Baner

Održana ekološka akcija NIS-a i Grada Pančeva na keju

Izvor:Radio Pančevo, 18.5.2018.

U zajedničkoj volonterskoj i ekološkoj akciji NIS-a i Grada Pančeva, koja je danas organizovana na keju kod Tamiša, učestvovalo je 80 radnika Rafinerije nafte Pančevo, učenici srednjih škola i kajakaškog kluba iz Pančeva, kao i zaposleni gradskih komunalnih preduzeća iz Pančeva.

Zajedničkom akcijom na delu keja kod ulice Milorada Bate Mihajlovića, preko puta Crvenog magazina, uređene su zelene površine i staze, sakupljen otpad i ofarbane klupe, tako da žitelji Pančeva i njihovi gosti mogu da uživaju u uređenoj obali i parkovima na ovom delu keja na Tamišu.

Akciju je podržala Gradska uprava Pančeva, JKP „Zelenilo" i JKP „Higijena", a ona predstavlja nastavak tradicionalne ekološke i volonterske akcije koju zaposleni u NIS-ovoj Rafineriji nafte u Pančevu organizuju već duži niz godina. Do sada, ona je realizovana u krugu rafinerije svakog proleća, sa namerom da zaposleni urede svoje okruženje.

Ovim povodom volontere je pozdravio zamenik gradonačelnika Pančeva, Predrag Živković:

„Kao vaš sugrađanin, veoma mi je drago što zajedničkim snagama i akcijom, možemo nešto lepo i korisno da učinimo za naš grad. Važna je volja, a rad na terenu i uređenju će dati rezultate i biti i te kako vidljiv. Želim da se zahvalim kompaniji NIS koja i ovim primerom pokazuje veliki stepen društvene odgovornosti i brige za zajednicu u kojoj posluje i u kojoj mi svi živimo i radimo. Ovom radnom akcijom, učinićemo deo keja na reci Tamiš, prijatnijim za šetnju, uživanje, ali i rekreaciju. Posebno bih pozdravio i najmlađe učesnike akcije, jer vrlo je važno da upravo kod mladih probudimo svest o značaju čiste i ekološki zdrave sredine"

„Ulaganje u zaštitu životne sredine je deo našeg strateškog opredeljenja, a dokaz toga su konstantna ulaganja u modernizaciju i primenu novih, čistijih tehnologija u Rafineriji nafte Pančevo.  Tako je i ova volonterska akcija odraz korporativne kulture naše kompanije, kao i dobre saradnje sa gradom Pančevom usmerene ka čistijem i uređenijem gradu. Uvereni smo da će uređenje zajedničkog prostora u kome živimo postati naša tradicija na zadovoljstvo svih Pančevaca", istakao je Vladimir Gagić, direktor NIS-ovog Bloka Prerada.