Baner

Ekonomija

Protest dva sindikata Petrohemije 5. novembra

Izvor: Radio Pančevo                                                                    01.11.2012.

Dva sindikata Petrohemije održaće protest 5.novembra u 12 sati,ispred fabrike tražeći da se zaposleni vrate na svoja radna mesta. Samostalni sindikat i sindikat inženjera i tehničara Petrohomije protive se daljem produžetku prinudnih odmora za 1.400 radnika, koji se u tom statusu nalaze već dva meseca i primaju 65% zarade.

 Iako investicije u ovoj fabrici teku po planu, sindikati su zabrinuti za budućnost Petrohemije, jer nema naznaka o primeni sporazuma koji je sa njiima potpisala Vlada Srbije i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko pre godinu dana.

 

Evro danas košta 113,42 dinara

  Izvor: Radio Pančevo

Dinar je danas zabeležio blagi pad vrednosti prema evru od 0,1 odsto ili 24 pare i zvanični srednji kurs je 113,4249 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

   

Promocija kulturnog turizma

  Izvor: Radio Pančevo

Turistička organizacija Pančeva započinje kampanju promocije kulturnog turizma Pančeva sa temom ''Crkve i satovi grada Pančeva''  i prve u nizu gradske turističke rute koja povezuje Crkve, Manastir i satove grada Pančeva kao deo bogatog verskog i kulturnog nasleđa.

Povodom Dana grada Pančeva, Turistička organizacija Pančeva i Grad Pančevo pokloniće besplatne knjige ''Crkve i satovi grada Pančeva'' i publikacije vodiča sa mapom ove gradske turističke rute građanima Pančeva i posetiocima - u ponedeljak, 05.novembra u maloj sali zgrade Gradske uprave grada Pančeva na prezentaciji publikacija i skupu na temu: ''Crkve Pančeva kao deo verskog i kulturnog nasleđa u funkciji kulturnog turizma'' sa početkom u 14:30 časova.

   

Evro danas vredi 113,05 dinara

Izvor: Radio Pančevo, Tanjug

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,4 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 113,0575 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

   

Predstavnici gradske vlasti u privrednoj poseti Italiji

  Izvor: Radio Pančevo

Predstavnici Pančeva, Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika i Tigran Kiš, zamenik predsednika skupštine otputovali su u Italiju,  kako bi se u tamošnjoj privrednoj komori za zanatstvo susreli sa nekoliko italijanskih privrednika, koji su zainteresovani da ulažu u naš grad.