Baner

Lokal

Radio Pancevo

Psihopatija, izvor zla u Bioblioteci

Izvor: Radio Pančevo, 10.1.2017.

U Gradskoj biblioteci Pančeva sutra, 11. januara od 18 časova biće održano predavanje na temu „Psihopatija: izvor zla?" u organizaciji udruženja „Napravi korak". Na ovu temu govoriće neuropsihijatar, dr Darko Stanković, stručni saradnik udruženja, a ulaz je besplatan.

 

Besplatna zimska škola karikature

Izvor: Radio Pančevo, 10.1.2017.

Dom omladine Pančevo organizuje Zimsku školu karikature koju će voditi ilustrator i karikaturista Nikola Dragaš. Radionice su namenjene deci od 6 do 15 godina i održavaće se u Domu omladine Pančevo, Svetog Save 10, svake subote od 10 do 12 časova. Radionice su besplatne, a prvo okupljanje zakazano je za subotu, 14. januara.

   

Književni konkurs "Rukopisi 40"

Izvor: Radio Pančevo, 10.1.2017.

Dom omladine Pančevo otvorio je konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 40". Rok za prijavu radova je 20. februar.Pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših jugoslovenskih republika i jezicima nacionalnih manjina.
Zainteresovani treba da pošalju do 3 pesme i / ili 3 kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane, potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, brojem telefona i i-mejlom na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili Dom omladine, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo,sa naznakom "za Rukopise 40".

   

Isplata penzija danas i sutra

Izvor: Radio Pančevo, 10.1.2017.

Isplata prvog dela penzija za decembar preko tekućih računa počinje danas, dok će se sutra vršiti isplata na šalterima pošta i dostavom na kućne adrese, navedeno je na sajtu PIO fonda. 

   

Požar u Rafineriji

Izvor: Radio Pančevo, 10.1.2017.

U Rafineriji nafte sinoć oko 21.15 časova, izbio je požar u postrojenju za preradu vakum ostatka. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, požar je u 22 .05 lokalizovan, a potpuno ugašen i stavljen pod kontrolu oko 23 sata. Povređenih nema i nije bilo opasnosti po životnu sredinu. Požar je izbio na Seriji 200. Gasili su ga rafinerijski vatrogasci i četiri gradska vatrogasna vozila.Gradski monitoring nije zabeležio povećane vrednosti atmosferski štetnih gasova.