Baner

Lokal

Radio Pancevo

Izmenjen red vožnje ATP-a zbog školskog raspusta

Izvor:Radio Pančevo, 28.3.2018.

Autobusi ATP -a će zbog školskog raspusta, od 30. marta do 9. aprila saobraćati po izmenjenom redu vožnje.
Na gradskoj liniji broj 6 Centar-Strelište-RNP,polasci će biti na svakih 30 minuta.Na liniji Pančevo – Banatski Brestovac, neće biti polazaka u 6:40 i 13:40 časova.Iz Pančeva ka Ivanovu će biti ukinuti polasci u 07:40, 09:40, 13:30 i 19:30 h, a ka Glogonju neće biti polazaka u 5:20, 16.20 i 19:20 sati.Od Pančeva ka Kovačici, neće saobraćati autobus u 13 a ka Padini u 11 časova.

 

Uskršnji bazar u Pančevu od 29. marta do 4. aprila

Izvor:Radio Pančevo, 28.3.2018.

Manifestacija „Uskršnji bazar" će biti održana od 29. marta do 4. aprila,na platou ispred Gradske uprave. Bazar će biti otvoren za posetioce svakoga dana od 10 do 18 časova, osim nedelje, 1. aprila. Organizator je Turistička organizacija Pančeva, u saradnji sa Udruženjem žena „Pančevke-Gornji grad". Dogadjaj je organizovan sa namerom da istakne kulturno-umetničke i privredne potencijale grada. Kulturno-umetnička društva i udruženja će na štandovima predstaviti ručne radove i zanatske proizvode, a publiku očekuje i bogat kulturno umetnički program koji će svakoga dana počinjati u 15,30 časova.

   

Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Izvor:Radio Pančevo, 27.2.2018.

Objavljen je Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica davanjem 36 stambenih jedinica u zakup na odredjeno vreme sa mogućnošću kupovine, na teritoriji grada Pančeva. Javni poziv je objavljen u okviru Regionalnog stambenog programa, a detaljnije informacije zainteresovani mogu pronaći na oglasnim tablama u Gradskoj upravi, seoskim Mesnim zajednicama, kao i na sajtovima grada Pančeva i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs

   

Upis dece u prvi razred osnovne škole na teritoriji grada Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 27.2.2018.

 Upis dece u prvi razred osnovne škole obavezan je za svu decu rođenu od 1. marta 2011. godine do kraja februara 2012. godine. U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Ako dete starije od sedam i po godina zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovnih škola vršiće se u osnovnim školama u gradu Pančevu i naseljenim mestima tokom aprila meseca 2018. godine.

   

U Pančevu održan spektakl u MMA veštinama

Izvor:Radio Pančevo, 26.2.2018.

U Pančevu je održan pravi spektakl u MMA veštinama. U prepunoj hali sportova na Strelištu održan je 12.ti po redu „Kombat čelendž". Na turniru održano je 9 borbi. Naši pančevački borci ostvarili su polovičan uspeh, tj pobede su zabeležili Marko Radaković i Vladimir Jovanović, dok su svoje mečeve izgubili Dalibor Milutinović i Krsto Bukumirić, od Ivice Truščeka, što je i bio glavni meč večeri. Kombat čelendž održan je u organizaciji Srpske Sparte, u prisustvu republičkih, pokrajinskih i lokalnih funkcionera, visokih predstavnika SNS-a, kao i mnogi drugi. Turnir je otvorio predsednik skupštine Tigran Kiš.