Baner

Lokal

Radio Pancevo

Sajam zapošljavanja 18. aprila u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 2.4.2018.

Sajam zapošljavanja će biti održan 18. aprila na korzou Ulice Vojvode Živojina Mišića, od 11 do 13 čsova. U slučaju loših vremenskih prilika sajam će biti održan u holu Gradske uprave.Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da posete sajam i sa sobom ponesu biografiju, a na štandu Nacionalne službe će moći da dobiju odgovore na pitanja o uslugama i programima koji su aktuelni.Sajam organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa Gradskom upravom.

 

Besplatne banje za penzionere i ove godine

Izvor:Radio Pančevo, 2.4.2018.

Penzioneri će i ove godine imati pravo na besplatan desetodnevni boravak u jednoj od 25 banja, saopšteno je iz Pio fonda Pravo da se jave na konkurs imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, čija penzija iznosi do 24.980 dinara, ukoliko mogućnost za besplatnu rehabilitaciju nisu koristili u poslednjih pet godina. Prijave na oglas se podnose zaključno sa 13. aprilom.

   

Akcija odnošenja kabastog otpada od 2. do 27. aprila

Izvor:Radio Pančevo, 29.3.2018.

Javno komunalno preduzeće ,,Higijena" će od 2. do 27. aprila sprovesti akciju sakupljanja i odnošenja kabastog otpada .U ovom periodu će od 7 do 15 časova biti odnošen: stari nameštaj, bela tehnika, ambalaža, autolimarija, gume, baštensko smeće i sav drugi otpad, izuzev građevinskog šuta .Za sva dodatna obaveštenja, gradjani se mogu obratiti na telefone 327-010 i 310- 931, a raspored sakupljanja i odnošenja otpada objavljen je na Fejsbuk stranici JKP "Higijena".

   

Manifestacija "Ovčarski dan" 1. aprila u Sakulama

Izvor:Radio Pančevo, 28.3.2018.

U Sakulama će 1. aprila biti održana 22. manifestacija „Ovčarski dan", koju će u 11h otvoriti predsednik opštine Opovo, Zoran Tasić.Nakon svečanog otvaranja sledi proglašenje pobednika smotre ovaca, krava i pulina. Program će obuhvatiti i trku magaraca, kuvanje čobanca i smotru ovaca i krava, izložbe poljoprivredne mehanizacije; narodne radinosti i sitnih životinja i ptica. Tokom celog dana goste će uveseljavati kulturno umetnička društva tradicionalnom igrom i pesmom. Kod bine će biti organizovana tombola, a biće otvorena i izložba slika Zorana Petrovića u sali Mesne zajednice Sakule.Manifestaciji prethodi uvodno veče 31.marta, kada će u svečanoj sali Mesne zajednice biti održana
promocija knjige „Reč na palanačkim šorovima" i gostovanje autora profesora Jovana Jerkova.

   

Održan Medjunarodni festival vina u Vršcu

Izvor:Radio Pančevo, 28.3.2018.

Turistička organizacija Vršac, trinaesti put za redom, u okviru Međunarodnog festivala vina „Vinofest", pored lokalnih vinara predstavila je i vinare sa teritorije cele Srbije i regiona: Mađarske, Hrvatske, BiH, Rumunije...Manifestacijaje održana 16. i 17. marta, a u takmičarskom delu VinoFest-a bilo je 179 uzoraka. Udruženje vinara i vinogradara „Sveti Trifun" iz Dolova ponelo je brojne nagrade.U kategoriji belih vina Udruženje vinara i vinogradara „Sveti Trifun" iz Dolova dobilo je Veliku Zlatnu medalju (pehar) za vino Sovinjon blank , i u istoj kategoriji bronzanu medalju za vino Šardone. U kategoriji crvenih vina dobijeno je priznanje za Rizling.