Baner

Lokal

Radio Pancevo

RFZO poziva gradjane da preuzmu zdravstvene kartice

Izvor:Radio Pančevo, 18.12.2017.

Republički fond za zdravstveno osiguranje Filijala za Južnobanatski okrug obaveštava osiguranike koji još nisu preuzeli svoje kartice zdravstvenog osiguranja da to mogu učiniti u RFZO u Pančevu,Ulica Vojvode Radomira Putnika broj šest. Kartice se mogu preuzeti svakog radnog dana od 7, 30 do 15, 30h.

 

Dva novogodišnja koncerta u Muzičkoj školi

Izvor:Radio Pančevo, 18.12.2017.

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur" će u sredu, 20. decembra od 18,30 sati biti održan "Novogodišnji koncert", koji će prirediti orkestar škole i hor „Belkanto", pod dirigentskom palicom profesora Bojana Kljajića. Na programu će biti poznate kompozicije grupe ABBA, filmska muzika, dela Pjacole i druge kompozicije.

Najmlađi učenici Muzičke škole, polaznici Muzičkog zabavišta ,klasa profesorke Miljane Vinčić, nastupiće na "Novogodišnjem koncertiću" u četvrtak, 21. decembra od 17 sati u sali MŠ „Jovan Bandur". Oni će sa gostima izvesti pesmice posvećene zimi i novogodišnjim praznicima, a dočekaće i Deda Mraza koji će im uručiti poklone.

   

Medjunarodni šahovski turnir kadeta u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 15.12.2017.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Dositej Obradović" Pančevo i Šah klub „Aljehin" koji je deo društva, u subotu 16. decembra od 11 časova u OŠ «Stevica Jovanović» u Pančevu, organizuju četvrti tradicionalni međunarodni šahovski turnir kadeta u Pančevu. Međunarodnom šahovskom turniru u Pančevu prisustvovaće veliki broj takmičara iz zemlje, a organizatori očekuju i takmičare iz okolnih zemalja i Rusije.Takmičenje će se odvijati u četiri starosne grupe: predškolci. niži razredi, viši razredi i srednjoškolci.

   

Ubuduće veća naknada tokom porodiljskog odsustva

Izvor:Radio Pančevo, 15.12.2017.

Preduzetnice, poljoprivrednice i žene angažovane van radnog odnosa ubuduće će imati pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta, a roditeljski dodatak za prvo dete biće povećan sa 39.000 dinara na 100.000 dinara.To je utvrđeno Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom koji je usvojila Skupština Srbije.Pravo na porodiljski dodatak, koje su do sada imale žene zaposlene na ugovoru o radu, bitće prošireno i na žene koje  samostalno obavljaju neku delatnost, kao i one angažovane na ugovor o delu ili na ugovor o privremenim i povremenim poslovima.

   

Preventivni pregledi u MZ "Tesla" u subotu

Izvor:Radio Pančevo, 15.12.2017.

U Mesnoj zajednici "Tesla" će u subotu, 16. decembra od 8 do 10 časova biti održani preventivni pregledi u organizaciji Doma zdravlja.Zainteresovanim građanima će biti meren krvni pritisak I radjene  kontrole masnoća i šećer u krvi. Lekari Doma zdravlja će shodno faktorima rizika davati adekvatne zdravstvene savete i upućivati u savetovališta.