Baner

Lokal

Radio Pancevo

Izmenjena trasa autobusa na liniji broj 14

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2017.

Od danas je za saobraćaj zatvorena Ulica Moše Pijade, od Sinđelićeve do Svetog Save, zbog radova na fekalnoj kanalizaciji. Autobusi na liniji broj 14 u smeru od Omoljice ka Kotežu, saobraćaju Ulicom Svetog Save i Knićaninovom do kružnog toka na Kotežu. Od Koteža 2 prema Omoljici, autobusi saobraćaju do kružnog toka na Kotežu 1, odakle se ponovo vraćaju u Stevana Šupljikca i Moše Pijade.Od kružnog toka na Kotežu 2, saobraćaju Ulicom Moše Pijade, dolaze do Stevana Šupljikca, a potom Knićaninovom i Svetog Save i dalje starom trasom.Ulica Moše Pijade će biti zatvorena za saobraćaj dva meseca,

 

Isplata za poljoprivredne i vojne penzionere

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2017.

Danas počinje isplata junskih penzija za poljoprivredne i vojne penzionere,objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Predavanje o Nikoli Tesli u Starčevu

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2017.

U Galeriji „Boem" u Starčevu će 7. jula od 19,30h biti održano predavanje povodom dana rodjenja Nikole Tesle / Smiljan 10. jul 1856. godine/. Predavač je Goran Marjanović, član Saveta za istraživanje nasledja Nikole Tesle u Beogradu.

   

Predstava "Vesele sedamdesete" u Muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2017.

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo će u okviru letnjeg programa, u subotu 8. jula od 20,30h biti odigrana predstava „Vesele sedamdesete" Dramskog kluba za odrasla i stara lica. Scenario i režija:Aleksandra Ksenija Milosavljević. Program je besplatan.

   

Kampovi RTC "Mihajlo Pupin" Pančevo

Izvor:Radio Pančevo, 5.7.2017.

Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin" organizovao je od 6. jula 17. filmsku koloniju u Deliblatskoj peščari, koja će trajati do 13. jula. Kolonija će okupiti dvadesetak polaznika, koji će snimati filmove u peščari.Gosti kolonije biće Uglješa Šajtinac-profesor dramaturgije i Jelica Đokić-profesor na katedri za montažu .U subotu, 8. jula će u Idvoru biti otvoren 7. naučni i edukativni kamp „Mihajlo Idvorski Pupin". Na kampu će boraviti 20 učenika 8 i 7. razreda .Kamp će trajati do 18. jula,a tema je"Kompjuterske simulacije u fizici korišćenjem alata EJS". Oba kampa su besplatna za polaznike.