Baner

Kamp za najbolje učenike "Idvor 2011"

 

Izvor: Radio Pančeva

Sedmodnevni Eko-ekološki i kamp programiranja "Idvor 2011" počeo je danas 23.jula. Na koloniji u organizaciji RCZT "Mihajlo Pupin" će boraviti dvadesetoro najtalentovanijih učenika sa kojima će raditi Dragana Milićević, profesor fizike Gimnazije u Kruševcu i drugi stručnjaci iz oblasti ekologije i programiranja.

 

 

Kamp za talentovanu decu „Mihajlo Pupin“ je projekat koji predviđa da se tokom letnjeg raspusta u Idvoru organizuju kampovi iz oblasti ekologije i programiranja. Planirano je da grupe za početak čini oko 20 učenika osnovnih i srednjih škola i studenata koji bi boravili u rodnom mestu Mihajla Pupina desetak dana, a osnivanjem kampa Idvor bi postao nalik banatskoj Petnici.

Eko Kamp Eureka i Kamp programiranja - izrada aplikacija sa bazama podataka će biti organizovan visoko profesionalno sa uvaženim gostima, a najtalentovaniji učenici besplatno će pohađati kamp, rekao je direktor Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” mr Dragoljub Cucić.

Kamp će se nalaziti u Idvoru, mestu koje se nalazi između Novog Sada, Beograda, Pančeva i Zrenjanina. Idvor je i rodno mesto Mihajla Pupina, naučnika koji je sličnu ideju imao još davne 1930. godine, a sada ga realizuje Reginalni centar za talente na čelu sa direktorom Dragoljubom Cucićem.