Baner

Lokal

Radio Pancevo

Humanitarna akcija "Da se rodim zdrava"

Izvor:Radio Panlevo, 30.1.2017.

Kako bi bio kupljen 4D utlrazvučni aparat za rano dijagnostikovanje u trudnoći, dva rotari kluba iz Pančeva pokrenula su humanitarnu akciju „Da se rodim zdrava". Kupovina 4D utlrazvučnog aparata koji košta od 25 do 30 hiljada evra  značio bi ne samo pacijentima u Pančevu, već i u celom Južnom Banatu, a rotari klubovi "Pančevo" i "Mihajlo Pupin" nadaju se odazivanju akciji kako privrednika, tako i gradjana.

 

Dva dana o rodnoj ravnopravnosti u GU

Izvor:Radio Pančevo, 30.1.2017.

Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada je u skladu sa Akcionim planom grada Pančeva za unapređenje položaja žena i ostvarivanje rodne ravnopravnosti, organizovao seminar o uvođenju rodne perspektive i rodno odgovornom budžetiranju za članice Ženske odborničke mreže, članice Saveta, zaposlene u Gradskoj upravi, predstavnice udruženja žena. Seminar će biti održan 30.i 31. januara u Gradskoj upravi, sa ciljem da se unaprede znanja i razumevanje procesa rodno odgovornog budžetiranja.

   

Predavanja o štetnosti duvanskog dima

Izvor:Radio Pančevo, 30.1.2017.

Nacionalni dan bez duvanskog dima 31.januar, ove godine će biti obeležen pod sloganom " Odrasli puše i mene guše ". Dom zdravlja Pančevo će ovaj dan obeležiti akcijom predavanja u Elektrotehničkoj školi " Nikola Tesla", koja će biti održana za učenike druge godine ove škole, odnosno četiri odeljenja.

   

"Zimski koncert" u Muzičkoj školi

Izvor:Radio Pančevo, 30.1.2017.

Učenici klavira profesorke Marije Ligeti Balint prirediće „Zimski koncert" od 18,30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur". Publici će se predstaviti delima Baha, Mocarta, Šumana, Šopena i drugih kompozitora.

   

Novoseljani apeluju za pomoć porodici Krajnjan

Izvor:Radio Pančevo, 27.1.2017.

U Domu kulture u Banatskom Novom Selu će u nedelju, 29. januara od 18h biti organizovan skup meštana, u cilju pomoći porodici Krajnjan iz ovog mesta.Ttročlanoj porodici koju čine bolesna majka i dvoje maloletne dece, srušio se najveći deo kuće te su svi članovi porodice smeštenu u jednoj, neuslovnoj za život sobi.Svi zainteresovani da pomognu ovoj porodici mogu doći u nedelju u novoseljanski Dom kulture, ili se javiti na telefon 060/5655590.