Baner

Lokal

Radio Pancevo

Preventivni pregledi u Jabuci 21.decembra

Izvor:Radio Pančevo, 19.12.2016.

U MZ Jabuka će u sredu, 21. decembra biti organizovana akcija preventivnih pregleda, od 8 do 10 časova. Preventivni centar Doma zdravlja je nakon Jabuke, organizovao i akcije u MZ Dolovo 23. decembra i  MZ Banatsko Novo Selo 24. decembra, od 8 do 10 sati, saopšteno je iz pančevačkog Doma zdravlja.

 

Isplata penzija u petak i subotu

Izvor:Radio Pančevo, 19.12.2016.

Isplata drugog dela novembarskih penzija će početi u petak,23. decembra na šalterima pošta i na kućne adrese.Za penzionere koji primaju penzije preko tekućih računa, isplata će početi u subotu, 24. decembra, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Prijem za Ognjena Glavonića U GU

Izvor:Radio Pančevo, 19.12.2016.

U Gradskoj upravi će u sutra u 10h biti upriličen prijem za  reditelja Ognjena Glavonića, čiji je dokumentarni film "Dubina dva" osvojio nagradu za najbolji film na Festival dei Popoli, festivalu dokumentarnog filma u Firenci u Italiji. Prijem organizuje član Gradskog veća za kulturu grada Pančeva Nemanja Rotar.

   

Krsna slava Sveti Nikola Čudotvorac

Izvor:Radio Pančevo, 19.12.2016.

Pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Nikolu Čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja.Sveti Nikola važi za zaštitnika putnika, moreplovaca i  ribara,a podjednako ga poštuju i zapadni i istočni hrišćani, kod Srba je najčešća slava.Sveti Nikolaj, čije je ime u grčkom značenju – pobeditelj naroda, smatra se u hrišćanskom svetu pobednikom dobra nad zlom, koji je kao propovednik pravoslavnog hrišćanstva u prvim vekovima imao najveći broj pristalica.U srpskom pravoslavlju slava Sveti Nikola pada u vreme božićnog posta, pa je običaj da se na slavsku trpezu iznose posna jela.Srpska pravoslavna crkva obeležava dan smrti Svetog Nikole, čudotvorca Mirlikijiskog, koji je rođen u gradu Patari, u oblasti Mire Likijske, u vreme cara Valerijana.

   

Vladeta Jerotić u sredu u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 19.12.2016.

Predavanje "Tajna u religiji" Vladete Jerotića , biće održano u sredu, 21. decembra od 19 časova, u velikoj sali Gradske uprave Pančeva.Organizatori su omladinski časopis "Videlo" i Zadužbina Vladete Jerotića.