Baner

Lokal

Radio Pancevo

Neradni dani ponedeljak i utorak

Izvor:Radio Pančevo, 28.4.2017.

Praznik 1. maj je državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja /ove godine su to ponedeljak i utorak/, tako da će ova dva dana biti neradna, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Apel za čuvanje šuma od požara tokom praznika

Izvor:Radio Pančevo, 27.4.2017.

Povodom predstojećeg Medjunarodnog praznika rada, kada gradjani tradicionalno borave u prirodi, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u cilju predupredjivanja šumskih požara, apeluje na građane da: ne pale vatru na otvorenom prostoru u prirodi, ukoliko ta mesta nisu za to predviđena (vidno obeležena) i obezbeđena;ne vrše nekontrolisano paljenje vatre pri izvođenju poljoprivrednih i drugih radova u blizini šume; ukoliko uoče požar, odmah obaveste  MUP-Sektor za vanredne situacije, odnosno najbližu šumsku upravu.

   

"Azbukar"-premijera u Kulturnom centru

Izvor:Radio Pančevo, 27.4.2017.

Premijerno izvodjenje muzičko-scenskog prikaza „Azbukar" Putujućeg pozorišta "Vandrokaši" iz Pančeva i Srpskog državnog pozorišta iz Temišvara, zakazana je za večeras u Kulturnom centru, sa početkom u 19,30 časova.

   

Takmičenje učenika harmonike Srbije

Izvor:Radio Pančevo, 27.4.2017.

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur" danas će biti održano 9. Takmičenje učenika harmonike. Pančevo će ugostiti soliste i kamerne ansamble iz brojnih muzičkih škola širom Srbije. Učenici osnovnih škola će nastupati od 9 časova, a srednjoškolci od 17,30 časova.

   

Baletske škole Srbije u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 27.4.2017.

Festival baletskih škola Srbije biće održan u subotu, 29. aprila u Kulturnom centru Pančeva od 13 časova. Učestvovaće preko 130 učenika iz: Beograda, Novog Sada, Šapca, Zrenjanina, Alibunara, Kovina, Čačka i Pančeva.Takmičari koji imaju od 12 do 14 godina, predstaviće se u kategorijama: solo igre, grupne igre i ansambli. Proglašenje nagradjenih je u 19,30 časova, a ulaz je slobodan. Organizator Festivala baletskih škola Srbije je Baletska škola "Dimitrije Parlić" Pančevo.