Baner

Lokal

Radio Pancevo

60 godina Okružnog košarkaškog saveza Pančevo

Izvor:Radio Pančevo, 28.12.2017.

U Gradskoj upravi je 26. decembra svečano obeleženo 60 godina postojanja i rada Okružnog košarkaškog saveza Pančevo.Ovom prilikom su dodeljena priznanja za izuzetan doprinos u radu Saveza: Košarkaškom svezu Srbije, Košarkaškom savezu Vojvodine, brojnim klubovima i pojedincima.

 

Pokretanje sopstvenog biznisa uz subvencije Grada

Izvor:Radio Pančevo, 27.12.2017.

Grad Pančevo je dodelio ugovore početnicima u biznisu za samozapošljavanje, u cilju pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu, u jednokratnom iznosu do 500.000 dinara.
Subvencionisano je 14 lica. Minimalan iznos je 200.000 dinara, a maksimalan 400.000,00 dinara. Lista je doneta na osnovu kriterijuma koji su za ovu godinu prioriteti, a to su osetljive kategorije lica, IT sektor, proizvodna delatnost i pospešivanje zanatskih delatnosti. Uzete su u obzir i činjenice da li je neko u poslednje tri godine dobio subvencije po ovom osnovu, a neblagvremene i nepotpune prijave nisu uzete u obzir, kao nisuficitarna zanimanja.

   

"Jedna knjiga -jedan grad" 28. decembra

Izvor:Radio Pančevo, 27.12.2017.

U četvrtak, 28. decembra u 19 sati, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, biće održano uvodno veče pod nazivom "Zavođenje", manifestacije"Jedna knjiga – jedan grad", koja će biti održana sedmi put u organizaciji Gradske biblioteke.Ovogodišnja manifestacija posvećena je knjizi "Balkanska lepotica ili Šlemilovo kopile" novosadskog književnika Lasla Vegela.U programu će učestvovati Ana Kukolj iz izdavačke kuće "Akademska knjiga",Vladislava Gordić Petković, književna kritičarka i Laslo Vegel, autor.Ulaz na program je besplatan, a nastavak manifestacije publiku očekuje početkom 2018. godine.

   

Javni poziv za investiranje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu

Izvor:Radio Pančevo, 26.12.2017.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – kupovinu nove mehanizacije i opreme, i rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje. Javni poziv je otvoren do 26. februara 2018. godine.Javni poziv za kupovinu novih traktora biće raspisan 4. januara 2018. godine, a rok za podnošenje zahteva biće od tog dana do 26. februara 2018. godine.

   

Raspisan Konkurs "Gradovi u fokusu"

Izvor:Radio Pančevo, 26.12.2017.

Ministarstvo kulture i informisanja rapisalo je Konkurs „Gradovi u fokusu 2018", kojim se pruža prilika lokalnim samoupravama da u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama. Konkurs je objavljen u dnevnim novinama "Blic" i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/gradovu-u-fokusu-2018- i biće otvoren je do 26. januara 2018. godine.