24. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Srbija

Preminuo poznati glumac Ivan Bekjarev

Izvor: pink.rs

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, a od njega se putem društvenih mreža oprostio kolega Saša Joksimović.

Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici…. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se…. A trebalo je da radimo sad i predstavu… Trebalo je… Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve…. profesore… – napisao je Joskimović u potresnoj poruci na Instagramu.

Bekjarev se borio sa opakim korona virusom, a tačan uzrok smrti još nije poznat.

Prvu ulogu na filmu Ivan Bekjarev odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“, gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić. Slavu je stekao ulogom Vujkovića u TV seriji „Banjica“ (1984) i Stevice Kurčubića u TV seriji „Bolji život“ (1987, 1990). Ivan Bekjarev je bio kandidat za narodnog poslanika. Dugi niz godina Bekjarev se bavio pedagoškim radom, kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti BK gde je 2001. biran u zvanje vanrednog i 2006. u zvanje redovnog profesora. Njegovi studenti bili su i: Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić.

Related posts

Nastava počinje 1. septembra

Nikoleta Dragaš

U četvrtak suzbijanje larvi komaraca

Nikoleta Dragaš

Stefanović: Istragom utvrđeno da Vučić i njegov brat nisu imali komunikaciju sa Koluvijom

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija