Baner

Lokal

Radio Pancevo

Sednica Skupštine grada zakazana za 12. januar

Izvor:Radio Pančevo, 8.1.2018.

Predsednik Skupštine grada Pančeva sazvao je 19. sednicu Skupštine grada Pančeva za 12. januara u 10 časova. Na dnevnom redu će se, izmedju ostalih tačaka, naći i: Predlog Programa otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji grada Pančeva za 2018. godinu i Predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

 

Za kapitalne projekte u Vojvodini 1,935 milijardi dinara

Izvor:Radio Pančevo, 8.1.2018.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine započela je novi ciklus finansiranja kapitalnih projekata na teritoriji AP Vojvodine, objavivši šest javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta i energetske efikasnosti. Za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 1.935.000.000 dinara.

   

Konkurs za finansiranje u oblasti digitalizacije kulturnog nasledja

Izvor:Radio Pančevo, 4.1.2018.

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2018. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pravna lica koja posluju u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, fizička lica, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija koji se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi.

   

Počela prodaja godišnjih povlašćenih karata u ATP-u

Izvor:Radio Pančevo, 3.1.2018.

Danas je počela prodaja godišnjih povlašćenih karata za penzionere i odredjene kategorije gradjana sa teritorije grada Pančeva.Radno vreme šaltera do 16. januara je od 7 do 20 časova, kao i u subotu, 13. januara od 7 do 15 časova.

Od 17. do 25. januara šalteri će raditi radnim danima od 7 do 15 sati.Od 25. januara do 10. februara radno vreme će radnim danima biti od 7 do 20 časova. Penzioneri koji imaju prošlogodišnju godišnju kartu, mogu da je zamene za novu do 31. januara, objavljeno je na sajtu ATP-a.

   

Grad nastavio tradiciju darivanja zlatnikom prve rodjene bebe u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 3.1.2018.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, darivao je zlatnikom, u ime grada, prvu rođenu bebu ove godine u Pančevu. Reč je o malom Lazaru Trkulji, koji je rođen 1. januara 2018. godine, 15 minuta posle ponoći. Roditelji prve bebe rođene u Pančevu su Ljiljana i Milan Trkulja iz Kačareva. Prema rečima doktora Mihajla Novakova, Lazar je, po rođenju, bio težak 3150 grama i dugačak 48 centimetara i njegove ocene, nakon rođenja, su bile visoke.