Baner

Lokal

Radio Pancevo

"Vojvoda Petar Bojović – Znamenja slave i časti" izložba u Domu vojske

Izvor:Radio Pančevo, 2.3.2017.

Izložba "Vojvoda Petar Bojović – Znamenja slave i časti" biće otvorena u Domu vojske, u petak, 3. marta u 15 časova. Organizatori su Medija centar „Odbrana", Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije i Narodnim muzej Čačak,Izložba će biti otvorena do 13. marta, a posetioci je mogu pogledati svakog radnog dana od 9 do 19 časova.

 

Uhapšen rukovodilac u HIP "Azotari"

Izvor:Radio Pančevo, 2.3.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su rukovodioca u HIP ''Azotari'' Pančevo Z.S. (1955), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica Postoje osnovi sumnje da je Z.S. u toku 2015. godine nevršenjem svoje dužnosti rukovodioca pogona Amonijak III, propustio da organizuje kontrolu izvršenog remonta, usled čega je došlo do havarije u pogonu.Prouzrokovana je šteta za HIP Azotaru u iznosu od preko 500.000.000,00 dinara, saopšteno je iz Policijske uprave.

   

KUD -u "Stanko Paunović" srebrna plaketa u Čačku

Izvor:Radio Pančevo, 2.3. 2017.

U Čačku je 25. i 26. februara održan 18. Festival kulturno-umetničkih društava Srbije. U programu Festivala učestvovalo je sedamnaest ansambala, koji su to pravo ostvarili na prethodno održanim gradskim, regionalnim i pokrajinskim smotrama.U društvu najboljih našlo se i najuspešnije pančevačko kulturno-umetničko društvo, KUD „Stanko Paunović" NIS-RNP.

   

Policija uhapsila vozača koji je usmrtio biciklistu

Izvor:Radio Pančevo, 1.3. 2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu pronašli su i uhapsili četrdesetsedmogodišnjeg vozača kamiona, koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo biciklista i pobegao sa lica mesta.Saobraćajna nesreća se dogodila juče oko 18 časova, na putu Pančevo - Vršac, na ulasku u naseljeno mesto Nikolinci.

   

U Pančevu godišnje do 7oo ljudi oboli od raka

Izvor:Radio Pančevo, 1.3. 2017.

Na osnovu podataka Registra za rak Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu godišnje oko 1350-1400 osoba oboli i 930 umire od malignih bolesti, od toga samo u Pančevu 650-700 osoba oboli i oko 370-400 umre od raka.