Baner

Ekologija

Prikupljanje elektronskog i električnog otpada 15. maja u Pančevu

    Izvor: Radio Pančevo

Povodom Dana porodice, 15. maja na Sportskom centru Mladost u Pančevu biće organizovano veliko ekološko-sportsko druženje. Svaka porodica koja između 9 i 17 časova donese elektronski ili električni otpad dobiće poklon, a sve koji su rođeni 15. maja očekuju i posebna iznenađenja.

 

U toku fotokonkurs Zavoda za javno zdravlje Pančevo

   Izvor: Radio Pančevo

Povodom Svetskog dana životne sredine koji se obeležava svake godine 5. juna, u toku je konkurs Zavoda za javno zdravlje Pančevo za izbor najboljih fotografija koje će biti izložene od 5-og do 15.juna u Kulturnom centru u Pančevu. Konkurs je otvoren do 16. maja.

   

Nakon rekonstrukcije dunavskog pristaništa u Pančevu, bezbedna otprema derivata

    Izvor: 24 sata

Za godinu i po dana Naftna industrija Srbije će završiti rekonstrukciju dunavskog pristaništa u Pančevu pa će kompletna otprema derivata iz Rafinerije biti organizovana po najmodernijim ekološkim i tehničkim standardima. Investicije u ovu rekonstrukciju vredne su preko 32 miliona evra.

   

Danas se obeležava i Dan planete Zemlje

    Izvor: Radio Pančevo

Dan planete Zemlje obeležava se danas širom sveta i u Srbiji i tako se želi skrenuti pažnja javnosti na opštu ekološku krizu i druge opasnosti koje prete životu na Zemlji.

   

"Božić i sinovi": nagrada za društveno odgovorno poslovanje u 2010. godini

   Izvor: Radio Pančevo

Kompanija „Božić i sinovi“ iz Pančeva dobitnik je Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje u 2010. godini Privredne komore Srbije.

Njima je nagrada u kategoriji malih i srednjih preduzeća uručena prošle nedelje za projekat "Recikliraj, kreiraj, sjaj zvezda sačuvaj".