Baner

Ekonomija

Nema novca za jednokratnu isplatu

  Izvor: RTS

Fiskalni savet je procenio da u republičkom budžetu za sada nema novca za jednokratnu isplatu budžetskim korisnicima i penzionerima, mimo zakonom propisane povišice od 5,5 odsto na aprilska primanja, rekao je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

 

Minimalna zarada od juna 102 dinara po radnom satu

  Izvor: Politika

Članovi Socijalno ekonomskog saveta danas su postigli saglasnost da minimalna cena rada od juna bude 102 dinara za radni sati i najavili da će naredne nedelje potpisati socijalni sprorazum, koji predviđa da se iz budžeta za oporavak privrede i zapošljavanje izdvoji oko 500 miliona evra.

   

Socijalni sporazum neće biti potpisan

  Izvor: Blic

Gotovo da je sigurno da će najavljeno potpisivanje socijalno-ekonomskog sporazuma između Vlade, sindikata i poslodavaca biti odloženo do daljeg, bez izgleda u brzo prevazilaženje neočekivanih razlika.

   

Dinar danas minimalno jači

  Izvor: Beta

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,07 odsto, tako da je zvanični srednji kurs biti 101,4037 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

   

Prosečna plata u Pančevu u januaru 42.819

  Izvor: Radio Pančevo

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u januaru je najveća po regionu prosečna plata bila je u Pančevu, koja je iznosila 42.819 dinara.