Baner

Lokal

Radio Pancevo

"Književni četvrtak" u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2017.

Gradska biblioteka Pančevo je pokrenula ciklus književnih večeri pod nazivom „Književni četvrtak". Svakog drugog četvrtka, sve do manifestacije "Majski dani knjige", pančevačka publika imaće priliku da se druži sa najboljim domaćim piscima i njihovim najnovijim knjigama. Prvog četvrtka, 9. februara u 19 časova, gost će biti Vladislava Vojnović, čiji je roman za decu „Avram, Bogdan, vodu gaze", u izdanju Službenog glasnika nedavno nagrađen najprestižnijom nagradom za omladinsku književnost – Nagradom „Politikinog zabavnika".Sa autorkom će razgovarati književnik Vule Žurić.

 

Pančevački duvački orkestar nastupa u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 8.2.2017.

Koncert Pančevačkog duvačkog orkestra biće održan 9. februara u Kulturnom centru Pančeva, sa početkom u 19 sati. Pančevački duvački orkestar je osnovan 2015. godine pod okriljem Muzičkog centra Pančevo. Članovi orkestra  su akademski muzičari, profesori i učenici Muzičke škole "Jovan Bandur" u Pančevu, studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, estradni muzičari i ljubitelji muzike.

   

Počinje renoviranje ambulante u Dolovu

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

Zdravstvena ambulanta "Dolovo" će zbog renoviranja od četvrtka 9. februara privremeno biti preseljena u Mesnu zajednicu, saopšteno je iz pančevačkog Doma zdravlja.Predviđeni period za renoviranje ambulante je pedeset kalendarskih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.Pacijenti koji se leče u Dolovu, mogu zakazati lekarske preglede na broj telefona 062/ 192-62-53.

   

Konkursi RCT-a "Mihajlo Pupin"

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

Regionalni centar za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo, raspisao je 15. likovni i književni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola.Učesnici književnog konkursa bi trebalo da pošalju najviše tri pesme ili kratke priče na slobodnu temu.Učesnici likovnog konkursa mogu učestvovati sa po jednim radom na slobodnu temu u tehnici po izboru.Konkurs će biti otvoren do 20.marta,a radove treba poslati na adresu Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin", Dimitrija Tucovića broj 2, Pančevo.

   

Promocija dolovačke Vinarijade u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

U Dolovu je počela 19.Vinarijada, koja će trajati do sredine februara, u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara „Sveti Trifun" iz ovog mesta.Manifestacija će biti predstavljena i žiteljima Pančeva, u sredu 8. februara na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića,a promocija je organizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančeva i Sekretarijatom za poljoprivredu i ruralni razvoj. Prijavljivanje takmičara će početi u petak, 10. februara u Mesnoj zajednici u Dolovu, a svečano otvranje Vnarijade planirano je za subotu, 11. februar u 9 časova na dolovačkom pijačnom trgu.