Baner

Lokal

Radio Pancevo

NIS: Volonterska ekološka akcija u Deliblatskoj peščari

Izvor: Radio Pančevo, 20.10.2017.

 

U specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara organizovana je volonterska ekološka akcija uređenja lokaliteta Korn. U akciji pod nazivom "Radni dan za prirodu", učestvovali su predstavnici NIS-a, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i JP "Vojvodinašume", koji upravljaju SRP "Deliblatska peščara". Uređenjem lokaliteta Korn, oko 40 učesnika akcije dalo je doprinos očuvanju najvećeg otvorenog prostora stepskih staništa u Deliblatskoj peščari.

 

Od raka dojke godišnje oboli oko 170 žena u Južnobanatskom okrugu

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Povodom kampanje kojom se obeležava oktobar – međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, Zavod za javno zdravlje je saopštio da u Južnobanatskom okrugu, svake godine oko 170 žena oboli i 75-80 žena umre od ove bolesti. Rak dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, pogađajući podjednako i razvijene i nerazvijene oblasti planete.

   

Privremena novčana naknada za septembar

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje će, preko Poštanske štedionice,danas isplatiti privremenu novčanu naknadu za septembar 2017. nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije

   

Festival klasičara od 20. do 22. oktobra

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Festival klasične muzike pod nazivom "Festival klasičara", biće održan od 20. do 22. oktobra u Svetosavskom domu. Početak koncerata u okviru drugog po redu festivala je u 20 časova.

   

Rampa za invalidska kolica u Gimnaziji

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Gimnazija "Uroš Predić" je dobila rampu, uz pomoć koje će dvoje učenika ove škole koji koriste invalidska kolica lakše dolaziti do učionica. Rampa je koštala oko 700 hiljada dinara, a novac za nabavku Gimnazija je dobila zahvaljujući projektu koji je dostavila na konkurs Ministarstva pravde, za raspodelu novca od oportuniteta, prikupljenog po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.