Baner

Lokal

Radio Pancevo

Nagradjeni najuspešniji učenici Pančeva

Izvor:Radio Pančevo: 8.11.2017.

U Gradskoj upravi su 7. novembra uručena priznanja i novčane nagrade najuspešnijim učenicima grada, u saradnji sa Regionalnim centrom za talente "Mihajlo Pupin".Nagradjeno je šezdeset troje učenika, sa ukupno oko 500 hiljada dinara.Svečanosti je prisustvovala članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tanja Božić, i tom prilikom čestitala i uručila nagrade, zajedno sa direktorom Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin" dr Dragoljubom Cucićem i predsednikom Upravnog odbora Centra za talente, Miladinom Mitrovićem.

 

"Uniforme, medalje i ordeni" u Muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 8.11.2017.

U četvrtak 9. novembra u 17 časova, povodom obeležavanja Dana grada, u Narodnom muzeju Pančevo biće otvorena autorska izložba višeg kustosa istoričara Srđana Božovića „Uniforme, medalje i ordeni JNA".

   

Susreti pevačkih grupa Etno glas 7- 12.novembra

Izvor:Radio Pančevo, 7.11.2017.

Susreti izvornih pevačkih grupa "Etno glas", biće održani 17. put od 7. do 12. novembra, u organizaciji Kulturno- umetničkog društva "Stanko Paunović" NIS-RNP, u saradnji sa Domom omladine Pančevo.

   

Bijenale crteža Srbije u Istorijskom arhivu

Izvor:Radio Pančevo, 7.11.2017.

Bijenale crteža Srbije, koji šesti put organizuje Istorijski arhiv Pančevo, biće otvoren večeras u 19 časova. Izložba obuhvata crteže šezdeset autora, a najboljim učesnicima će biti uručene nagrade.

   

Pančevo proslavlja Dan grada 8. novembra

Izvor:Radio Pančevo, 6.11.2017.

Dan grada Pančeva 8.novembar obeležava se u sećanje na ulazak srpske vojske pod vođstvom kapetana Petra Aračića i oslobadjanja Pančeva 1918.godine od austrouugarske vlasti. Ove godine, Dan grada obeležava se nizom dešavanja od 2. do 12. novembra, a na sam Dan grada, 8. novembra, u 10 časova svečano će biti položeni venci na spomenik borcima iz Prvog svetskog rata, dok će Svečana Akademija biti održana u Kultrurnom centru u 12 sati.Kao i proteklih godina, povodom Dana grada organizovan je niz kulturnih dešavanja.