Baner

Lokal

Radio Pancevo

Žene odvojite Dan za zdravlje

Izvor: Radio Pančevo,17.1.2017.

Pred nama je Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, koja se obeležava od 22. do 28. januara. Pod ovogodišnjim sloganom „Dan za zdravlje", lekari još jednom apeluju na naše sestre, majke, ćerke, prijateljice, da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, i da u toku godine odvoje „dan za zdravlje", kada će posetiti svog lekara i iskoristiti neku od dostupnih mogućnosti prevencije. Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti.

 

Popis ptica

Izvor: Radio Pančevo, 17.1.2017.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poziva sve institucije, udruženja i građane da se priključe Međunarodnom zimskom brojanju ptica vodenih staništa. Ovaj popis smatra se jednim od najstarijih programa praćenja stanja životne sredine i prirode u celom svetu.

   

Kravčenko: Nove investicije vredne milijardu evra

Izvor: Radio Pančevo, 16.1.2017.

Direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko najavio je danas da će ta kompanija investirati milijardu evra u naredne tri godine.Kravčenko je sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarao o budućim poslovnim projektima NIS-a i istakao da očekuje i nove investicije partnera sa kojima NIS radi.

   

Pančevo spremno dočekuje novi ledeni talas

Izvor: Radio Pančevo, 16.1.2017.

U Gradskoj upravi održana je danas još jedna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva. Na dnevnom redu bilo je stanje na terenu grada Pančeva i priprema za predstojeće najavljene ledene dane.

   

Privedeni zbog krađe kola u Opovu

Izvor: Radio Pančevo, 16.1.2017.

Brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Opovu uhapsili su dvojicu muškaraca osumnjičenih da su juče u Opovu ukrali vozilo.
Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, policija je po nalogu nadležnog tužilaštva odredila zadržavanje do 48 sati A. Š. (1976) iz okoline Pančeva i M. Đ. (1982) sa područja opštine Sečanj.