Baner

Lokal

Radio Pancevo

Besplatne radionice trikova

Izvor: Radio Pančevo, 13.1.2017.

U Domu omladine Pančevo 18. januara počinje s radom besplatna radionica trikova. Cilj je da se srednjoškolcima otvore vrata jednog čudnog, drugačijeg sveta mađioničara, Učenje trikova zabavlja i opušta, razvija kreativnost i motoričke sposobnosti te je odličan način za izgradnju boljeg odnosa i povećanje želje za učenjem i savladavanjem novih veština. Radionice su besplatne i odvijaće se sredom od 20 časova.

 

Gradonačelnik sa predstavnicima fabrika

Izvor: Radio pančevo, 13.1.2017.

Povodom događaja u fabrikama Južne industrijske zone proteklih dana, a koji se odnose na dva požara u Rafineriji nafte Pančevo i akcident sa amonijakom u HIP Azotari, gradonačelnik Pančeva održao je sastanke sa predstavnicima HIP Petrohemije i HIP Azotare, a juče i sa predstavnicima NIS- Rafinerije nafte Pančevo.

   

Za 100 policajaca po 10.000 dinara

Izvor: Radio Pančevo, 13.1.2017.

Sto pripadnika Sektora za vanredne situacije i Direkcije policije, koji su prethodnih dana učestvovali u intervencijama spasavanja ljudi i dostave neophodne pomoći stanovništvu u snegom zavejanim naseljima, biće nagrađeno sa po 10.000 dinara.

   

Srpska Nova godina i Mali Božić

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

Srpska Nova godina biće dočekana u ponoć u Srbiji, Crnoj Gori, RS, Makedoniji i delovima Hrvatske.Pored naziva srpska Nova godina, u upotrebi su i nazivi stara i pravoslavna Nova godina. Nova godina večeras će se čekati i u  Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Jermeniji, Moldaviji, Gruziji.

Sutra pravoslavna crkva i vernici slave Svetog Vasilija Velikog, praznik poznat i kao Mali Božić. Praznik posvećen Vasiliju Velikom, episkopu i teologu koji se smatra i začetnikom monaške tradicije u istočnom hrišćanstvu, u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom.

   

Pedeset godina rokenrola u Opovu

Izvor:Radio Pančevo, 13.1.2017.

U galeriji „Jovan Popović" u Opovu će sutra u 18 sati biti otvorena izložba povodom pedeset godina rokenrola u Opovu. Izložba će, izmedju ostalog, obuhvatiti  fotografije i plakate iz perioda od 1966. do 2016. godine, muzičke instrumente i ploče. Specijalni gost na otvaranju biće Milan Đurđević, vođa  grupe Neverne bebe.