Baner

Lokal

Radio Pancevo

Koncert za ljubitelje solo pesama u Muzičkoj školi

Izvor:Radio Pančevo, 23.5.2018.

Koncert solo pevača Muzičke škole „Jovan Bandur", učenika iz klase profesorke Tatjane Stojiljković, biće održan od 18.30 sati u sali škole. Ljubitelji arija i solo pesama uživaće u delima : Skarlatija, Mocarta, Čajkovskog,Šuberta i drugih kompozitora. Đaci će nastupiti uz klavirsku saradnju profesorke Ane Milatović.

 

Isplata devete rate učeničkih stipendija i kredita

Izvor:Radio Pančevo, 22.5.2018.

Isplata devete mesečne rate učeničkih stipendija i kredita, za školsku 2017/2018. godinu počinje u sredu, 23. maja.Mesečni iznos učeničke stipendije i učeničkog kredita iznosi 5.400,00 RSD.Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za isplatu učeničkih stipendija i kredita, izdvojeno je ukupno 68.877.572,40 RSD.

   

Počeli radovi na Hali sportova u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 21.5.2018.

Počeli su radovi na objektu Hale sportova u Pančevu, u skladu sa dinamikom realizacije aktivnosti na projektu "Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu". Tim povodom, na teren je izašla gradska menadžerka, Maja Vitman, i predstavila aktivnosti na projektu: "Rehabilitacija Hale sportova u gradu Pančevu je jedna od značajnih tema na osnovu koje smo mi i konkurisali za sredstva po konkursu prekogranične saradnje "INTERREG IPA CBC" programa sa našim prekograničnim partnerom po ovom projektu, gradom Rešice iz Rumunije. Predviđeni radovi obuhvataju zamenu stolarije, izolaciju zidova i krova i instalaciju opreme za grejanje i hlađenje. Stara stolarija iznad borilišta, površine 275 m2, će biti zamenjena novom, aluminijumskom. Bočni zidovi i krov će biti pokriveni aluminijumskim panelima debljine 10 cm, a stara zidana klima komora iz 1969. godine će biti zamenjena novom koju će pokretati dve vazduh-voda toplotne pumpe. Ugradnjom toplotnih pumpi osim efikasnijeg grejanja po prvi put će biti omogućeno hlađenje Hale sportova.

   

Isplata drugog dela penzija za april 25. maja

Izvor:Radio Pančevo, 21.5.2018.

Isplata drugog dela penzija za april, poćeće 25. maja preko tekućih računa, na šalterima pošta i na kućne adrese, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Bijenale umetnosti "Prostorni agens" od 26. maja

Izvor:Radio Pančevo, 21.5.2018.

Osamnaesto Bijenale umetnosti u Pančevu pod nazivom „Prostorni agens" biće otvoreno u subotu, 26. maja u 13 sati, ispred Galerije savremene umetnosti u Pančevu. Osam internacionalnih performera nastupiće u toku dana, u različitim gradskim prostorima, a među njima i Vlasta Delimar (Hrvatska), Lala Nomada (Austrija), Rabi Mrue (Liban/Nemačka), Boris Kadin (Hrvatska), Srđan Đile Marković - Supernaut (Srbija) i drugi.Program svečanog otvaranja započeće obraćanjem selektora Bijenala umetnosti, Andreja Mirčeva, i gradonačelnika Pančeva, Saše Pavlova, u 13 sati ispred Galerije savremene umetnosti, saopšteno je iz Kulturnog centra, koji je organizator manifestacije.