Baner

Lokal

Radio Pancevo

Policija pronašla laboratoriju za marihuanu u Kovinu

Izvor:Radio Pančevo, 10.2.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu pronašli su laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane i zaplenili  65 stabljika sa 6,5 kilograma sirove marihuane. Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je i zadržan do 48 sati dvadesetšetogodišnji muškarac iz okoline Kovina.Na teritoriji opštine Kovin, pronađena je laboratorija u kojoj je uzgajana marihuana,opremljena lampama, ventilatorima, trafoima i tajmerima za uzgajanje opojne droge u veštačkim uslovima. Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Smederevu.

 

Manifestacije vina i slanine

Izvor:Radio Pančevo, 10.2.2017.

U februaru će na teritoriji grada Pančeva biti održane dve gastro-turističke manifestacije.U Dolovu je u toku 19.Vinarijada u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara "Sveti Trifun",sa centralnim dešavanjima

11. i 14. februara.Kačarevo će 30. put biti domaćin Slaninijade od 16. do 19. februara, a organizator manifestacije je Turistički klub iz ovog mesta.

   

Besplatne obuke za buduće privrednike

Izvor:Radio Pančevo, 9.2.2017.

Ministarstvo privrede,Razvojna agencija Srbije i regionalne razvojne agencije će i ove godine za privrednike, kao i one koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog posla, u gradovima širom Srbije organizovati besplatne obuke.U regionalnim razvojnim agencijama privrednici će takođe besplatno moći da dobiju i nepohodne informacije o započinjanju poslovanja, nacionalnim i međunarodnim programima za podršku preduzetništvu, izvorima finansiranja, pravnim propisima i obavezama, porezima i taksama, o inovacijama, standardima, poslovnim inkubatorima, udruživanju, kao i da testiraju svoju poslovnu ideju.

   

"Bajka o pozorištu" u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 9.2.2017.

Pozorišna predstava „Bajka o pozorištu" Vladimira Đurđevića u izvodjenju Zvezdara teatra, gostovaće u Kulturnom centru 10. februara od 20h.Predstavu je režirao Marko Misirača, uloge tumače:Tihomir Stanić,Miloš Samolov, Petar Strugar, Snežana Savić, Iskra Brajović.

   

Za Dan državnosti neradni dani 15. i 16. februar

Izvor:Radio Pančevo, 9.2.2017.

Neradni dani za Dan državnosti Srbije - Sretenje - biće 15. i 16. februar.Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Sretenje - Dan državnosti Srbije, državni je praznik i praznuje se 15. i 16. februara, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.