Baner

Lokal

Radio Pancevo

Preuzimanje zdravstvenih kartica na Strelištu i Tesli

Izvor:Radio Pančevo, 2.8.2017.

Prema informaciji iz pančevačke filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, sutra će u MZ Strelište i MZ Tesla biti uručivane zdravstvene kartice penzionerima i nezaposlenim licima, koji žive u ovim naseljima. Preuzimanje zdravstvenih kartica će trajati od 9 do 14 časova, a sa sobom je potrebno poneti ličnu kartu ili staru zdravstvenu knjižicu, saopštavaju iz RFZO, Filijala Pančevo.

 

"Stereo banana" u Domu omladine"

Izvor:Radio Pančevo, 2.8.2017.

U Letnjoj bašti Doma omladine će u subotu 5. avgusta od 21,30h nastupiti „Stereo banana". Ovaj dvojac je objavio album „Šijemo sambu" i dugi niz godina nastupao na brojnim festivalima u Srbiji, kao i sarajevskoj Skenderiji i klubovima u Bugarskoj. Nakon što je pre nekoliko meseci objavljen prvi singl sa drugog albuma "Stereo banane", očekuje se izlazak novog albuma,saopštavaju iz Doma omladine Pančevo.

   

Prskanje komaraca u Jabuci i Starom Tamišu

Izvor:Radio Pančevo, 2.8.2017.

Tretman suzbijanja odraslih komaraca  u Jabuci i Starom Tamišu, biće obavljen večeras od 18 do 22 sata ukoliko budu povoljni meteorološki uslovi, obaveštavaju iz Zavoda "Eko-san". Tretman će biti izveden uređajima sa zemlje zadimljavanjem, te se mole pčelari da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

   

Oglašavanje sirena u subotu u podne

Izvor:Radio Pančevo, 1.8.2017.

Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba u akciji hrvatske vojske "Oluja", 5. avgusta će se u podne oglasiti sirene na teritoriji Republike Srbije. Biće emitovan  jednoličan zvuk za prestanak opasnosti u trajanju od 60 sekundi, obaveštavaju iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu.

   

Konkurs povodom Svetske nedelje dojenja

Izvor:Radio Pančevo, 1.8.2017.

Svetska nedelja dojenja se obeležava od 1. do 7. avgusta pod sloganom „Podržimo dojenje".Ovim povodom, deca koja pohađaju predškolske ustanove u Južnobanatskom okrugu imaće priliku da učestvuju likovnim i literarnim radovima na konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović – Batut". Vrtići će tokom avgusta i septembra moći da organizuju izložbe, a najbolje radove pošalju Zavodu za javno zdravlja Pančevo do 22.septembra.