Baner

Ekonomija

Evro "pao" na 98 dinara

  Izvor: Tanjug

Dinar nastavio da jača prema evru. Zvaničan srednji kurs je 98, 2728 dinara za jedan evro, što je nova rekordna vrednost domaće valute u ovoj godini.

 

Akcije NIS vredeće četiri puta više 2013.

  Izvor: Blic

Akcije Naftne industrije Srbije za dve godine trebalo bi da vrede četiri puta više ili oko 2.000 dinara, procenjuju berzanski stručnjaci u Srbiji. Vrednost deonica bi momentalno skočila kada bi NIS izašao na neku stranu berzu jer su zbog nerazvijenog domaćeg tržišta potcenjene 70 do 100 odsto, piše Blic.

   

Dinar slabiji za četiri pare, kurs 99,163

Izvor: Tanjug

Dinar je danas oslabio za četiri pare, tako da zvanični srednji kurs iznosi 99,1636 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

   

Šoškić: Bez jednostranog menjanja visine kamatne stope

Izvor: Međunarodni radio Srbija

Banke i drugi davaoci finansijskih usluga neće moći jednostrano da menjaju visinu kamatne stope, a to će se posle usvajanja Predloga zakona o zaštiti finansijskih usluga odnositi na sve kredite i druge finansijske usluge, bez obzira kada su zaključeni, izjavio je guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić.

   

Dinar danas opet jači 1evro=99,12 din.

  Izvor: Beta

Dinar će posle trodnevnog pada vrednosti danas ponovo ojačati i to za 50 para, pa će zvanični srednji kurs biti 99,1219 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.