Baner

Lokal

Radio Pancevo

PSCPD uoči devetnaesete decenije pevanja

Izvor: Radio Pančevo, 14.12.2016.

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo će na svoju Slavu, Sv. Jovan Damaskin, u subotu 17. decembra u 17 časova, prvi put u svojoj istoriji, na pragu devetnaeste decenije redovnog pevanja u Hramu, pevati na Prazničnom bdeniju u Svetouspenskom hramu .Ovaj važan događaj za Društvo, najava je još jednog velikog jubileja – 130 godina neprekidnog pevanja Praznične večernje službe na Veliki Petak. Dirigent PSCPD je Vera Carina. Iste večeri, posle Službe, u Svetouspenskom hramu rezaće se slavski kolač, a nastupiće i dečiji hor PSCPD sa prigodnim programom. Dirigent dečijeg hora je Borjana Stražmešterov.

 

Predavnje " Zaštita dece u oblasti visoko tehnološkog kriminala"

Izvor: Radio Pančevo, 14.12.2016

Predavanje pod nazivom "Zaštita dece u oblasti visoko tehnološkog kriminala", biće održano od 12,30 časova u dvorani Apolo Doma omladine. Dogadjaj je organizovan u saradnji sa Humanitarnom organizacijom "Svetionik" i Fondacijom Tijane Jurić.

   

Glogonjci tri sata povremeno bez gasa

Izvor: Radio Pančevo, 14.12.2016.

Zbog radova na gasovodu, u Glogonju će od 10 do 13 doći do kratkotrajnog poremećaja u isporuci prirodnog gasa, obaveštavaju iz JP „Srbijagas". Nakon završetka radova biće uspostavljena normalna isporuka prirodnog gasa korisnicima.

   

Rukometašice iz Debeljače "zagrevaju srca"

Izvor: Radio Pančevo, 13.12.2016.

Humanitarnom akcijom pod nazivom ,,Zagrejmo srca" članice ženskog rukomentnog kluba „Spartak" iz Debeljače, su prikupile dosta obuće i odeće koje su predale Crvenom krstu, kako bi se roba podelila ljudima lošijeg materijalnog stanja. Ovo je samo početak humanitarnih akcija, kažu rukometašice iz Debeljače i poručuju da će nastaviti da u pauzama prvenstva rade za dobrobit svojih sugrađanja koji nemaju dovoljno novca.

   

Grad plaća doprinose samostalnim umetnicima

Izvor: Radio Pančevo, 13.12.2015.

Grad Pančevo je objavio Javni poziv samostalnim umetnicima za ostvarivanje prava na uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko i zdravstveno osiguranje u 2017. godini.