Baner

Lokal

Radio Pancevo

Izmenjen način obračuna novčane naknade za slučaj nezaposlenosti

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava građane da je Narodna skupština Republike Srbije usvojila Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti .Zakon stupa na snagu 25.decembra i ovim odredbama u celosti promenjena je metodologija utvrđivanja visine i obračuna novčane naknade. Novčana naknada se više ne upoređuje sa minimalnom zaradom, nego je Zakonom propisan „bruto" iznos najnižeg i najvišeg iznosa novčane naknade od 22.390, odnosno 51.905,00 dinara koji će se usklađivati jednom godišnje.

 

Božićna čestitka Saše Pavlova i Tigrana Kiša

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš uputili su Božićnu čestitku gradjanima koji praznuju Božić po gregorijanskom kalendaru. U čestitki se kaže: "Svim građankama i građanima Pančeva, koji praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, želimo srećan Božić.Najradosniji hrišćanski praznik provedite okruženi svojim najbližima i najmilijima, u ljubavi, zdravlju i veselju.Neka vam Božić donese mir, slogu, sreću i uspeh na svakom životnom, ličnom, porodičnom i poslovnom planu.

   

Doček Nove godine u "Ulici novogodišnje čarolije"

Izvor:Radio Pančevo, 25.12.2017.

Gradska manifestacija „Ulica novogodišnje čarolije" će biti održana od 25. do 31. decembra u Ulici Nikole Tesle. Večeras će od 17 časova nastupiti KUD «Stanko Paunović», nakon čega sledi defile mažoretkinja, a zvanično otvaranje manifestacije je predvidjeno za 18 časova.

Tokom sedam dana programa na manifestaciji će uzeti veliki broj izlagača - proizvođača domaće radinosti, starih zanata, a u okviru mini sajama gastronomije u brvnarama, predstaviće se proizvođači vina, rakije, piva, meda i hrane. Na glavnoj bini svakoga dana će nastupiti brojna kulturno-umetnička udruženja i muzički izvođači. Za sam Doček Nove 2018. godine, nastupiće tamburaški orkestar „Čingrija" i „Laguna bend".

   

Izložba Kluba za odrasla lica u Muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 22.12.2017.

U subotu 23.decembra u 19 sati u Narodnom muzeju Pančevo biće otvorena izložba slika likovne sekcije Kluba za odrasla lica, koju vodi akademski slikar Emil Sfera.Na postavci će biti izloženi radovi naših starijih sugrađana koji stvaraju i svoj talenat iskazuju na slikarskom platnu već 12 godina koliko klub postoji.Izložba će biti otvorena do 15. januara, a ulaz je besplatan.

   

Isplata drugog dela novembarskih penzija

Izvor:Radio Pančevo, 22.12.2017.

Danas počinje isplata drugog dela novembarskih penzija na šalterima pošta i na kućne adrese. Isplata preko tekućih računa će početi sutra, objavljeno je na sajtu Pio fonda.