26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin: Zakon važi za sve pa i za migrante

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Republika Srbija pokazala da je u stanju da se bolje od većine evropskih zemalja nosi sa posledicama migrantske krize.

Ministar Vulin, koji je sa  direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim  komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem, obišao policijske službenike koji su jutros u Beogradu sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, istakao je da je svim  iregularnim migrantima koji poštuju zakone naše zemlje i koji su deo našeg prihvatnog sistema, obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj.

„Svi oni koji izlaze iz našeg sistema, koji misle da po Srbiji mogu da se kreću bez ijednog dokumenta, bez uredne prijave, koji misle da mogu da budu u Srbiji, a da ne poštuju naše zakone, moraju da znaju da je Srbija ozbiljna, organizovana zemlja i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova veoma posvećeno čuvanju javnog reda i mira“, poručio je Vulin.

Ministar je rekao da kao što ne želimo da vidimo građane Srbije da sami preuzimaju pravdu u svoju ruke i da se traže izgovori kako država ne radi svoj posao, tako ne želimo da vidimo ni pripadnike drugih zemalja i migrante da se po Srbiji kreću kršeći naše zakone.

„Građani, nemojte nasedati na lažne priče. Država Srbija radi svoj posao, zaštitiće naš način života i svakog građanina naše zemlje. Srbija je zemlja u kojoj se zakon strogo i odlučno poštuje“, naglasio je ministar Vulin.

Foto: mup.rs

Related posts

Grad Vršac se i ove godine pridružuje akciji „Sat za našu planetu“

Mica Milakov

Topli septembar u pančevačkim parkovima

Nikoleta Dragaš

Kako Pančevci obeležavaju srpsku Novu godinu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija