Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Isplata devete rate učeničkih stipendija i kredita

Izvor:Radio Pančevo, 22.5.2018.

Isplata devete mesečne rate učeničkih stipendija i kredita, za školsku 2017/2018. godinu počinje u sredu, 23. maja.Mesečni iznos učeničke stipendije i učeničkog kredita iznosi 5.400,00 RSD.Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za isplatu učeničkih stipendija i kredita, izdvojeno je ukupno 68.877.572,40 RSD.

 

Počeli radovi na Hali sportova u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 21.5.2018.

Počeli su radovi na objektu Hale sportova u Pančevu, u skladu sa dinamikom realizacije aktivnosti na projektu "Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu". Tim povodom, na teren je izašla gradska menadžerka, Maja Vitman, i predstavila aktivnosti na projektu: "Rehabilitacija Hale sportova u gradu Pančevu je jedna od značajnih tema na osnovu koje smo mi i konkurisali za sredstva po konkursu prekogranične saradnje "INTERREG IPA CBC" programa sa našim prekograničnim partnerom po ovom projektu, gradom Rešice iz Rumunije. Predviđeni radovi obuhvataju zamenu stolarije, izolaciju zidova i krova i instalaciju opreme za grejanje i hlađenje. Stara stolarija iznad borilišta, površine 275 m2, će biti zamenjena novom, aluminijumskom. Bočni zidovi i krov će biti pokriveni aluminijumskim panelima debljine 10 cm, a stara zidana klima komora iz 1969. godine će biti zamenjena novom koju će pokretati dve vazduh-voda toplotne pumpe. Ugradnjom toplotnih pumpi osim efikasnijeg grejanja po prvi put će biti omogućeno hlađenje Hale sportova.

   

Isplata drugog dela penzija za april 25. maja

Izvor:Radio Pančevo, 21.5.2018.

Isplata drugog dela penzija za april, poćeće 25. maja preko tekućih računa, na šalterima pošta i na kućne adrese, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Bijenale umetnosti "Prostorni agens" od 26. maja

Izvor:Radio Pančevo, 21.5.2018.

Osamnaesto Bijenale umetnosti u Pančevu pod nazivom „Prostorni agens" biće otvoreno u subotu, 26. maja u 13 sati, ispred Galerije savremene umetnosti u Pančevu. Osam internacionalnih performera nastupiće u toku dana, u različitim gradskim prostorima, a među njima i Vlasta Delimar (Hrvatska), Lala Nomada (Austrija), Rabi Mrue (Liban/Nemačka), Boris Kadin (Hrvatska), Srđan Đile Marković - Supernaut (Srbija) i drugi.Program svečanog otvaranja započeće obraćanjem selektora Bijenala umetnosti, Andreja Mirčeva, i gradonačelnika Pančeva, Saše Pavlova, u 13 sati ispred Galerije savremene umetnosti, saopšteno je iz Kulturnog centra, koji je organizator manifestacije.

   

Održana ekološka akcija NIS-a i Grada Pančeva na keju

Izvor:Radio Pančevo, 18.5.2018.

U zajedničkoj volonterskoj i ekološkoj akciji NIS-a i Grada Pančeva, koja je danas organizovana na keju kod Tamiša, učestvovalo je 80 radnika Rafinerije nafte Pančevo, učenici srednjih škola i kajakaškog kluba iz Pančeva, kao i zaposleni gradskih komunalnih preduzeća iz Pančeva.

   

Danas isplata redovne novčane naknade nezaposlenima

Izvor:Radio Pančevo, 18.5.2018.

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za april 2018. godine, u petak 18.maja,a da će privremenu novčanu naknadu za april 2018. licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, isplatiti u subotu 19. maja.

   

Promocija 41. broja "Rukopisa" od 17. do 21. maja

Izvor:Radio Pančevo, 17.5.2018.

Promocija 41. broja "Rukopisa"-zbornika poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije, biće održana u Pančevu i Beogradu od 17. do 21. maja.U novom broju nalaze se ostvarenja 61 autora iz: Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Makedonije, a izdavač Rukopisa je Dom omladine Pančevo.Centralni dogadjaj, promocija novog broja predvidjen je za subotu,19. maj u dvorani Apolo, u 19 časova.