Baner

Lokal

Radio Pancevo

Obeležavanje Medjunarodnog dana sećanja na stradale Rome u Drugom svetskom ratu

Izvor:Radio Pančevo, 13.12.2017.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu koja će biti održana 16. decembra u 11 časova u okviru lokaliteta masovne grobnice civila stradalih u Drugom svetskom ratu, u okviru Spomen-kompleksa „Stratište" u Jabuci kod Pančeva.Državna cerermonija podrazumeva polaganje venaca i odavanje počasti, obraćanje gradonačelnika Pančeva, Saše Pavlova, zamenice predsednika Nacionalnog Romskog saveta Srbije, Jelene Jovanović i državnog sekretara Negovana Stankovića. Posle ceremonije polaganja venaca i  obraćanja će biti održan i kulturno-umetnički program.Vence će takođe položiti predstavnici Romske nacionalne manjine, Diplomatskog kora u Republici Srbiji, udruženja i građani.

 

Radovi u Ulici Bavaništanski put 15. decembra

Izvor:Radio Pančevo, 13.12.2017.

Na državnom putu, na putnom prelazu u ulici Bavaništanski put (zona raskrsnice sa ulicom Prvomajska) će 15. decembra biti izvodjeni radovi od 7 do 19 časova, obaveštavaju iz preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije".Radovi će biti izvedeni bez potpune obustave drumskog saobraćaja na putnom prelazu, sa naizmeničnim zatvaranjem saobraćajnih traka u ulicama Miloša Obrenovića i Prvomajskoj.

   

Bez tople vode deo Ulice Stevana Šupljikca

Izvor:Radio Pančevo, 13.12.2017.

Zbog radova na vodovodnoj mreži, JKP „Grejanje" neće isporučivati toplu vodu u Ulici Stevana Šupljikca, od broja 139 do broja 144, danas, sutra i prekosutra, od 9 do 14 časova.

   

Veče ruskog aforizma u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 12.12.2017.

U Gradskoj biblioteci će 13. decembra od 19,30h biti priredjeno veče savremenog ruskog aforizma i savremene ruske poezije. Ovom prilikom će biti predstavljanja knjiga antologija savremenog ruskog aforizma "Veliko u malom". Gosti će biti priredjivač knjige Aleksandar Čotrić i  ilivoje Baćović, prevodilac ruske poezije.

   

Gradonačelnik Pavlov osudio vandalski čin na Jevrejskom groblju

Izvor:Radio Pančevo, 12.12.2017.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najoštrije osuđuje vandalski čin koji se desio proteklog vikenda na Jevrejskom groblju u Pančevu prilikom kojeg je oštećeno više nadgrobnih spomenika. Gradonačelnik Pavlov pozdravlja brzu akciju pančevačke policije koja je odmah pronašla počinioce i protiv kojih će biti podnete krivične prijave.