Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Obustavlja se saobraćaj u Ive Kurjačkog

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

Tokom vikenda, 25. i 26. februara, biće obustavljen saobraćaj u Ulici Ive Kurjačkog, na delu od Dimitrija Tucovića do Karadjordjeve ulice. Razlog za obustavljanje saobraćaja su radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodovovoda u delu ulice Dimitrija Tucovića, obaveštavaju iz JKP „Vodovod i kanalizacija".

 

Projekat prekvalifikacija za IT sektor

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa IT zajednicom, pokrenulo je pilot projekat prekvalifikacija za IT sektor.Pilot projekat obuhvata 100 polaznika i ukoliko bude uspešan, planirano je da još 900 ljudi započne IT obuku u 2017. godini.Kandidati se mogu prijaviti do subote, 4. marta u 23:59 sati putem sajta www.itobuke.rs.

   

Manifestacija "Dani ruske salate" u subotu

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

Humanitarna medjunarodna manifestacija „Dani ruske salate" biće održana u subotu, 25. februara u Domu Vojske. Peti put za redom, manifestaciju organizuje Društvo srpsko-ruskog prijateljstva ''Dositej Obradović'' Pančevo uz podršku Turističke organizacije Pančeva. Manifestaciji će se pridružiti predstavnici ambasada ,Vlade i ministarstava Srbije,Vojske Srbije, crkveni velikodostojnici, predstavnici Društava srpsko-ruskog prijateljstva iz više gradova Srbije, predstavnici nacionalnih zajednica, političkih partija i privrednici.Početak manifestacije „Dani ruske salate" je za takmičare u 17 časova,a za posetioce u 19 časova.

   

Predavanje o heraldici u Gradskoj biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 23.2.2017.

U Gradskoj biblioteci će u petak,24. februara od 19 sati, biti održana tribina sa temom: "Gruzijski kneževi,fenomen i heraldička morfologija".Gost će biti Dragomir Acović, svetski priznat heraldičar, član Krunskog veća i arhitekta koji je projektovao kriptu i crkvu Svetog Lazara, koja je smeštena sedam metara pod zemljom, ispod Hrama Svetog Save u Beogradu..Tema o kojoj će Dragomir Acović govoriti posetiocima tribine, sveobuhvatna je i nedovoljno istraživana.

   

Dodela paketa gradjevinskog materijala

Izvor:Radio Pančevo, 22.2.2017.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov će u Gradskoj upravi u četvrtak, 23.februara od 12 časova, uručiti trideset dva ugovora korsinicima kojima će biti dodeljeni paketi građevinskog materijala, u okviru Regionalnog stambenog programa za poboljšanje uslova stanovanja za teritoriju grada Pančeva.
U okviru potprojekta 2 biće dodeljeni paketi za osamnaest korisnika, a u okviru potprojekta 4 pakete će dobiti četrnaest korisnika, sa maksimalnom vrednošću paketa do 9.500 evra.

   

Preventivni pregledi u Vojlovici

Izvor;Radio Pančevo, 22.2.2017.

U Mesnoj zajednici Vojlovica će u petak, 24. februara od 8 do 10 sati biti održana akcija preventivnih pregleda, koje organizuje Centar za prevenciju Doma zdravlja.Preventivni pregledi će obuhvatiti:odredjivanje holesterola, triglicerida i šećera u krvi, antropometrijska merenja, merenje krvnog pritiska i odredjivanje faktora rizika i rizičnog ponašanja popunjavanjem preventivnih kartona. Na osnovu ovih parametara, gradjani će biti upućivani u savetovališta koja rade pri Preventivnom centru.

   

O novinama u carinskom poslovanju u RPK

Izvor:Radio Pančevo, 22.2.2017.

Regionalna privredna komora je u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srbije organizovala stručni skup na temu:„Novine u carinskom poslovanju u 2017.godini".Skup će biti održan 23. februara od 11 časova, a reči će biti o izmenama Carinskog zakona i pratećih propisa,Uredbi o usklađivanju carinske tarife za 2017. godinu i novinama u primeni PEM konvencije.Predavači će biti Nadica Pantović i Tatjana Stanić, iz Odeljenja za carinsku politiku Ministarstva finansija Republike Srbije.