Baner

Lokal

Radio Pancevo

HIP Petrohemija bez zaostalih dugova

Izvor:Radio Pančevo, 16.8.2017.

Privredni sud u Pančevu danas je doneo rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije za HIP-Petrohemiju kojim je predviđeno da se sva preostala potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital Petrohemije, a delimično otpišu.

 

Konkursi u oblasti kreativne ekonomije

Izvor:Radio Pančevo, 16.8.2017.

Pokrajinska Vlada je raspisala prve javne pozive u oblasti kreativne ekonomije, namenjene mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima i to za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera, kao i za nabavku repromaterijala.U ovu svrhu, izdvojeno je ukupno 20 miliona dinara .

Pravo učešća na konkursima imaju privredna društva i preduzetnici sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.Konkursi su otvoreni za zainteresovane aplikante do 4. septembra 2017. godine.

   

U petak kreće 8. Eko regata

Izvor:Radio Pančevo, 16.8.2017.

U petak, 18. avgusta, iz Pančeva će osmi put krenuti Eko regata Tamiš, koja je od pre nešto manje od mesec dana proglašena još jednom gradskom manifestacijom.Eko regata će trajati do 20. avgusta, u organizaciji Grada Pančeva, u saradnji sa Opštinom Opovo.

   

Likovna kolonija "Deliblatski pesak" 49.put

Izvor;Radio Pančevo, 16.8.2017.

Likovna kolonija „Deliblatski pesak" biće održana 49. put od 18. do 26. avgusta, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice  Pančevo. Učešće na najstarijoj pančevačkoj manifestaciji, potvrdilo je sedamnaestoro umetnika iz :Srbije Bugarske, Makedonije i Republike Srpske .Za Likovnu koloniju „Deliblatski pesak" iz gradskog budžeta je izdvojeno pola miliona dinara.

   

Murali u Ulici Petra Aračića

Izvor:Radio Pančevo, 18.8.2017.

Kao uvod u „FreeDom Art" festival koji organizuje Dom omladine Pančevo, u subotu, 19. avgusta će u 19 sati biti predstavljeni murali Milana Bulatovića i Sanje Momčilović u Ulici generala Petra Aračića (preko puta Gradske uprave). Tom prilikom, posetioci će moći da se upoznaju i sa celokupnim programom festivala, koji će trajati od 19. do 27. avgusta.Istog dana, od 21,30h će na Platou Milana Mladenovića biti održan koncert duvačkog orkestra umetničkog udruženja „Farra Fanfarra" iz Portugalije.