Baner

Lokal

Radio Pancevo

Objavljen konkurs za prijem vojnika

Izvor:Radio Pančevo, 16.6.2017.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika. Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova, u kasarnama čije adrese se nalaze u konkursu, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije.

 

Prevencija ranog napuštanja školovanja

Izvor:Radio Pančevo, 16.6.2017.

Grad Pančevo je podržao projekat "Uz malu pomoć prijatelja", koji ima za cilj smanjivanje rizika od ranog napuštanja obrazovanja, dece iz socijalno ugroženih porodica.U narednih 14 meseci projekat će obezbediti materijalnu, metodološku i pedagošku pomoć, u cilju postizanja boljih rezultata dece u učenju, uz unapređenje vršnjačke podrške i podrške stručne i šire zajednice.Projekat čija je ukupna vrednost oko 200 hiljada evra,odobren je iz sredstava IPA 2013, a Grad Pančevo ga je podržao sa 20 hiljada evra. Partneri i saradnici Grada Pančeva su Dom za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak" i Dom zdravlja Pančevo.

   

U Mašinskoj školi Centar za studije na daljinu

Izvor:Radio Pančevo, 16.6.2017.

U pančevačkoj Mašinskoj školi će od sledeće školske godine početi da radi Centar za studije na daljinu, jer je škola sklopila sporazum sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Zrenjaninu. Potpisivanje sporazuma će omogućiti učenicima Mašinske škole da nastave školovanje u svojoj školi i dođu do diplome Visoke škole. Na osnovu sprovedenih anketa, od početka sledeće školske godine biće formirano odeljenje od tridesetak učenika.

   

Monodrama "Sumrak u bečkom haustoru"

Izvor:Radio Pančevo, 16.6. 2017.

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo će u ponedeljak 19. juna od 20 časova biće izvedena monodrama „Sumrak u bečkom haustoru" – zanimljiva priča o Srbinu Radiši koji provodi svoj emigrantski život u Austriji. Monodrama je nastala prema istoimenom romanu Dragana Markova, koji i tumči lik Radiše.Ulaz je bespalatan.

   

Besplatan trening za motocikliste

Izvor:Radio Pančevo, 15.6.2017.

Celodnevni "Trening bezbedne vožnje za vozače motocikala ", biće održan u ponedeljak, 19. juna, u cilju smanjenja broja stradalih vozača motocikala na teritoriji grada Pančeva. Besplatan trening za petnaest vozača, sprovešće Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Asocijacijom za bezbednost motociklista i Komitetom za bezbednost saobraćaja grada Pančeva.Detaljne informacije o prijavljivanju za učešće, objevljene su na sajtu Grada Pančeva.