Baner

Lokal

Radio Pancevo

Finale takmičenja "Zdrava škola"

Izvor:Radio Pančevo, 11.6.2018.

U Osnovnoj školi „Branko Radičević" u utorak, 12.juna od 12 časova biće održano veliko finale takmičenja „Zdrava škola" u kojem će učestvovati učenici četvrtog razreda iz tri osnovne škole sa teritorije grada Pančeva, obaveštavaju iz Doma zdravlja.Takmičenje je osmišljeno u vidu kviza, a ove godine će svoje znanje odmeravati učenici Osnovne škole „Vasa Živković", Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" i Osnovne škole „Branko Radičević".

 

Internacionalni karneval u Pančevu 15. i 16. juna

Izvor:Radio Pančevo, 11.6.2018.

Internacionalni karneval u Pančevu će biti održan 15. i 16. juna, na više lokacija u gradu i sa raznovrsnim programom. Otvaranje karnevalskih svečanosti tradicionalno započinje predajom ključeva grada gradonačelnika u ruke Maestra karnevala, što simbolično označava da gradom vladaju karnevalisti iz celog sveta, dobro raspoloženje i prijateljstvo. Kulminacija događaja je međunarodna karnevalska povorka kroz centar Pančeva, u subotu, 16.juna sa početkom u 20 časova.Svi programi su besplatni za posetioce.

   

Gradska manifestacija "Dan Dunava" 16. juna na Gradskom keju

Izvor:Radio Pančevo, 11.6.2018.

Gradska manifestacija „Dan Dunava" biće održana 16. juna dvanaesti put, a pod sloganom „Aktivni za reke".Obeležavajući Dan Dunava, Pančevo na najdirektniji način daje podršku i potvrđuje svoju maksimalnu ekološku angažovanost pridružujući se gradovima iz 14 evropskih zemalja Dunavskog sliva.

   

Uhapšeni zbog sumnje da su proizvodili i prodavali oružje i eksplozivne materije

Izvor:Radio Pančevo, 11.6.2018.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su tri muškarca, starosti 35 i 36 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.Policija je u njihovim stanovima, na tri odvojene lokacije, pronašla i oduzela dva pištolja, 88 metaka pištoljske municije različitog kalibra i više komada bodeža i boksera.Po nalogu nadležnog tužilaštva protiv osumnjičenih biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

   

Obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine

Izvor:Radio Pančevo, 1.6.2018.

Povodom 5. juna - Svetskog dana zaštite životne sredine , Grad Pančevo - Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, ove godine je aktivnosti usmerio prevashodno ka ekološkom opismenjavanju dece kroz edukaciju, takmičenja, konkurse i razvijanje dečje kreativnosti.