Baner

Lokal

Radio Pancevo

Pančevu odobrena dva projekta iz oblasti poljoprivrede

Izvor:Radio Pančevo, 28.5.2018.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 68 ugovora predstavnicima 41 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo po osnovu tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u vrednosti 932, 5 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 300 miliona dinara. Ugovore je potpisao gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov.

 

"Dani avanture" početkom juna u parku Barutana

Izvor:Radio Pančevo, 25.5.208.

U parku Barutana će 2. i 3. juna biti održani 5.''Dani avanture'', koje organizuje Planinarsko-ekološki klub '"Soko, uz podršku Grada Pančeva.Manifestacija promoviše zdrave stilove života, avanturistički turizam i aktivnosti u prirodi.

   

"Majski dani knjge" 16. put u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 24.5.2018.

Književna manifestacija "Majski dani knjige" koju organizuje Gradska biblioteka Pančevo, održaće se od 28. maja do 2. juna, u znaku obeležavanja tri značajne godišnjice: stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i stvaranja Jugoslavije, sedamdesetogodišnjice Titovog istorijskog „ne" Staljinu i svih događaja koji su iz tog razlaza proistekli, te pedesetogodišnjice studentske pobune. Ulaz na sve programe je besplatan.

   

U toku raspodela larvicida domaćinstvima

Izvor:Radio Pančevo, 23.5.2018.

Započeta je raspodela kesica larvicida u naseljima Kudeljarski nasip, Misa uz Novoseljenski put i Margita. Na terenu se nalaze četiriekipe.U naselju Margita će raspodela biti završena do kraja nedelje, a zatim se biti nastavljena u naselju Misa i na Bavaništanskom putu. Određene količine larvicida su ostavljene u prostorijama Mesnih zajednica kako bi građani, koji nisu bili kod kuće u peridu kada su ekipe dolazile, mogli da preuzmu larvicid i postave u svojim domaćinstvima prema priloženom uputstvu, saopšteno je iz Zavoda za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju "Eko san".

   

"Dani prota Vase" od 28.maja do 3. juna

Izvor:Radio Pančevo, 23.5.2018.

Manifestacija „Dani prota Vase" biće održana sedamnaesti put od 28. maja do 3. juna u Svetouspenskom hramu u Pančevu i u njegovoj porti, sa početkom u 20 časova.

Manifestacija kroz književne večeri, besede, koncerte i predstavljanje muzičkih izdanja, čuva ne samo sećanje na veliku ličnost koja je zadužila naše pesništvo, već i figuru koja je značajno uticala na jačanje nacionalne svesti srpskog naroda u Austrougarskoj.Organizator je Pančevačko muzičko društvo, a manifestaciju podržavaju Grad Pančevo i Srpska pravoslavna crkvena opština „Centar ".