Baner

Ekologija

Tribina "Da li zdravo živimo" u Dolovu

 Izvor: Radio Pančevo, 31.7.2014.

Tribina "Da li zdravo živimo" biće održana danas u diskoteci Doma kulture u Dolovu, u 20 časova. Predavači će biti Bojan Vojnov, lider programa za razvoj mladih u ruralnim sredinama i Nina Kozica, nutricionista.

Tokom prezentacije biće reči o zdravom načinu života, organskoj hrani, nutricionizmu i genetski modifikovanim organizmima.

U nastavku večeri Dom kulture će predstaviti rezultate rada nastale tokom jula u okviru programa „Letnje radionice za decu i mlade".

 

ZZJZ: Zabranjeno kupanje u Ponjavici i na desnoj strani Bele Stene

Izvor: Radio Pančevo, 30.7.2014.

Zavod za javno zdravlje Pančevo obavio je drugu kontrolu kvaliteta vode na plažama u gradu i selima. Kupanje u Ponjavici na plažama u Omoljici, Banatskom Brestovcu i Ivanovu i dalje je zabranjeno jer je voda  pete  kategorije.

Rezultati su lošiji na Beloj Steni, na plaži desno od špica, kaže specijalista higijene u Zavodu za javno zdravlje Pančeva dr Jelena Marić. 

   

Dozvoljeno kupanje na Dunavu, Tamišu i na kačarevačkom jezeru

Izvor: Radio Pančevo, 14.7.2014. 

Voda na plažama na Dunavu, Tamišu i kačarevačkom jezeru je dobrog kvaliteta i dozvoljeno je kupanje, navela je direktorka pančevačkog Zavoda za javno zdravlje dr Mica Sarić Tanasković.

   

Tri firme konkurisale za ispitivanje podzemnih voda

Izvor: Radio Pančevo, 10.7.2014.

Dokumentaciju na oglas javne nabavke za ispitivanje kvaliteta podzemnih voda južno od pančevačke industrijske zone i revitalizaciju pijezometara po potrebi dostavile su tri firme.

Kako smo saznali u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, reč je o Institutu za zaštitu na radu iz Novog Sada, koji je samostalno kokurisao, i prijavama Gradskog zavoda za javno zdravlje iz Beograda, s podizvođačem pančevačkim Zavodom za javno zdravlje, i zajedničkom prijavom firmi „Geoprofil” iz Beograda i „Knjaz Miloš” iz Aranđelovca.

   

Muzika i sirena ispred Gradske uprave

Izvor: Radio Pančevo, 9.7.2014.

Članovi neformalne grupe građana „Pančevci protiv zagađenja” s plesnom grupom "Mažoretkinje Pančeva" i ove srede su tačno u podne, ispred zgrade Gradske uprave, puštanjem muzike koja sadrži i zvuk sirene, pokušali da skrenu pažnju na problem zagađenja i zdravlja.

Uznemiravanjem javnosti, a pre svega gradskih funkcionera, kako su istakli, žele da podstaknu rešavanje problema zagađenja.