Baner

Ekonomija

Kako dočekati novi talas krize u Srbiji?

  Izvor: Tanjug

Premijer Srbije Mirko Cvetković održaće danas sastanak povodom aktuelnih poremećaja na svetskom tržištu koji bi mogli da izazovu novi talas krize u Evropi i Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

 

Znatan pad dinara, kurs 103,27

  Izvor: Beta

Dinar je danas oslabio prema evru za 1,3 odsto, tako da je srednji kurs 103,2763 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

   

Elektronski računi važe kao i papirni

  Izvor: Blic

Za prodatu robu ili uslugu i u Srbiji se mogu izdati elektronski računi i oni su validni kao i paprini. Prema mišljenju Ministarstva finansija koje je objavljeno na sajtu Uprave za digitalnu agendu računom izdatim za promet dobara i usluga “smatra se i dokument koji je poslat elektronskim putem (elektronski dokument) u skladu sa propisima kojima se uređuje elektronski dokument, a koji sadrži sve podatke propisane Zakonom i Pravilnikom.”

   

Dinar oslabio - danas evro 102,06 dinara

   Izvor:Beta, Politika

Dinar je danas oslabio za 32 pare, ili za 0,30 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 102,0689 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

   

Rast cena i manja kupovna moć gradjana

 

Izvor: Radio Pančevo

U poslednjih godinu dana cene su, u proseku, veće za 12,7 odsto, a samo za hranu, prema zvaničnim statističkim podacima, izdvajamo čak 17,9 odsto više nego proteklog leta. Od početka godine  kupovna moć građana pala  je za 12 do 15 odsto , standard naših sugrađana je konstantno u padu.