Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Voda Ponjavice u Brestovcu nije za kupanje

Izvor:Radio Pančevo, 23.8.2017.

Na osnovu uzorkovanja površinskih voda, koje je 18. avgusta obavio Zavod za javno zdravlje, zaključeno je da je za kupanje i rekreaciju ispravna voda Tamiša na kupalištima u Pančevu, Jabuci i Glogonju. Takodje, voda je ispravna na kupalištu „Bela stena" na Dunavu, levo i desno od špica, jezeru u Kačarevu i Ponjavici u Omoljici i Ivanovu. Voda Ponjavice na kupalištu u Banatskom Brestovcu nije pogodna za kupanje i rekreaciju, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

 

138 miliona za zdravstvenu zaštitu u Vojvodini

Izvor:Radio Pančevo, 23.8.2017.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti zdravstvene zaštite, za koji je obezbeđeno ukupno 138 miliona dinara.Konkurs će trajati do 1. septembra u 16 časova.

   

Konkurs NIS-a "Zajednici zajedno" do 8.septembra

Izvor:Radio Pančevo, 23.8.2017.

Konkurs koji je kompanija NIS raspisala u okviru programa „Zajednici zajedno" za prijavu projekata u lokalnim samoupravama, traje do 8.septembra.Pravo na prijavljivanje imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje: Pančevo, Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

   

"Banatski bluz" u Narodnom muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 23.8.2017.

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo će u petak, 25. avgusta od 20 časova biti održano veče bluza i roka, kao i promocija filma „Banatski bluz", koji je osvojio Grand Prix Festivala amaterskog filma "Žisel". Autori filma su kustos etnolog Aleksandra Jakovljević i fotograf Radovan Đerić.Glavni akter filma koji je inspirisao autore je autentični Banaćanin Dušan Gluvakov, čiji će bend i prirediti veče bliza i roka. Program je besplatan.

   

Redovna novčana naknada nezaposlenima

Izvor:Radio Pančevo, 22.8.2017.

Danas počinje isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za jul 2017. godine, preko Poštanske štedionice. Isplata privremene novčane naknade nezaposlenim licima, koji žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, za jul 2017.godine, počeće sutra, saopšteno je iz Nacionalna služba za zapošljavanje.

   

Petnaest medalja za Triatlon klub "Tamiš"

Izvor:Radio Pančevo, 21.8.2017.

Članovi Triatlon kluba "Tamiš", učestvovali su 20. avgusta na trci STU kupa koja je održana u Somboru. Klub je predstavljalo 27 takmičara, koji su osvojili 15 medalja u svim kategorijama u kojima su trke održane. Sezona se nastavlja u subotu 26. avgusta, kada će u Sremskoj Mitrovici biti održan 6. Mitrovački akvatlon.

   

Vladimir Savić uspešno izveo Everesting

Izvor:Radio Pančevo, 21.8.2017.

Jedan od najuspešnijih triatlonaca Srbije, Pančevac Vladimir Savić uspeo je da prvi u Srbiji uspešno izvede biciklistički poduhvat-Everesting. Za ovaj poduhvat, izabrao je Kopanik i uspon Rudnica koji je dugačak 20.7km, a da bi ostvario uspešan Everesting morao se popeti Rudnicom 7 puta i za to mu je trebalo 18 sati i 10 minuta .Prešao je 291,7km i napravio 8.930m uspona čime je ispunio cilj, popeo se na vrh sveta. Tako se, 17. avgusta, Srbija pridružila ne baš velikom broju zemalja u kojima je Everesting uspešno izveden.