Baner

Lokal

Radio Pancevo

Danas drugi deo penzija za april

Izvor:Radio Pančevo, 25.5.2017.

Danas počinje isplata drugog dela aprilskih penzija preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta,objavljeno je na sajtu Pio fonda.

 

Javni čas učenika solo pevanja

izvor:Radio Pančevo, 25.5.2017.

Javni čas učenika solo pevanja biće održan od 18 sati u Muzičkoj školi "Jovan Bandur". Ljubitelji arija i solo pesama čuće kompozicije: Hendla, Mocarta, Šuberta, Prebande i drugih muzičkih stvaralaca.

   

Isplata troškova prevoza za studente

Izvor:Radio Pančevo, 24.5.2017.

Studenti koji su ostvarili pravo na regresiranje troškova prevoza iz pokrajinskog budžeta za 2017. godinu, sredstva za period januar-jun 2016. mogu podići na svim šalterima banke Poštanska štedionica i poštama na teritoriji Srbije. Sredstva se mogu podići uz ličnu kartu od 25. maja, saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

   

Simpozijum epidemiologa Vojvodine

Izvor:Radio Pančevo, 24.5.2017.

U Kovačici će 26. maja biti održan 42.Stručni skup epidemiologa Vojvodine".Simpozijum je posvećen značaju vakcinacija, kretanju zaraznih i nezaraznih bolesti i depresivnim poremećajima kod stanovništva u Vojvodini. Zavod za javno zdravlje Pančevo prezentovaće stručne informacije o Kju groznici i kretanju ove zoonoze na teritoriji Južnog Banata kao endemskog područja za Kju groznicu.Organizatori su Institut za javno zdravlje Vojvodine i Zavod za javno zdravlje , pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

   

"Majski dani knjige" od 22. do 26. maja

Izvor:Radio Pančevo, 24.5.2017.

U Gradskoj biblioteci se od 22. do 26. maja održava 15. književna manifestacija Majski dani knjige.U okviru manifestacije ustanovljena je Plaketa "Čitalište", za izuzetan doprinos proučavanja istorije bibliotekarstva u Srbiji, a prvi dobitnik je doktor bibliotekarstva Desanka Stamatović.

Od 19 časova biće upriličen susret sa umetnikom Milošem Šobajićem, i predstavljena monografija o njegovom stvaralaštvu.Izložba Miloša Šobajića „Gušenje i davljenje" otvorena je do 6. juna u Galeriji savremene umetnosti.

Gostovanje Ivane Dimić, dobitnice NIN-ove nagrade, zakazano je za 26. maj od 19 časova.