Baner

Večeras otvaranje „Nova festivala”

Izvor: Radio Pančevo, 8.10.2015.

U Pančevu će od 8. do 10. oktobra biti održan prvi „Nova festival” – festival nove i avangardne umetnosti. U pitanju je trodnevna manifestacija, čije će prvo izdanje biti posvećeno domaćoj i svetskoj avangardnoj muzici.

„Nova festival” će biti otvoren večeras, u 20 sati, u Galeriji Milorada – Bate Mihajlovića, a program će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu. Organizator je Udruženje za promociju kulture i umetnosti „KomunikArt” iz Pančeva, a ulaz na sve programe je slobodan.

Festival će početi večeras, u 20 sati, u Galeriji Milorada – Bate Mihajlovića, otvaranjem izložbe „Dvadeset lakih komada – izbor iz italijanskih stripova inspirisanih muzikom", koju je priredio Andrea Placi.

Druge večeri „Nova festivala”, 9. oktobra, u dvorani „Apolo”, od 20 sati, koncert će prirediti „Eugene Chadbourne & Schroeder Duo”, a od 22 sata, nastupiće elektroakustični duo „12z” iz Mađarske.

Treće večeri, 10. oktobra, na sceni Kulturnog centra Pančeva, od 20 sati, glumica Ana Sofrenović izvešće solo performans „The Landscape of Voice”, a od 22 sata, koncert  će održati Bratko Bibič & „The Madleys Trio” iz Slovenije.

Festival je podržao Grad Pančevo.