Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

NIS: Volonterska ekološka akcija u Deliblatskoj peščari

Izvor: Radio Pančevo, 20.10.2017.

 

U specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara organizovana je volonterska ekološka akcija uređenja lokaliteta Korn. U akciji pod nazivom "Radni dan za prirodu", učestvovali su predstavnici NIS-a, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i JP "Vojvodinašume", koji upravljaju SRP "Deliblatska peščara". Uređenjem lokaliteta Korn, oko 40 učesnika akcije dalo je doprinos očuvanju najvećeg otvorenog prostora stepskih staništa u Deliblatskoj peščari.

 

Od raka dojke godišnje oboli oko 170 žena u Južnobanatskom okrugu

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Povodom kampanje kojom se obeležava oktobar – međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, Zavod za javno zdravlje je saopštio da u Južnobanatskom okrugu, svake godine oko 170 žena oboli i 75-80 žena umre od ove bolesti. Rak dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, pogađajući podjednako i razvijene i nerazvijene oblasti planete.

   

Privremena novčana naknada za septembar

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje će, preko Poštanske štedionice,danas isplatiti privremenu novčanu naknadu za septembar 2017. nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije

   

Festival klasičara od 20. do 22. oktobra

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Festival klasične muzike pod nazivom "Festival klasičara", biće održan od 20. do 22. oktobra u Svetosavskom domu. Početak koncerata u okviru drugog po redu festivala je u 20 časova.

   

Rampa za invalidska kolica u Gimnaziji

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Gimnazija "Uroš Predić" je dobila rampu, uz pomoć koje će dvoje učenika ove škole koji koriste invalidska kolica lakše dolaziti do učionica. Rampa je koštala oko 700 hiljada dinara, a novac za nabavku Gimnazija je dobila zahvaljujući projektu koji je dostavila na konkurs Ministarstva pravde, za raspodelu novca od oportuniteta, prikupljenog po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

   

Javni poziv za evaluaciju Strategije brige o mladima

Izvor:Radio Pančevo, 20.10.2017.

Grad Pančevo je raspisao Javni poziv za članove Tima za evaluaciju Strategije brige o mladima grada Pančeva 2014-2017.Zadaci Tima su: izrada izveštaja o istraživanju realizacije i efektima Strategije brige o maldima grada Pančeva 2014-2017. „Sigurna polazna tačka za odrastanje", priprema preporuka iz evaluacije predhodne strategije, definisanje prioriteta za novi dokument. Potrebno je da kandidati dostve popunjen formular za prijavu i biografiju, putem mejla na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , do 3.novembra.Odluka o izabranim kandidatima biće objavljena na sajtu grada Pančeva.

   

Pančevački izdavači na 62. Medjunarodnom sajmu knjiga

Izvor:Radio Pančevo,20.10.2017.

Na 62. Medjunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji će biti održan od 22. do 29. oktobra, pančevački izdavači će se 7. put predstaviti na zajedničkom štandu "Pančevačko čitalište" u Hali 4, u Ulici Meše Selimovića.Sajam knjiga će biti održan pod sloganom „Ključ je u knjigama", a zemlje počasni gosti su Nemačka, Švajcarska, Lihtenštajn i Austrija. Cena pojedinačne ulaznice je 250, a grupne 150 dinara.