Baner

Lokal

Radio Pancevo

"Neverne bebe" i ovog 14. februara u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 13.2.2017.

Grupa „Neverne Bebe" će 14. februara prirediti koncert povodom Dana zaljubljenih u Kulturnom centru Pančeva, od 20 časova.Grupa je osnovana 1993. godine, a do danas, članovi „Nevernih beba" odsvirali su oko dve hiljade koncerata.

 

Svetski dan radija 13. februar

Izvor:Radio Pančevo, 10.2.2017.

Svetski dan radija obeležava se 13. februara, a datum je odabran jer je 13. februara 1946. osnovan Radio Ujedinjenih nacija.Ovaj praznik proglasio je UNESCO u cilju promovisanja ovog medija koji dopire do najširih slojeva stanovnišva. Radio je  posebno prilagođen da dopre do najudaljenijih zajednica i do ranjivih grupa: nepismenih, hendikepiranih, žena, mladih i siromašnih i ima moćnu i specifičnu ulogu u hitnim slučajevima i pomoći u katastrofama.Ovo je šesti put kako će biti obeležen Svetski dan radija.

   

Policija pronašla laboratoriju za marihuanu u Kovinu

Izvor:Radio Pančevo, 10.2.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu pronašli su laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane i zaplenili  65 stabljika sa 6,5 kilograma sirove marihuane. Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je i zadržan do 48 sati dvadesetšetogodišnji muškarac iz okoline Kovina.Na teritoriji opštine Kovin, pronađena je laboratorija u kojoj je uzgajana marihuana,opremljena lampama, ventilatorima, trafoima i tajmerima za uzgajanje opojne droge u veštačkim uslovima. Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Smederevu.

   

Manifestacije vina i slanine

Izvor:Radio Pančevo, 10.2.2017.

U februaru će na teritoriji grada Pančeva biti održane dve gastro-turističke manifestacije.U Dolovu je u toku 19.Vinarijada u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara "Sveti Trifun",sa centralnim dešavanjima

11. i 14. februara.Kačarevo će 30. put biti domaćin Slaninijade od 16. do 19. februara, a organizator manifestacije je Turistički klub iz ovog mesta.

   

Besplatne obuke za buduće privrednike

Izvor:Radio Pančevo, 9.2.2017.

Ministarstvo privrede,Razvojna agencija Srbije i regionalne razvojne agencije će i ove godine za privrednike, kao i one koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog posla, u gradovima širom Srbije organizovati besplatne obuke.U regionalnim razvojnim agencijama privrednici će takođe besplatno moći da dobiju i nepohodne informacije o započinjanju poslovanja, nacionalnim i međunarodnim programima za podršku preduzetništvu, izvorima finansiranja, pravnim propisima i obavezama, porezima i taksama, o inovacijama, standardima, poslovnim inkubatorima, udruživanju, kao i da testiraju svoju poslovnu ideju.