Baner

Lokal

Radio Pancevo

Gradske službe spremne za zimu

Izvor:Radio Pančevo, 27.10.2017.

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva zaključeno je da su obavljene neophodne pripreme za predstojeću zimsku sezonu. Sve službe koje su obavezne da sprovode pripreme na teritoriji grada Pančeva za odbranu od snega i snežnih nanosa, izvršile su neophodne pripreme i definisale potrebe, zadatke, rokove i izvršioce za nesmetano funkcionisanje.

 

Zimsko računanje vremena od 29. oktobra

Izvor:Radio Pančevo, 27.10.2017.

Zimsko računanje vremena će početi u noći između subote i nedelje, 28. i 29. oktobra. Kazaljke na časovnicima je potrebno pomeriti za sat vremena unazad, sa tri na dva sata.

   

Dom zdravlja:Nema bojazni od pojave epidemije malih boginja

Izvor:Radio Pančevo, 27.10.2017.

U Pančevu nema bojazni od pojave epidemije malih boginja, jer je stanovništvo vakcinisano u veoma visokom procentu od ove bolesti, saopšteno je iz Doma zdravlja.Pedijatar dr Svetlana Jovanović, koordinatorka za imunizaciju u Domu zdravlja Pančevo potvrđuje da se imunizacija dece na našoj teritoriji obavlja kontinuirano i bez većih problema tokom čitave godine, a obuhvat dece je na zadovoljavajućem nivou. Važno je naglasiti da se insistira na visokom procentu vakcinacije stanovništva, koji mora biti iznad 90 procenata, zbog izgradnje takozvanog kolektivnog imuniteta.

   

U Pančevu izgori svaki peti kontejner

Izvor:Radio Pančevo, 25.10.2017.

Zbog nesavesnih građana koji vreo pepeo bacaju u kontejnere, tokom 2016. godine u Pančevu je izgorelo 30 plastičnih kontejenra i još toliki broj metalnih kontejnera je oštećen. Da će i ova godina zabeležiti jednako crnu statistiku, svedoči podatak da je u prvih deset meseci već stradalo više od 40 kontejnera,od čega je 19 plastičnih. Tokom grejne sezone izgori svaki peti kontejner, te za nabavku novih, grad izdvaja milionske iznose na godišnjem nivou.Iz JKP „Higijena" apeluju na gradjane da ne bacaju vreo pepeo u kontejnere.

   

Novembarska nagrada grada Mihajlu Joviću i Žozefu Lončaru

Izvor:Radio Pančevo, 25.10.2017.

Po odluci žirija za dodelu Novembarskih nagrada grada Pančeva, ovogodišnji laureati su Mihajlo Jović u oblasti obrazovanja i Žozef Lončar u oblasti privrede.Mihajlo Jović vodi Tamburaški orkestar Muzičke škole "Jovan Bandur", Gradski tamburaški orkestar,Tamburaški orkestar KUD-a "Stanko Paunović" NIS RNP i autor je udžbenika za tamburu.Žozefa Lončara je za nagradu predložila Regionalna privredna komora, kao i Društvo Srbije za odnose s javnošću, Asocijacija istraživača tržišta javnog mnjenja Srbije,Centar za primenjenu kreativnost Srbije, za doprinos u oblasti marketinga i istraživanja tržišta.