Baner

Ekologija

Nedeljni izveštaj o kvalitetu vazduha

  Izvor: Radio Pančevo

Prema izveštaju o stanju vazduha u našem gradu u periodu od 12. do 18. decembra, prema podacima monitoringa Pančeva, beleženo je prisustvo Benzena od 7,4 mikrograma u ulici Cara Dušana, 13. decembra, u periodu od 10 do 11 časova.

 

Gradski većnik zadužen za ekologiju Vladimir Delja to povećanje okarakterisao je kao uticaj saobraćaja na ovo merno mesto.

 

U toku javni uvid u Izveštaj o bezbednosti HIP Petrohemije

   Izvor: Radio Pančevo

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine obaveštava sve zainteresovane organe, organizacije i javnost da je ovom Ministarstvu dostavljen zahtev za izdavanje saglasnosti i dokument "Izveštaj o bezbednosti, operatera „HIP-Petrohemija'' AD Pančevo- u restrukturiranju, lokacija Pančevo."

Uvid u dostavljeni Izveštaj o bezbednosti može se izvršiti u prostorijama Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Novi Beograd, Ulica Omladinskih brigada br.1, soba 134 ili 151, kao i u prostorijama Gradske uprave Grada Pančeva, Trg Kralja Petra I, broj 2-4, Pančevo, kancelarija broj 617, svakog radnog dana od 11-13 časova, u trajanju od 20 dana, odnosno do 3. januara 2013 godine.

   

Delja: 11. decembra bilo je povećano aerozagađenje

  Izvor: Radio Pančevo

Povećano aerozagađenje zabeleženo je juče u toku dana kada je gradski monitoring beležio jednosatna povećanja ugljovodonika nemetanskog tipa i praškastih materija rekao je Vladimir Delja,većnik za ekologiju analizirajući stanje životne sredine i vazduha u proteklih nedelju dana.

 

On kaže da su i 05.decembra bile nešto veće jednočasovne vrednosti benzena na mernom mestu u Cara Dušana, a uzrok tome je pojačan saobraćaj u tom delu grada.

   

Grad razmatra upotrebu biomase za grejanje

Izvor: Radio Pančevo                                                                      11.12.2012.

U zimskom periodu, pored industrije i saobraćaja, značajan zagađivač vazduha u Pančevu su i individualna ložišta, izjavio je većnik za ekologiju Vladimir Delja.  Tako je i ove zime.

Koncentracija čađi je i sinoć premašila dozvoljene koncentracije, naročito na Misi. Alternativno rešenje za godine koje dolaze jeste upotreba biomase za grejanje, čime će se baviti Tim za energetsku efikasnost grada.

 

   

U prošlih nedelju dana vazduh u Pančevu zadovoljavajući

  Izvor: Radio Pančevo

U prethodnih nedelju dana vazduh na teritoriji Pančeva bio je zadovoljavajući i nije dolazilo do prekoračenja graničnih vrednosti, rekao je većnik za ekologiju Vladimir Delja, koji nastavlja da jednom nedeljno obaveštava građane sa ekološkom situacijom u gradu i okolnim selima.

 

Od 14. novembra do danas, nisu su zabeležena veća prekoračenja niti ozbiljnije koncentracije zagađujućih materija u vazduhu, izvestio je većnik za ekologiju Vladimir Delja.