Baner

Lokal

Radio Pancevo

Pančevo film festival od 6. do 10.septembra

Izvor:Radio Pančevo, 29.8.2017.

Četvrti po redu Pančevo film festival-PAFF biće otvoren 6. septembra u 20,30h u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, projekcijom dugometražnog prvenca mlade hrvatske rediteljke Hane Jušić – "Ne gledaj mi u pijat'', nagrađenog filma koji je nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu, prikazan na velikom broju festivala širom sveta.

 

Street art umetnost u školi "J.J.Zmaj"

Izvor:Radio Pančevo, 28.8.2017.

Street art umetnica iz Francuske, Kashink, boravila je u Pančevu i tom prilikom oslikala spoljašnji zid fiskulturne sale OŠ „Jovan Jovanović Zmaj".U ovoj akciji, pridružile su joj se i kolege sa lokala, te je svako oslikao po jedan zid. Poseta umetnice Kashink realizovana je u okviru projekta Street art rezidenture koji je četvrtu godinu za redom organizovalo Udruženje „Elektrika" iz Pančeva, uz podrsku Ministarstva kulture Srbije i Francuskog instituta.

   

Akcije dobrovoljnog davanja krvi do 1.septembra

Izvor:Radio Pančevo, 28.8.2017.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi biće održane 30. avgusta u MZ Dolovo od 9-11h, 31. avgusta za zaposlene u Telekomu i Pošti, a 1.septembra u Doma kulture u Glogonju od 9-11 sati, saopšteno je iz Službe za transfuziju Opšte bolnice Pančevo.

   

Niske rezerve krvi u Službi za transfuziju

Izvor:Radio Pančevo, 28.8.2017.

Rezerve krvi u Službi za transfuziju su niske, a posebno nedostaje krvi A pozitivne krvne grupe.Lečenje bolesnika se odvija redovno, pošto se prave manje restrikcije, tamo gde medicinske indikacije to dozvoljavaju.Iz Službe za transfuziju apeluju na gradjane da se odazovu i daju krv, radnim danima od 7 do 15 časova i subotom od 8 do 13 sati.

   

Radnici JKP "Higijena" potavljaju nove kante

Izvor:Radio Pančevo, 25.8.2017.

Radnici JKP ,,Higijena" počeli su zamenu stubnih kanti.Za nabavku 400 plastičnih kanti izdvojeno je ukupno 1.200 000 dinara.Dve stotine stubnih posuda, koliko ih je stiglo u prvoj turi, jedva da će biti dovoljno da se zamene sve uništene kante u naseljima. Poražavajuća, višegodišnja statistika kaže da od blizu 600 kanti, čak trećinu unište huligani i građani koji umesto u kontejenre, kese pune smeća bacaju u ove posude, namenjene isključivo sitnom otpadu.Takodje, ,,Higijena" je izdvojila blizu 80.000 dinara za nabavku 12 limenih kanti. Dve su postavljene ispred Gradske uprave, pet ispred Kulturnog centra i pet u gradskom parku, saopšteno je iz JKP "Higijena"