Baner

Ekologija

Sajam ekologije biće održan 25. jula u Pančevu

 Izvor: Radio Pančevo

U okviru Drugog muzičko-ekološkog festivala „Green days" u Pančevu koji će biti organizovan naredne nedelje, biće priređen i Sajam ekologije. Sajam ekologije će biti održan od 11 do 15 sati u četvrtak, 25. jula u Domu vojsku.

Na sajmu će učestvovati brojna udruženja građana, a u podne će eksperti Agencije za zaštitu životne sredine održati predavanje na temu kvaliteta vazduha u Pančevu.

Gitarista Lens Lopez u 13 sati u Domu vojske će održati muzičku radionicu za mlade Pančevačke muzičare.

Inače, od 10 do 15 sati ispred Doma vojske Pančevci će imati priliku da donesu i prodaju svoj elektronski i električni otpad, kaže za Radio Pančevo Vesna Zubić, jedna od organizatorki Green days festivala.

 

U toku prijave za Sajam ekologije na „Green Days” festivalu

 Izvor: Radio Pančevo                                                                           15.7.2013.

Drugi ekološko-muzički festival „Green Days” biće održan 26. i 27. jula, na letnjoj sceni Kulturnog centra, u Ulici cara Dušana 4 u Pančevu, a u okviru festivala biće priređen i Sajam ekologije.

Sajam ekologije biće održan 25. jula, od 11 do 15 sati, u Domu Vojske. Udruženja građana koja imaju nameru da se predstave u okviru Sajma još mogu da se prijave, a prijave se mogu dostaviti na „Facebook” stranici ili imejlom na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Muzički deo festivala će otvoriti bluz gitarista Nenad Zlatanović sa „Stevie Ray Vaughan tribute” bendom, nakon koga će nastupiti članovi grupe S.A.R.S. („Sveže amputirana ruka Satrianija”), a za kraj prve festivalske večeri sviraće „Bane Gluvakov trio”, koji je poznat po saradnji s bendom „Van Gogh”.

   

Drugi „Green Days” festival 26. i 27. jula

 Izvor: Radio Pančevo

Drugi ekološko-muzički festival „Green Days” biće održan 26. i 27. jula, na letnjoj sceni Kulturnog centra, u Ulici cara Dušana 4 u Pančevu.

Festival će otvoriti bluz gitarista Nenad Zlatanović sa „Stevie Ray Vaughan tribute” bendom, nakon koga će nastupiti članovi grupe S.A.R.S. („Sveže amputirana ruka Satrianija”), a za kraj prve festivalske večeri sviraće „Bane Gluvakov trio”, koji je poznat po saradnji s bendom „Van Gogh”.

   

Svetski dan zaštite životne sredine i u Pančevu

 Izvor: Radio Pančevo                     5.6.2013.

 

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Zavod za javno zdravlje Pančevo i Sekretarijat za životnu sredinu uprave grada organizovaće druženje prvaka pančevačkih škola danas, od 11 sati, ispred eko-paviljona (kafe galerija) Narodne bašte.

   

U Ministarstvu ekologije danas se razmatra opravdanost trošenja novca od ekološke takse u Pančevu

Izvor: Radio Pančevo

Deo gradskog budžeta, namenjen za Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a koji predstavlja prihod od ekološke takse, ove godine iznosi oko 510 miliona dinara.

Međutim, zbog primedbi komisije Ministarstva za urbanizam, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine taj novac još uvek ne može da se koristi, jer prema njihovoj proceni, on nije namenski raspodeljen na rešavanje ekoloških problema.

Budžetom za ovu godinu planirano je da se oko 510 miliona dinara slije u gradsku kasu od ekološke takse, a zakonom je precizirano da se taj novac strogo namenski koristi. U raspodeli tog novca su i javno komunalna preduzeća iz Pančeva – Zelenilo, Grejanje, Vodovod i Higijena sa određenim svojim projektima.

Vladimir Delja, član Gradskog veća za ekologiju kaže da Komisija Ministarstva za urbanizam, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine procenjuje opravdanost tih projekata i već je iznela određene primedbe.