Baner

Lokal

Radio Pancevo

Promocija dolovačke Vinarijade u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

U Dolovu je počela 19.Vinarijada, koja će trajati do sredine februara, u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara „Sveti Trifun" iz ovog mesta.Manifestacija će biti predstavljena i žiteljima Pančeva, u sredu 8. februara na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića,a promocija je organizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančeva i Sekretarijatom za poljoprivredu i ruralni razvoj. Prijavljivanje takmičara će početi u petak, 10. februara u Mesnoj zajednici u Dolovu, a svečano otvranje Vnarijade planirano je za subotu, 11. februar u 9 časova na dolovačkom pijačnom trgu.

 

Informacijom protiv digitalnog nasilja

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, počeće sa radom krajem februara. Na ovaj način građani će moći da se informišu i edukuju na temu bezbednosti na internetu, ali i da prijave neprimerene, uznemirujuće i opasne sadržaje i situacije na internetu, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. 

   

Predstavljanje romana Sonje Atanasijević

Izvor:Radio Pančevo, 7.2.2017.

Predstavljanje romana "Velika laž" Sonje Atanasijević, biće održano 8. februara od 19h u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Radnja romana obrađuje savremenu tematiku ljudskog sveta u kome je zlo potisnulo dobrotu, moral i saosećanje. Priča je ispričana iz perspektive embriona koji upravo zbog ovakve prirode čoveka i društva donosi odluku da se ne rodi. O romanu "Velika laž", govoriće autorka Sonja Atanasijević i književnik I književni kritičar Vasa Pavković.

   

Za saobraćaj zatvoren deo ulice D.Tucovića

Izvor:Radio Pančevo, 6.2.2017.

Zbog radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovoda,u Ulici Dimitrija Tucovića na delu od Ive Kurjačkog do Moše Pijade, obustavljen je saobraćaj i preusmeren na najbliže saobraćajnice.Smer kretanja vozila iz pravca Jabuke ka centru je ulicama:Jabučki put, Knjićaninova, Svetog Save do Moše Pijade. Smer kretanja vozila iz pravca centra grada ka Jabuci je Moše Pijade i Svetog Save, saopšteno je iz JKP „Vodovod i kanalizacija".

   

Vozni park ATP-a obnovljen sa deset autobusa

Izvor:Radio Pančevo, 6.2.2017.

Na puteve će početkom marta izaći deset polovnih autobusa ATP-a.Autobusi na komprimovani zemni gas su marke "Volvo" iz 2008. godine, sa osamdeset mesta i klimom, a koristiće se u gradskom i prigradskom saobraćaju. Nabavka autobusa koštala je 67 miliona dinara iz budžeta grada.