Baner

Lokal

Radio Pancevo

Monodrama "Sumrak u bečkom haustoru"

Izvor:Radio Pančevo, 16.6. 2017.

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo će u ponedeljak 19. juna od 20 časova biće izvedena monodrama „Sumrak u bečkom haustoru" – zanimljiva priča o Srbinu Radiši koji provodi svoj emigrantski život u Austriji. Monodrama je nastala prema istoimenom romanu Dragana Markova, koji i tumči lik Radiše.Ulaz je bespalatan.

 

Besplatan trening za motocikliste

Izvor:Radio Pančevo, 15.6.2017.

Celodnevni "Trening bezbedne vožnje za vozače motocikala ", biće održan u ponedeljak, 19. juna, u cilju smanjenja broja stradalih vozača motocikala na teritoriji grada Pančeva. Besplatan trening za petnaest vozača, sprovešće Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Asocijacijom za bezbednost motociklista i Komitetom za bezbednost saobraćaja grada Pančeva.Detaljne informacije o prijavljivanju za učešće, objevljene su na sajtu Grada Pančeva.

   

Manifestacija "Dan Dunava" u subotu

Izvor:Radio Pančevo, 15. 6. 2017.

U subotu, 17. juna će na Gradskoj plaži u 10 časova biti otvorena manifestacija "Dan Dunava".Pod sloganom "Aktivni za reke", Pančevo će se jedanaesti put pridružiti velikom evropskom rođendanu Dunava.

Od 10,15 do 12 sati će biti održana ekološko-likovna radionica, a učestvovaće Udruženja „Na pola puta" i „Prepoznaj u sebi", Dečji atelje „Mali genije", PU„Dečja Radost" i Klub za stara i odrasla lica Gerentološkog centra ,uz podršku članova Udruženja likovnih umetnika "Svetionik".Od 10,30 do 12,30h će biti održana ekološko-volonterska akcija čišćenja vodotoka Tamiša, od ušća Tamiša u Dunav do Gradske plaže. Od 12 do 13,30h slede joga, fitnes, buto ples i promocija veslanja, a od 13,30h ručak uz muzički program.

   

Pančevački karneval 16. i 17.juna

Izvor:Radio Pančevo, 15.6.2017.

U Pančevu će u petak i subotu, 16. i 17. juna biti održan 15. Inernacionalni pančevački karneval, a očekuje se više od 2.000 učesnika u karnevalskoj povorci i preko 40 karnevalskih grupa.

Otvaranje karnevala je u petak u 21 sat na Trgu Djordja Vajfeta, a internacionalna karnevalska povorka će proći Ulicom Radomira Putnika u subotu u 20 časova.

   

Izmene režima saobraćaja zbog karnevala

Izvor:Radio Pančevo, 14.6.2017.

Zbog održavanja gradske manifestacije Internacionalni karneval Pančevo, 16. i 17. juna će doći do izmene režima saobraćaja, a ugostiteljski objekti će imati produženo radno vreme, saopšteno je iz Udruženja''Prijatelji Pančeva", koja je organizator karnevala.