Baner

Ekonomija

Nemačka - Srbiji velika šansa

                                     Izvor: Radio Pančevo

 

Nemačka preduzeća imaju velike planove ulaganja u inostranstvu, koja bi u Srbiji mogla da dostignu više stotina miliona evra, izjavio je danas zamenik generalnog direktora Nemačke industrijske i trgovinske komore (DIHK) Folker Trajer, povodom 10 godina poslovanja Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

 

Dinar sutra slabiji za 30 para

                          Izvor: Radio Pančevo

 

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,29 odsto, tako da će srednji kurs biti 101,0401 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prema zvaničnom srednjem kursu NBS  jedan evro koštaće 30 para više nego u petak, kada je srednji kurs bio 100,7443 dinara za evro.

   

Dinar jači za 0,46 odsto

  Izvor: Radio Pančevo

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,46 odsto, tako da je srednji kurs 99,9765 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

   

Dinar je danas ojačao za 0,71 odsto

  Izvor: Radio Pančevo

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,71 odsto, tako da je srednji kurs 100,44 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Prema zvaničnom srednjem kursu NBS, jedan evro košta 72 pare manje nego juče, kada je srednji kurs bio 101,16 dinara za evro.

   

Pretplata za fiksni telefon poskupljuje na 430 dinara?

  Izvor: Tanjug

Republička agencija za elektronske komunikacije je Telekomu Srbije odobrila da od 1. avgusta poveća cene pretplate i lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji. Telekomu je odobreno da mesečnu telefonsku pretplatu za građane i firme poveća sa 388 na 430 dinara, bez poreza na dodatu vrednost.