Baner

Lokal

Radio Pancevo

Policija pronašla heroin u putničkom vozilu

Izvor:Radio Pančevo, 27.3.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneće krivičnu protiv pedesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.Juče, prilikom kontrole u saobraćaju, u putničkom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, pronađeno je oko 80 grama heroina.Krivična prijava se podnosi u redovnom postupku nadležnom tužilaštvu u Pančevu, saopšteno je iz Policijske uprave Pančevo.

 

Uspeh mladih fizičara iz Pančeva

Izvor:Radio Pančevo, 27.3.2017.

Srednjoškolci iz Pančeva osvojili su osam nagrada i četiri pohvale na 55. državnom takmičenju iz fizike, koje je održano proteklog vikenda u Kladovu. Nagrađeni su učenici Gimnazije "Uroš Predić": Gabrijel Edvard Etinski, Dušan Cvijetić, Andrej Tanko, Marta Bošnjak i učenici Matematičke gimnazije u Beogradu: Marko Šušnjar, Danica Zečević, Ognjen Tošić i Aleksandar Milošević. Na Srpsku fizičku olimpijadu plasirali su se: Marko Šušnjar, Danica Zečević, Ognjen Tošić, Andrej Tanko.

   

U Gimnaziji o monografiji "Mihajlo Pupin"

Izvor:Radio Pančevo, 27.3.2017.

U Gimnaziji "Uroš Predić" će 29. marta u 13,30 časova biti predstavljena monografija "Naučnik i patriota Mihajlo Idvorski Pupin", autora prof.dr Dragoljuba Martinovića i dr Dragoljuba Cucića. Knjigu je objavio Muzej Mihajla Pupina u Idvoru.

   

Objavljen dečji vodič kroz Pančevo

Izvor:Radio Pančevo, 27.3.2017.

Učenicima četvrtog razreda pančevačkih osnovnih škola će tokom ove sedmice biti podeljen prvi dečji vodič kroz Pančevo, pod nazivom "Šarena lica naših ulica". Ovo interaktivno izdanje, koje je realizovano uz finansijsku podršku Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja – Odsek za kulturu, informisanje, sport, brigu o maldima i civilni sektor, priredilo je Udruženje građana "Amarant", a ilustracije je uradio naš sugrađanin Miljan Đorđević.

   

Izložba kovačičke naivne umetnosti

Izvor:Radio Pančevo, 24.3.2017.

Izložba slika rodonačelnika i savremenika kovačičke naivne umetnosti „Karavan kovačičke naive", biće otvorena u nedelju 26. marta u 12 časova, na platou ispred Opštine Kovačica. Biće predstavljeni radovi 28 slikara, a događaju će prisustvovati visoki predstavnici republičke i pokrajinske vlade, kao i istaknuti umetnici iz kulturnog zivota Srbije.