Baner

Lokal

Radio Pancevo

Isplata stipendija nadarenim studentima

Izvor:Radio Pančevo, 16.3.2017.

Danas počinje isplata stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente za oktobar, novembar i decembar. Mesečni iznos za izuzetno nadarene učenike je 7.500 dinara , za studente osnovnih i master studija 12.000 dinara, a za studente doktorskih studija 15.000 dinara.

 

Sednica Skupštine grada 17.marta

Izvor:Radio Pančevo, 15.3.2017.

Predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš, sazivao je 10. sednicu Skupštine grada za petak 17.mart, sa početkom u 10 časova.Na dnevnom redu,izmedju ostalog, naći će se:Predlog odluke o zaduživanju grada za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, Predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području Bela Anta u Dolovu i Predlog odluke o promeni Plana generalne regulacije za širi centar grada.

   

Donacija hrane za Dom "Spomenak"

Izvor:Radio Pančevo, 15.3.2017.

Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" će u četvrtak, 16. marta u 10 sati biti uručeno voće i povrće, u okviru projekta „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju". Projekat realizuje Udruženje građana za brigu o deci i mladima "Na pola puta" Pančevo, u saradnji sa organizacijom „Banka hrane" i kompanijom– Delhaize Serbia.

   

Izmenjena trasa autobusa ATP-a na liniji šest

Izvor:Radio Pančevo, 15.3.2017.

Zbog zatvaranja Ulice 7. jula na delu od Ulice Žarka Zrenjanina do Ulice Svetozara Markovića, izmenjena je trasa autobusa ATP-a, na liniji broj šest. U smeru iz centra grada ka Vojlovici , autobusi će saobraćati ulicama:7. jula, Šandora Petefija, Janka Čmelika, Janošikova i dalje starom trasom.Određeno je i privremeno stajalište u Ulici Šandora Petefija, kod kućnog broja 44. za smer iz centra grada. U smeru ka centru grada trasa linije 6 ostaje ista.

   

Preventivni pregledi u MZ Kačarevo

Izvor:Radio Pančevo, 14.3.2017.

U Mesnoj zajednioci " Kačarevo " će 15. marta od 8 do 10 časova biti organizovana akcija preventivnih pregleda za žitelje ovog mesta.Tom prilikom , pored osnovnih antropometrijskih merenja :težina, visina, procena uhranjenosti, zainteresovani će moći da izmere i šeće , trigliceride i holesterol u krvi, kao i preventivni pregled lekara.Osobe od 50 do 74 godine starosti moći će na licu mesta moći da urade I hemokult test koji je prvi korak u prevenciji raka debelog creva.Na akciju trebaju poneti uzorak stolice u sterilnoj bočici koja se može kupiti u apoteci, saopšteno je iz pančevačkog Doma zdravlja.