Baner

Lokal

Radio Pancevo

Pančevo na konferenciji o digitalnim skupštinama

Izvor:Radio Pančevo, 2.11.2017.

Predstavnici Grada Pančeva učestvovali su na konferenciji „Stvaranje digitalnih lokalnih skupština", koja je održana u Novom Sadu,  u organizaciji Švajcarske agencije za razvoj i saradnju UNDP i Grada Novog Sada. Preko 300 učesnika, predstavnika lokalnih skupština, iz cele Srbije imalo je priliku da čuje iskustva kolega koji su do sada rad svojih parlamenata digitalizovali.

 

Zvezde džeza na 20. Pančevačkom džez festivalu

Izvor:Radio Pančevo, 2.11.2017.

Jubilarno, dvadeseto izdanje Pančevačkog Jazz Festivala,biće održano od 2. do 5. novembra u Kulturnom centru Pančeva. U okviru glavnog festivalskog programa nastupiće zvezde svetskog, evropskog i domaćeg džeza, među kojima i Džo Lovano, Tim Bern, Avišaj Koen, Čajna Mozis, Danijel Erdman, Ambroz Akinmusire, Fish in Oil, i drugi.

   

Obavezna upotreba zimskih guma

Izvor:Radio Pančevo, 1.11.2017.

Od danas je obavezna upotreba zimskih guma za sve učesnike u saobraćaju, kada su na putevima sneg i led. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu, kada se koriste kao zimska oprema, ne sme biti manja od 4 mm, a ne smeju se ni postavljati pneumatici sa klinovima.Upotreba zimskih guma važiće do 1. aprila, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

   

Penzionerima 5ooo dinara od 6. novembra

Izvor: Tanjug, 31.10.2017.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku da se penzionerima jednokratno isplati po pet hiljada dinara, a isplata počinje od 6. novembra.Ovom odlukom obuhvaćeni su svi korisnici penzija, primaoci privremene naknade invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.Iznos sleduje i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade, koja se nalaze u evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija, zaključno sa 27. oktobrom 2017. godine

   

Pančevački dani duhovne muzike 20. put

Izvor:Radio Pančevo, 1.11.2017.

U Svetosavskom domu 3.novembra u 18 sati počinje jubilarni, 20. Međunarodni festival "Pančevački dani duhovne muzike", koji će trajati do 5. novembra. Na Festivalu će nastupiti dvanaest horskih ansambala na koncertnim večerima, liturgijama i u okviru svečanog otvaranja i okruglog stola. Predstaviće se tri dečija hora, po jedan vokalni nonet, ženski hor, inkluzivni hor, pet kamernih horova iz Trsta, Pančeva, Valjeva, Jabuke, Obrenovca, Požarevca, Sremske Kamenice i Zrenjanina Novog Sada.