Baner

Lokal

Radio Pancevo

Raspored odnošenja otpada za 2.oktobar

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Jesenja akcija uklanjanja kabastog otpada JKP „Higijena" počeće 2. i trajati do 27. oktobra. Prvog dana akcije su na rasporedu sledeće ulice: Mučenička,Teslina,Vuka Karadžića, I. Barajevca, Kosovska,Štrosmajerova,Đure Jakšića, N. Đurkovića, Kej Radoja Dakića, Dositejeva, BateMihailovića, Naselje ,Sodara","Solara" Trg Slobode, V.R.Putnika ,Vojvode Petra Bojovića, Mite Topalovića, Petra Aračića, Trg Kralja  Petra I, Vojvode Mišića, Njegoševa, Karađorđeva do Moše Pijade, B. Jovanovića, Svetozara Miletića, Branka Radičevića, Braće Jovanovića 33-a, Z.J. Jovanovića,OŠ. "S. Jovanovića", Tehnička škola „23maj",OŠ,,J.Jovanović Zmaj",Gimnazija „Uroš Predić".

 

Predavanje u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

U Čitaonici Gradske biblioteke će od 19,30h biti održano multimedijalno predavanje "Ruska vlastelinstva po Srbiji u 14. i 15. veku".Predavač je Radovan Damjanović, istoričar i istraživač jezika.

   

Prevencija ranog napuštanja školovanja u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 29.9.2017.

Školama, porodicama i deci iz 10 osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva i iz Doma „Spomenak", u kojima su učenici iz različitih razloga u riziku od napuštanja osnovnog obrazovanja biće pružena podrška kroz projekat „Uz malu pomoć prijatelja-prevencija ranog napuštanja škole u Pančevu". Partner Grada Pančeva na ovom projektu koji finansira EU je Dom za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak". Početna konferencija biće održana u Gradskoj upravi od 11 časova.

   

Obeležavanje Svetskog dana srca 29.septembra

Izvor:Radio Pančevo, 28.9.2017.

Zavod za javno zdravlje Pančevo će obeležiti ovogodišnji Svetski dan srca u saradnji sa PU „Dečja radost" predavanjem i radionicom za decu i roditelje vrtića „Petar Pan" u petak 29.septembra u 16 časova. Gradska uprava grada Pančevo i fitnes klubovi sa teritorije grada Pančeva će organizovati dvočasovno vežbanje na otvorenoj Coca Cola teretani uz muziku, od 16:30h, a Planinarsko društvo „Jelenak" će organizovati biciklističku vožnju nasipom pored zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija" ka mestu Jabuka u trajanju od oko 90 minuta. Ovo je prilika da građani svih uzrasta „ojačaju svoje srce" što je i motiv ovogodišnje kampanje.

   

Promocija knjige Zorana.T.Popovića

Izvor:Radio Pančevo, 28.9.2017.

U Gradskoj biblioteci će večeras od 19 časova biti održana promocija knige aforizama za decu Zorana T.Popovića "Kad porastem biću veliki". Pored autora, pančevačkog aforističara Popovića, o knjizi će govoriti književnik Milovan Lukić.