Baner

Ekonomija

Lokacije za investicije u Kačarevu

   Izvor: Radio Pančevo

Slobodne lokacije za investiranje postoje u Kačarevu. Naime , Generalnim urbanističkim planom Kačareva, određena su potencijalna mesta predviđena za industrijsku, građevinsku zonu kao i stambeno-poslovni prostor. Izvršena je parcelizacija i promena namene iz poljoprivrednog u industrijsko zemljište.

Kačarevo u ovom trenutku potencijalnim investitorima može da ponudi blizu 70ha parcelizovanog zemljišta , kaže Bogoljub Đurica,zamenik predsednika skupštine saveta MZ Kačarevo.

 

Kažnjeni bivši vlasnici Azotare

  Izvor: Radio Pančevo, B92, agencije

 Spoljnotrgovinska arbitraža  pri Privrednoj komori Srbije presudila  je da srpsko-litvanski konzorcijum plati odštetu od 3.275.000 evra i kamate za kršenja ugovora o privatizaciji Azotare.

Kako je u saopštenju istakao Srbijagas, koji upravlja pančevačkom Azotarom od raskida ugovora o privatizaciji 2009. godine, navedeni iznos Agenciji za privatizaciju Srbije solidarno će isplatiti Univerzal holding iz Beograda i litvanske firme Arvi i Saniteks.

   

Danas 113,29 dinara za evro

   Izvor: Agencija Beta

Dinar će danas oslabiti za 42 pare ili 0,4 odsto i zvanični srednji kurs će biti 113,2928 dinara za evro, uprkos tome što je Narodna banka Srbije juče prodala 50 miliona evra.

Evro je tako ove sedmice ojačao za više od jednog dinara, sa kursa od 112,27 u ponedeljak, na 113,29 u petak.

   

Za evro više od 112 dinara

   Izvor: Tanjug

Dinar je danas oslabio za 15 para i premašio granicu od 112 za jedan evro jer će zvanični srednji kurs biti 112,1457 dinara, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Centralna banka je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 753,5 miliona evra kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.

   

Nema blokade puteva u okolini Pančeva

  Izvor: Radio Pančevo

Poljoprivrednici nezadovoljni načinom subvencionisanja i propalim noćašnjim pregovorima najavili su za danas nastavak protesta i blokade puteva po Srbiji. Ipak, putevi oko Pančeva nisu u blokadi, a saobraćaj se odvija nesmetano. Jan Husarik iz Kovačice, predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika kaže za radio Pančevo da očekuje nove pregovore u toku popodneva.

On kaže da su blokade potrošen način iskazivanja nezadovoljstva i da se nastali problem mora rešiti pregovorima za stolom i još jednom potvrdio da u samoj okolini Pančeva blokade puteva ne očekuje.