Baner

Lokal

Radio Pancevo

Simpozijum epidemiologa Vojvodine

Izvor:Radio Pančevo, 24.5.2017.

U Kovačici će 26. maja biti održan 42.Stručni skup epidemiologa Vojvodine".Simpozijum je posvećen značaju vakcinacija, kretanju zaraznih i nezaraznih bolesti i depresivnim poremećajima kod stanovništva u Vojvodini. Zavod za javno zdravlje Pančevo prezentovaće stručne informacije o Kju groznici i kretanju ove zoonoze na teritoriji Južnog Banata kao endemskog područja za Kju groznicu.Organizatori su Institut za javno zdravlje Vojvodine i Zavod za javno zdravlje , pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

 

"Majski dani knjige" od 22. do 26. maja

Izvor:Radio Pančevo, 24.5.2017.

U Gradskoj biblioteci se od 22. do 26. maja održava 15. književna manifestacija Majski dani knjige.U okviru manifestacije ustanovljena je Plaketa "Čitalište", za izuzetan doprinos proučavanja istorije bibliotekarstva u Srbiji, a prvi dobitnik je doktor bibliotekarstva Desanka Stamatović.

Od 19 časova biće upriličen susret sa umetnikom Milošem Šobajićem, i predstavljena monografija o njegovom stvaralaštvu.Izložba Miloša Šobajića „Gušenje i davljenje" otvorena je do 6. juna u Galeriji savremene umetnosti.

Gostovanje Ivane Dimić, dobitnice NIN-ove nagrade, zakazano je za 26. maj od 19 časova.

   

Dokumentarni film u Apolu

Izvor:Radio Pančevo, 24.5.2017.

U okviru programa PAFF dokumentarna sreda, koji zajednički organizuju Dom omladine Pančevo i Pančevo Film Festival, u 20 časova u Dvorani Apolo biće prikazan dokumentarni film Dragan Wende West Berlin" iz 2014. Ulaz je slobodan.
Film je premijerno prikazan na festivalu u Torontu, a zatim u Džakarti, Zagrebu, Lajpcigu i Kijevu; na festivalima u Trstu i Sarbrikenu osvojio je nagrade za najbolji dokumentarni film.

   

Pokrajinska stipendija za Anju Crevar

Izvor:Radio Pančevo 24.5.2017.

U Pokrajinskoj vladi su svečano potpisani ugovori o stipendiranju perspektivnih i talentovanih sportista i usavršavanju mladih sportskih stručnjaka iz Vojvodine.

Programom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u 2017. godini obuhvaćeno je 77 sportista uzrasta od 14 do 20 godina i 16 sportskih stručnjaka, a za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara.

Svi stipendirani sportisti nosioci su titula nacionalnih prvaka u svojim uzrasnim kategorijama, kao i naši uspešni predstavnici na Olimpijskim igrama u Riju: Anja Crevar i Viktor Nemeš.

   

Uplata naknade za nezaposlene za april

Izvor:Radio Pančevo, 23.5.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje će danas preko Poštanske štedionice, uplatiti redovnu novčanu naknadu nezaposlenim licima za april.Privremena novčana naknada za april nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, biće isplaćena u sredu 24. maja .