Baner

Obeležavanje 296. rodjendana Stare pančevačke pivare

Izvor:Radio Pančevo, 10.1.2017.

Udruženje građana „Muzej pivarstva Đorđe Vajfert" obeležiće 296. rođendan Stare pančevačke pivare, u petak, 12. januara u 14 sati, u Vajfertovoj pivari u Pančevu, ulica Nikole Tesle broj 2.

Rođendansku proslavu uveličaće specijalni gosti koji su potvrdili dolazak:Ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Henk van den Dool, Anja Rović, državna sekretarka Ministarstva za evropske integracije,Danilo Golubović, savetnik ministarke Jadranke Joksimović za zajedničku poljoprivrednu politiku i kum pivare Georg WStefan Imre, savetnik za privredu, Ambasada Rumunije u Srbiji Aleksandar Bogunović, Privredna komora Srbije.

Ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Henk van den Dool, tom prilikom će u nastavku akcije "Sve nas pivo spaja" skuvati pivo koje će prodati u humanitane svrhe.Akciju je 2016. godine započeo Ambasador Nemačke u Srbiji dr Axel Dittmann, a 2017. godine pridružio se Ambasador Republike Mađarske u Srbiji dr Atila Pinter.

U pripremi obeležavanja tri veka postojanja pivare, ovu svečanost podržalo je Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije: Za Srbiju u EU – korak po korak! a domaćini su Udruženje građana „Muzej pivarstva Đorđe Vajfert" Pančevo,Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije i Kompanija TMB Diamond Pančevo.