Baner

Lokal

Radio Pancevo

Putevi prohodni, saobraćaj otežan

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Zimska služba je u II stepenu dežura 24 sata. Soli i agregata ima dovoljno, kažu u Zimskoj službi. Na teritoriji Južnog Banata svi putni pravci su prohodni. Kolovozi su vlažni, saobraćaj se odvija otežano. Pada slab sneg, koji se zadržava na putu. Temperature se kreću od -7 do -10 stepeni. JKP „Grejanje" je odlučilo da greje stanove non-stop, a pored „Vodovoda" koji je u stalnom dežurstvu, dežura se i u „Higijeni" i u „Zelenilu". Takođe, glavna autobuska stanica je otvorena 24 časa.

 

Obustavljena plovidba Dunavom i Savom

Izvor: Radio pančevo, 9.1.2017.

Obustavljena je plovidba Dunavom od Bezdana do Prahova zbog pojave leda i jakih udara vetra. Obustava važi za sva plovila, odnosno za teretne i putničke brodove i čamce. Osim što je zabranjena plovidba Dunavom, nadležni podsećaju da je i dalje na snazi odluka o obustavi saobraćaja na Tisi, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Obustavljena je plovidba i na Savi, za sva plovila, osim brodova angažovanih za vanredne situacije i spasavanja.Na Tamišu zabeležena je pojava delimičnog i potpunog ledostaja debljine od 4.0 do 8.0cm. Nadležni savetuju na građane koji imaju plovila na rekama, da ih izvuku na obalu kako se ne bi zaledili.

   

Pomozimo pticama

Izvor: Radio Pančevo, 9.1.2017.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije apeluju na građane i nadležne službe da pomognu divljim pticama u izuzetno hladnim danima koji su pogodili Srbiju ovog januara.

   

Drugi dan Božića

Izvor: Radio Pančevo, 8.1.2017.

Srpska pravoslavna crkva i pravoslavni vernici u Srbiji obeležavaju drugi dan Božića ili Sabor presvete Bogorodice, kojoj se posvećuje dan posle praznika rođenja Isusa Hrista.

   

Vučić čestita Božić

Izvor: Radio Pančevo, 6.1.2017.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.