Baner

Lokal

Radio Pancevo

Srpska Nova godina i Mali Božić

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

Srpska Nova godina biće dočekana u ponoć u Srbiji, Crnoj Gori, RS, Makedoniji i delovima Hrvatske.Pored naziva srpska Nova godina, u upotrebi su i nazivi stara i pravoslavna Nova godina. Nova godina večeras će se čekati i u  Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Jermeniji, Moldaviji, Gruziji.

Sutra pravoslavna crkva i vernici slave Svetog Vasilija Velikog, praznik poznat i kao Mali Božić. Praznik posvećen Vasiliju Velikom, episkopu i teologu koji se smatra i začetnikom monaške tradicije u istočnom hrišćanstvu, u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom.

 

Pedeset godina rokenrola u Opovu

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

U galeriji „Jovan Popović" u Opovu će sutra u 18 sati biti otvorena izložba povodom pedeset godina rokenrola u Opovu. Izložba će, izmedju ostalog, obuhvatiti  fotografije i plakate iz perioda od 1966. do 2016. godine, muzičke instrumente i ploče. Specijalni gost na otvaranju biće Milan Đurđević, vođa  grupe Neverne bebe.

   

Prohodno ali sa smetovima na putu BNS-Samoš

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

Zimska služba AD „Vojvodina put" je u trećem stepenu dežurstva na teritoriji grada Pančeva /ali sa brojem vozila za četvrti stepen/ i trećem stepenu dežurstva na magistralnim putevima.

Smetova ima na putu:Banatsko Novo Selo-Vladimirovac-Padina-Samoš i raskrsnici Jarkovac-Dobrica. Putevi su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano.

   

Stanovnicima Bele stene dostavljeni lekovi i hrana

Izvor: Radio Pančevo, 12.1.2017.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu nije moguće doći plovnim putem, saopštio je MUP.
Trinaestorici stanovnika ovog naselja nadomak Pančeva, među kojima su dva bolesnika sa hroničnim bolestima, dostavljene su zalihe za narednih nekoliko dana. Dostava neophodnih namirnica i lekova obavljena je helikopterom, imajući u vidu da ne postoji drugi način dolaska do ovih ljudi.

   

Putevi u Pančevu i Južnom Banatu prohodni

Izvor:Radio Pančevo, 12.1.2017.

Iz Zimske službe AD „Vojvodina put" u Pančevu,saopšteno je da su na teritoriji grada, kao i Južnog Banata svi putni pravci prohodni. Kolovozi su vlažni i mestimično ima ugaženog snega, visine do 3 cm.Saobraćaj se odvija otežano. Ekipe Zimske službe su na terenu i vrše čišćenje kolovoza i posipaju so.Zimska služba je u četvrtom stepenu dežurstva.