Baner

Seminar „Značaj informisanja građana u primeni ekološke regulative”

 Izvor: Radio Pančevo, 17.11.2014.

Danas ističe rok za prijavljivanje za besplatni seminar pod nazivom „Značaj informisanja građana u primeni ekološke regulative”, koji će biti održan u Pančevu, u četvrtak, 20. novembra, u Gradskoj upravi.

Organizator seminara je „Arhus centar” Novi Sad uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i podršku Udruženja građana Drugi novi centar iz Pančeva.

Projekat ima za cilj uspostavljanje saradnje između lokalne samouprave i građana, i njihovo bolje informisanje u cilju aktivnijeg uključivanja u donošenje za njih važnih odluka koje utiču i odnose se na unapređenje i zaštitu životne sredine.

Učesnici seminara imaće priliku da se upoznaju sa sadržajem i dosadašnjim iskustvom u implementaciji Zakona o Arhuskoj konvenciji, sa značajem učešća građana na javnim raspravama o studijama procene uticaja na životnu sredinu, implementaciji lokalnog plana upravljanja otpadom, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Seminar je namenjem predstavnicima inspekcije, komunalne policije, službe za zaštitu životne sredine, službe za urbanizam i graditeljstvo, predstavnicima ekoloških organizacija, novinarima i studentima.

Prijavu za učešće potrebno je poslati na imejl Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli U prijavi naznačite: naziv institucije, organizacije, medija, podatke o učesniku i obavezno telefon i imejl adresu.