Baner

Lokal

Radio Pancevo

Izložba "Pančevo-Karansebeš" u Arhivu

Uzvor:Radio Pančevo, 27.11.2017.

Izložba "Pančevo-Karansebeš" će biti otvorena večeras u 19 časova u Istorijskom arhivu.Organizovana je iz želje za uspostavljanjem bliskije saradnje između dva grada, a povod je 230. godišnjica uspostavljanja poštanskog saobraćaja između dva mesta Vojne krajine.Ppošta se prenosila 253 kilometra od stanice do stanice sa jahačima u sedlima, zaprežnim kolima ili kočijama.Vreme kojem je ova izložba posvećena je bilo puno ratne strepnje, migracija, teškog rada ali i elana u sticanju znanja, veština i stvaranja stabilnog sveta.

 

Besplatno testiranje na HIV do 1. decembra

Izvor:Radio Pančevo, 27.11.2017.

Povodom Svetskog dana borbe protiv Aids-a svi zainteresovani gradjani od 27.novembra do 1. decembra mogu doći na savetovanje i testiranje u Zavod za javno zdravlje Pančevo, u Ulici Vuka Karadžićabroj 8, bivša Železnička ambulanta, od 10-12 časova. Testiranje na HIV je anonimno, besplatno, nije potreban uput, ne zakazuje se, obavezno ne doručkovati.Ovogodišnja nacionalna kampanja sprovodi se pod sloganom „Testiraj se na HIV, jer je važno da znaš".

   

Ambulanta "Gornji grad" neće raditi 2. i 3. decembra

Izvor:Radio Pančevo, 27.11.2017.

U subotu i nedelju 2. i 3. decembra, Zdravstvena ambulanta ,,Gornji grad" u Ulici Svetog Save broj 88 neće dežurati zbog izvodjenja radova.

Dežurna ambulanta će biti Zdravstvena ambulanta ,"Centar"u Zmaj Jovinoj ulici broj 10, u vremenu od 7 do 19 časova, saopšteno je iz Doma zdravlja.

   

KUD "Stanko Paunović" gostovao u Sibiru

Izvor:Radio Pančevo, 27.11.2017.

Šestoro članova prvog izvođačkog ansambla KUD-a "Stanko Paunović" NIS-RNP Pančevo, gostovao je u Rusiji, u Najabrsku, od 14. do 18. novembra 2017. godine.

   

Pančevački nastavnici na obuci iz računarstva i informacionih tehnologija

Izvor:Radio Pančevo, 24.11.2017.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da je to Ministarstvo pokrenulo projekat odobren u okviru programa UNESKO, „Podizanje digitalnih kapaciteta nastavnika za nastavne sadržaje iz oblasti računarstva i informacionih tehnologija".