Baner

Ekonomija

Pančevo na Sajmu investicija i nekretnina

Izvor: Radio Pančevo

Pančevo će i ove godine nastupiti na Međunarodnom Sajmu investicija i nekretnina u Beogradu.

Posetiocima Sajma Pančevo će predstaviti postojeće slobodne zone za investiranje i lokacije koje su delom u vlasništvu grada, a delom u vlasništvu privrednih ili fizičkih lica, kao i postojeće braunfild zone.

Za nastup na ovom Sajmu koji će trajati 25. i 26. aprila iz budžeta grada biće izdvojeno 62.000 dinara.

 

Hotel "Tamiš" ponovo dat na prodaju

 Izvor: Radio Pančevo

Agencija za privatizaciju oglasila je juče prodaju hotela "Tamiš" u Pančevu, kao deo stečajne imovine preduzeća AD Sloboda,  putem javnog prikupljanja ponuda.

Procenjena vrednost hotela od 644,44  miliona dinara nije minimalna prihvatljiva vrednost, niti na bilo koji način obavezujuća za ponuđača. Hotel se nalazi na površini od blizu 8.000 kvadrata, a obavezni depozit iznosi 128 miliona dinara.

Pored hotela, kao delovi stečajne imovine istog preduzeća, na prodaju su ponuđeni i restoran "Neptun" na Keju Radoja Dakića i bife Patka u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Karađorđevoj ulici.

   

Oglašena prodaja Gumarske industrije Pančevo

 Izvor: Radio Pančevo

Stečajni upravnik preduzeća GIP u Pančevu, na osnovu rešenja Privrednog suda iz tog grada, oglasio je juče javnu prodaju te firme, koja je procenjena na 100,34 miliona dinara.

Najvažniju imovinu čine proizvodni objekti, površine 5.153 kvadratna metra, a preduzeće ima pravo korišćenja na izgrađenom gradskom zemljištu na 18.280 kvadrata i neizgrađenom zemljištu na 30.079 kvadratnih metara.

   

Prva nagrada Mašinskoj školi za tehnološku inovaciju na konkursu Grada Pančeva

Izvor: Radio Pančevo

Prvu nagradu na konkursu lokalne samouprave za razvoj tehnoloških inovacija odnela je Srednja mašinska škola iz Pančeva za inovaciju pod nazivom „Spartakus".

Druga nagrada pripala je firmi Frigoelektro za inovaciju vakum pumpe, a treća nagrada je dodeljena preduzeću „TECOOP eng" doo iz Pančeva. Za ove subvencije po konkursu, iz budžeta Pančeva izdvojeno je milion dinara.

   

Sutra će početi 26. Slaninijada u Kačarevu

 Izvor: Radio Pančevo

„Svetska slaninijada" u Kačarevu, počeće u četvrtak, 28. februara, tačno u podne. U sportskoj hali i na centralnom trgu u Kačarevu do nedelje, 3. marta, slaninu i prerađevine od mesa izložiće oko tri stotine izlagača.

Na osnovu kvaliteta, sastava, tehnologije proizvodnje, mirisa, ukusa i izgleda proizvoda žiri sačinjen od stručnjaka iz Instituta „Tamiš" proglasiće najbolje u kategorijama domaće i industrijske slanine.