Baner

Lokal

Radio Pancevo

Visoka temperatura u Srbiji do 6. avgusta

Izvor:Radio Pančevo, 31.7.2017.

Republički hidrometeorološko zavod je izdao upozorenje na visoke temperature sve do 6. avgusta.
U Srbiji će biti veoma toplo, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 36 do 40 stepeni, u Beogradu i Pančevu od 37 do 39 stepeni. Početkom naredne sedmice očekuje se malo svežije vreme, saopštio je RHMZ.

 

Festival "Žisel" u Omoljici od 4-6.avgusta

Izvor:Radio Pančevo, 31.7.2017.

U Omoljici će od 4.do 6.avgusta biti održan 47. Međunarodni festival amaterskog i video filma na temu život sela "Žisel" i 45. Međunarodni salon fotografije. Po odluci žirija, Grand Prix za najbolje filmsko ostvarenje biće uručen Radovanu Đeriću i Aleksandri Jakovljević iz Pančeva ,a prva nagrada za kolekciju fotografija Zoltanu Bisaku iz Ivanova. Organizator festivala  je Dom kulture u Omoljici.

   

Besplatne analize za vantelesnu oplodnju

Izvor:Radio Pančevo,31.7.2017.

Parovi koji žele da urade sve neophodne mikrobiološke analize koje su potrebne za proces vantelesne oplodnje, od 1. jula ih mogu uraditi besplatno u Zavodu za javno zdravlje. Parovi bi prilikom dolaska, trebalo da dostave uput izabranog ginekologa za žene i izabranog lekara za muškarce. Pravo na besplatne analize imaju ne samo stanovnici Pančeva, već i Južnog Banata.

   

U toku prijavljivanje za Eko regatu "Tamiš"

Izvor:Radio Pančevo, 28.7.2017.

Od 18. do 20. avgusta će biti održana 8. Eko regata "Tamiš",a predvidjena maršruta je: Pančevo-Jabuka-Glogonj-Sefkerin-Opovo-Pančevo. Prijavljivanje za manifestaciju koju organizuje Grad Pančevo u saradnji sa Opštinom Opovo je u toku ,i trajaće do 14. avgusta u Gradskoj upravi-Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj, radnim danima od 8 do 15 časova. Prijavljivanje je moguće i elektronskom poštom na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  Opširnije informacije o prijavljivanju, kao i program manifestacije nalaze se na sajtu grada.

   

Potrebna pomoć Olgi Predojević

Izvor:Radio Pančevo, 28.7.2017.

Olga Predojević, četrdesetpetogodišnja samohrana majka iz Banjaluke boluje od leukemije, a jedini način za njen oporavak je transplantacija koštane srži u Turskoj.

Državljanka je Republike Srpske, gde je sakupljeno 70 hiljada evra, a za lečenje u Turskoj neophodno je 130 hiljada evra. Olga Predojević je pre dva meseca ostala sama sa dvoje dece, posle smrti muža.Transfuziju prima svakog četvrtog dana.

Svi koji žele da pomognu, sredstva mogu da uplate na devizni i dinarski račun.

ŽIRO RAČUN DEVIZNI : SWIFT: NOBIBA22 39555-00000-324841-54

DINARSKI RAČUN: 200 43466437 42