Baner

Lokal

Radio Pancevo

Završena zgrada za socijalno stanovanje

Izvor:Radio Pančevo, 3.11.2017.

JP „Gradska stambena agencija" završila je građevinsko-zanatske radove na izgradnji zgrade za socijalno stanovanje u Čumićevoj ulici broj 52, kao i radove na sređivanju partera, dvorišta i parking prostora.U toku je tehnički pregled objekta i priprema dokumentacije za tehnički prijem i upotrebnu dozvolu zgrade. Zgrada ima osam stambenih jedinica i priključena je na gradski toplovod, a za raspodelu stanova konkurs će biti raspisan početkom 2018. godine.

 

47. Salon umetnosti Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 3.11.2017.

U Galeriji savremene umetnosti će 6. novembra u 19 časova biti otvoren 47. Salon umetnosti Pančeva "U dodiru sa prirodom". Na izložbi će biti prdstavljeni umetnički radovi više od dvadeset umetnika, koje će publika moći da pogleda do 17. novembra. U okviru salona, u Narodnom muzeju će u 19,30h biti otvorena izložba "U dodiru sa prirodom slike – impresije iz ateljea"-omaž umetniku Palu Dečovu. Pred publiku će biti postavljeni radovi iz zaostavštine umetnika: crteži, slike, grafike, kolaži, objekti, konstrukcije.Autor postavkekoja će biti otvorena do 6. decembra je kustos istoričar umetnosti Dimitrije Jovanov.

   

Promocija zbornika "Prilozi istoriji Pančeva"

Izvor:Radio Pančevo, 3.11.2017.

Zbornik radova "Prilozi istoriji grada Pančeva", biće predstavljen u Narodnom muzeju 6. novembra od 12 do 14 časova. Zbornik sadrži tekstove o crkvi Svete Ane, koja je zadužbina Djordja Vajferta, Urošu Prediću, Svetislavu Kasapinoviću, generalu Mihovilu Mihaljeviću i Mihajlu Pupinu. Na promociji će govoriti autori tekstova.Zbornik je objavljen u izdanju Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo.

   

Pančevo na konferenciji o digitalnim skupštinama

Izvor:Radio Pančevo, 2.11.2017.

Predstavnici Grada Pančeva učestvovali su na konferenciji „Stvaranje digitalnih lokalnih skupština", koja je održana u Novom Sadu,  u organizaciji Švajcarske agencije za razvoj i saradnju UNDP i Grada Novog Sada. Preko 300 učesnika, predstavnika lokalnih skupština, iz cele Srbije imalo je priliku da čuje iskustva kolega koji su do sada rad svojih parlamenata digitalizovali.

   

Zvezde džeza na 20. Pančevačkom džez festivalu

Izvor:Radio Pančevo, 2.11.2017.

Jubilarno, dvadeseto izdanje Pančevačkog Jazz Festivala,biće održano od 2. do 5. novembra u Kulturnom centru Pančeva. U okviru glavnog festivalskog programa nastupiće zvezde svetskog, evropskog i domaćeg džeza, među kojima i Džo Lovano, Tim Bern, Avišaj Koen, Čajna Mozis, Danijel Erdman, Ambroz Akinmusire, Fish in Oil, i drugi.