Baner

Lokal

Radio Pancevo

Javni poziv za priključke za gas

Izvor:Radio Pančevo, 11.5.2018.

U cilju poboljšanja kvaliteta ambijentalnog vazduha u gradu Pančevu, Programom budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2018. godinu planirana su podsticajna sredstva, za korišćenje gasa kao energenta, u iznosu od 3.600.000 dinara. Refundiranje sredstava zainteresovanim građanima, od strane grada Pančeva, vršiće se do utroška sredstava namenjenih za ovu svrhu, prema redosledu podnetih zahteva, a najkasnije do 15.12.2018. godine.

 

Obeležavanje Medjunarodnog dana medicinskih sestara

Izvor:Radio Pančevo, 11.5.2018.

Međunarodni dan medicinskih sestara 12 .maj, Dom zdravlja Pančevo i Zavod za Javno zdravlje Pančevo, obeležiće promocijom svojih službi 11. maja na platou Doma zdravlja od 9 do 11 časova.Građani Pančeva imaće priliku da provere vrednosti šećera u krvi , da izmere krvni pritisak i dobiju savete o zdravim stilovima života. Deliće se promotivni materijal o zdravstvenim problemima, u cilju što bolje edukacije građana.

   

Krivična prijava zbog posedovanja oružja i municije

Izvor:Radio Pančevo, 11.5.2018.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetsedomogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla pištolj sa dva okvira i deset metaka.

   

Druga rata za porez na imovinu dospeva 15. maja

Izvor:Radio Pančevo, 9.5.2018.

Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva obaveštava poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige - fizička lica da 15. maja  (utorak) dospeva druga rata za porez na imovinu za 2018. godinu. Uplatnice sa iznosom duga su odštampane i u toku je dostavljanje obveznicima.

Mole se obveznici da  blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje  i plaćanje kamate kao i pokretanje prekršajnog postupaka i postupka prinudne naplate.

   

“HIP-Petrohemija” ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Izvor:Radio Pančevo, 9.5.2018.

"HIP-Petrohemija" ulazi u proces pokretanja proizvodnje "HIP-Petrohemija" nakon jednomesečnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Biće pokrenute startne aktivnosti u fabrici Etilen, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Polietilena niske gustine (PENG).