Baner

Građani ne treba da brinu zbog velike baklje

Izvor: Radio Pančevo, 15.12.2014.

Zbog kratkotrajnog nestanka struje oko 13.07, u „Petrohemiji” je došlo do prekida proizvodnje u nekoliko postrojenja. Struja je ubrzo došla i menadžment „Petrohemije” kontroliše uspostavljanje normalnog procesa proizvodnje, a građani ne treba da brinu zbog velike baklje, koja je posledica nestanka struje, istakli su nadležni iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Pančevo. Iz Petrohemije su saopštili da kao posledica pada napona u sistemu se javio povećani plamen iz baklje, koji je trajao oko pola sata.

,,HIP-Petrohemija je odreagovala u skladu sa procedurama i uputstvima za postupanje u ovakvim situacijama. Uticaja na radnu i životnu sredinu nije bilo, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene" navodi se u saopštenju fabrike. 

Zbog kratkog nestanka struje, na kratko nisu radili pogoni „Etilena” i PEVG-a, i u PEVG-u dorada. Nakon uspostavljanja normalnih procesnih parametara ubrzo je nastavljena proizvodnja u fabrici Etilen i doradi PEVG-a, dok će proizvodnja u fabrici PENG biti nastavljena do kraja dana, saopšteno je u Petrohemiji.