Baner

Ekonomija

Završna konferencija projekta za srpske i rumunske preivrednike Banata

  Izvor: Radio Pančevo

U Gradskoj biblioteci Pančevo danas je održana završna konferencija projekta „Prekogranična inicijativa za istraživačke i razvojne aktivnmosti, saradnju privrede i naučno obrazovnih institrucija u srpskom i rumunskom delu Banata kao doprinos unapredjenju konkurentnosti i regionalnom identitetu u skladu sa EU standardima“. Nosilac projekta bila je Regionalna privredna komora Pančevo u saradnji sa Privrednom komorom Temišvara, i privrednih komora Kikinde i Zrenjanina, a realizaciju je finasirala EU iz predpristupnih fondova.

 

Tek ćemo se suočiti sa najtežim posledicama krize

  Izvor: Radio Pančevo

Iako su vlasti tokom godine objavile da je Srbija izašla iz ekonomske krize, na našu žalost mi ćemo se u narednih nekoliko godina tek suočiti sa njenim najtežim posledicama, pa za 2012. godinu umesto projektovanog rasta, ekonomisti najavljuju stagnaciju privrede.

   

Pančevo na Sajmu lokalnih samouprava

  Izvor: Radio Pančevo

Pančevo će se od 9. do 11. novembra predstaviti na trećem Sajmu lokalnih samouprava na Beogradskom sajmu. Grad će predstaviti projekte finansirane iz IPA fondova čija je realizacija u toku, a to su projekti prekogranične sardanje i projekti podizanja kapaciteta.

   

Nedelja štednje počinje 31. oktobra

  Izvor: Radio Pančevo

Nedelja štednje, koja počinje 31. oktobra i traje u prvoj nedelji novembra po pravilu budi veliko interesovanje štediša, pa se pretvori i u ceo mesec štednje. Međutim ove godine većina banaka prihvatiće savet guvernera Dejana Šoškića i neće dizati kamate na položene depozite tokom nedelje štednje.Guverner upozorava da banke ne bi trebalo da daju previsoke kamate, jer je to jedan od uzroka visokih kamata na kredite.

   

Poskupljenje gasa uticaće na standard građana

Izvor: Radio Pančevo

Najavljeno poskupljenje gasa povisiće nam račune za grejanje i industrijske proizvode i samim tim uticati i na standard građana.