Baner

Lokal

Radio Pancevo

Uhapšen višestruki prestupnik iz Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 24.2.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su tridesetdevetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnovane sumnje da je na području Pančeva izvršio više razbojništava.Sumnja se da je u toku februara, uz pretnju nožem, počinio razbojništva u trgovinskim radnjama, komisionima i apotekama.Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Pančevu, saopšteno je iz Policijske uprave Pančevo.

 

Obustavlja se saobraćaj u Ive Kurjačkog

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

Tokom vikenda, 25. i 26. februara, biće obustavljen saobraćaj u Ulici Ive Kurjačkog, na delu od Dimitrija Tucovića do Karadjordjeve ulice. Razlog za obustavljanje saobraćaja su radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodovovoda u delu ulice Dimitrija Tucovića, obaveštavaju iz JKP „Vodovod i kanalizacija".

   

Projekat prekvalifikacija za IT sektor

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa IT zajednicom, pokrenulo je pilot projekat prekvalifikacija za IT sektor.Pilot projekat obuhvata 100 polaznika i ukoliko bude uspešan, planirano je da još 900 ljudi započne IT obuku u 2017. godini.Kandidati se mogu prijaviti do subote, 4. marta u 23:59 sati putem sajta www.itobuke.rs.

   

Manifestacija "Dani ruske salate" u subotu

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

Humanitarna medjunarodna manifestacija „Dani ruske salate" biće održana u subotu, 25. februara u Domu Vojske. Peti put za redom, manifestaciju organizuje Društvo srpsko-ruskog prijateljstva ''Dositej Obradović'' Pančevo uz podršku Turističke organizacije Pančeva. Manifestaciji će se pridružiti predstavnici ambasada ,Vlade i ministarstava Srbije,Vojske Srbije, crkveni velikodostojnici, predstavnici Društava srpsko-ruskog prijateljstva iz više gradova Srbije, predstavnici nacionalnih zajednica, političkih partija i privrednici.Početak manifestacije „Dani ruske salate" je za takmičare u 17 časova,a za posetioce u 19 časova.

   

Predavanje o heraldici u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

U Gradskoj biblioteci će u petak,24. februara od 19 sati, biti održana tribina sa temom: "Gruzijski kneževi,fenomen i heraldička morfologija".Gost će biti Dragomir Acović, svetski priznat heraldičar, član Krunskog veća i arhitekta koji je projektovao kriptu i crkvu Svetog Lazara, koja je smeštena sedam metara pod zemljom, ispod Hrama Svetog Save u Beogradu..Tema o kojoj će Dragomir Acović govoriti posetiocima tribine, sveobuhvatna je i nedovoljno istraživana.