Baner

Lokal

Radio Pancevo

Promocija knjige Mihajla Pantića u Biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 21.9.2017.

Promocija nove knjige Mihajla Pantića "Kada me ugleda ono što tražim",biće promovisana u Gradskoj biblioteci od 19,30 h.Knjigu sačinjavaju priče o trenutku kada čovek iza sebe ima istoriju, kojom je vrlo često nezadovoljan, ali isto tako često i nema dovoljno snage da u potpunosti promeni životnu priču ispred sebe.

 

Uspeh Srbije na evropskom takmičenju u saobraćaju

Izvor:Radio Pančevo, 20.9.2017.

Na evropskom takmicenju učenika o poznavanju saobraćaja koje je održano u Tirani, reprezentacija Srbije je zauzela 4. mesto, u konkurenciji 22 evropske države.Srbiju je predstavljalo četvoro dece: Elena Stoja iz Uzdina,Veljko Potkonjak iz Omoljice, Ankica Čakajac iz Čacka i Jovan Nikolić iz Loznice

   

Izložba digitalne grafike u Foajeu KC-a

Izvor:Radio Pančevo, 20.9.2017.

Izložba digitalne grafike Aleksandra Pantića će biti otvorena u Foajeu Kulturnog cetra u 19 časova.Aleksandar Pantić je likovni i primenjeni umetnik, osnovne studije likovnih umetnosti i master studije zidnog slikarstva završio je u Beogradu, a master studije istorije kulture i kulturnog nasleđa u Budimpešti.Od 2010. godine angažovan je u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka, kao voditelj kurseva mozaika i ikonopisanja.Ovo je šesta samostalna izložba Aleksandra Pantića, a biće otvorena do 30. septembra.

   

Obuka djaka prvaka o bezbednosti u saobraćaju

Izvor:Radio Pančevo, 19.9.2017.

Svi đaci prvaci sa teritorije grada Pančeva od 18. septembra prolaze obuku na saobraćajnom poligonu u simuliranim uslovima, gde će steći osnovne veštine o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Obuka dece se vrši u OŠ „Stevica Jovanović" i sprovodi se u organizaciji Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva.Prevoz za sve đake je obezbeđen.

   

Festival "Ethno.com" 22. i 23. septembra

Izvor:Radio Pančevo, 19.9.2017.

U Kulturnom centru Pančeva će 22. i 23. septembra biti održan 15. Ethno.com-World music festival.Prve festivalske večeri će od 20 časova nastupiti Pjevačka grupa Svetlane Spajić i Olga Krasojević ,koji neguju srpsku tradicionalnu muziku, dok će u 21,30h početi koncert grupe „My people".

U subotu, druge večeri festivala od 20h koncert će održati Tamburaški orkestar Pančeva, a gosti iz Makedonije, grupa „Ljubojna" će predstaviti makedonsko muzičko nasledje od 21, 30h.Ulaz na programe 15. Ethno.com festivala je slobodan.