Baner

Lokal

Radio Pancevo

Sajam zapošljavanja u Kovinu

Izvor:Radio Pančevo, 25.10.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Pančevo u saradnji sa Opštinom Kovin, organizuje peti po redu Sajam zapošljavanja u ovoj opštini, koji će biti održan 2. novembra od 11 do 13 časova, u Centru za kulturu, u Ulici Cara Lazara 85 u Kovinu.

 

NIS: Volonterska ekološka akcija u Deliblatskoj peščari

Izvor: Radio Pančevo, 20.10.2017.

U specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara organizovana je volonterska ekološka akcija uređenja lokaliteta Korn. U akciji pod nazivom "Radni dan za prirodu", učestvovali su predstavnici NIS-a, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i JP "Vojvodinašume", koji upravljaju SRP "Deliblatska peščara". Uređenjem lokaliteta Korn, oko 40 učesnika akcije dalo je doprinos očuvanju najvećeg otvorenog prostora stepskih staništa u Deliblatskoj peščari.

   

Od raka dojke godišnje oboli oko 170 žena u Južnobanatskom okrugu

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Povodom kampanje kojom se obeležava oktobar – međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, Zavod za javno zdravlje je saopštio da u Južnobanatskom okrugu, svake godine oko 170 žena oboli i 75-80 žena umre od ove bolesti. Rak dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, pogađajući podjednako i razvijene i nerazvijene oblasti planete.

   

Privremena novčana naknada za septembar

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje će, preko Poštanske štedionice,danas isplatiti privremenu novčanu naknadu za septembar 2017. nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije

   

Festival klasičara od 20. do 22. oktobra

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Festival klasične muzike pod nazivom "Festival klasičara", biće održan od 20. do 22. oktobra u Svetosavskom domu. Početak koncerata u okviru drugog po redu festivala je u 20 časova.