konbinaciju oblasti koje će uvek rado podržati.

Jasna Vujučić, predsednica udruženja Panonke rekla je da ovo udruženje pokušava da omogući ženama da od hobija kojima su se bavile steknu sredstva za samostalin žiovot.