23. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić obišao radnike na izgradnji nove kovid bolnice u Zemunu! Do drugog decembra prvi pacijenti

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je večeras radnike u trećoj smeni na izgradnji nove kovid bolnice na Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“.

-Blonice su nam prepune, ali gradimo nove. Radimo sve što možemo. Ovo dobro izgleda. Potpuno drugačije u odnosu na ono što smo videli prošli put – rekao je Vučić .

– Imamo ogroman broj pacijenata sutra će biti svakako najteži dan. Bolnice su nam prepune ali gradimo nove – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se zahvalio radnicima na trudu i radu i rekao da će država dati sve od sebe da pomogne bolesnima, kako bi dobili svu potrebnu negu.

Foto: TV Pink Printscreen

– Hvala na trudu, na energiji, na radu, na svemu. Imamo sve više bolesnih, treba nam prostor – rekao je Vučić radnicima i pitao ih hoće li biti završeno na vreme na šta su mu oni potvrdno odgovorili.

– Mi 2. decembra moramo da primimo prve pacijente. Pitanje je kako ćemo i do tada da idržimo – rekao je Vučić i dodao da ima 1.500 zaraženih do 22 sata, a to znači da će ići do 3.000 sutra.

Vučić je rekao da se do sada testirao 34 puta i da je negativan.

– Testirao sam se i sinoć i negativan sam. Od utorka očekujemo dodatni porast – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će za 24 biti gotova bolnica, a za 25 dana će biti primljeni prvi pacijenti.

Foto: TV Pink Printscreen

– Danas je najteži dana za Srbiju, verujem da ćemo sutra imati preko 3.000 zaraženih. Po broju preminulih smo među najboljima u Evropi, ali se plašim onoga što sledi – rekao je Vučić.

On se zahvalio članovima Kriznog štaba i zamolio ljude da ova bolnica, kao i ona u Kruševcu ne ostane jedini spas.

„Biće ovo je najveća bolnica u Srbiji“

Kako je dodao, neverovatno je da se za četiri meseca izgradi ovakva bolnica. Vučić je rekao da grad mora da gradi četiri trake odavde pa do batajnice.

– Imaćemo 250 mesta za intenzivnu negu, ovo će biti najveća takva bolnica u Srbiji -rekao je Vučić.

On je istakao da će bolnica imati najbolju opremu koja postoji, od respiratora, boca za kiseonik, aparata za anesteziju…

– U Kruševcu će biti završena bolnica 16, 17. decembra. Tamo će biti 150 mesta na intenzivnoj nezi. Ovde će biti 913 ležajeva, ljude ćemo moći u svakom trenutku da prebacimo na intenzivnu negu – rekao je Vučić.

– Grad ovde radi 500 metara fekalane kanalizacije, 400 metara vodovodne mreže, četiri trake. Država će pomoći ako treba. Uz bolnicu u Kruševcu, mislim da smo uradili sve što smo mogli – istakao je Vučić. Kako je dodao, imamo novce za crne dane.

– Ali računajte da čovek koji plaće sve doprinose godišnje plati samo dva dana u bolnici, zamislite kada nekoga držimo 30 dana u bolnici. To plaća država…Ali nemojte da dovodite svoje zdravlje u pitanje – naglasio je on.

„Molim građane da budu odgovorni, da sačuvamo živote“

On je apelovao na građane da sačuvaju živote i da ne može više da sluša zavereničke teorije kako je to nepostojeća bolest.

– Imamo ogroman broj zaraženih, ali srećom ne toliko baka i deka jer su oni zaraženi. Sutra će biti preko 3.000, brojevi su užasni – naglasio je Vučić.

– Koliki kreten treba da budete da izmislite da neko uvodi lokdaun zbog politike? Cela Evropa je to uradila, mi nećemo. Hoćemo da zaštitimo ugostitelje. Nisam zaražan u Crnoj Gori samo zato što nisam skidao masku, vidim da svi drugi jesu – dodao je predsednik Srbije.

On je zamolio ljude da budu odgovorni kako bi Srbija ostala najboljau Evropi po broju umrlih od korone. Ukazao je da je Srbija jedina u Evropi koja gradi dve kovid bolnice.

– Ovo će nas koštati 80 miliona evra, dve bolnice. Mislite da to pada sa neba? – dodao je predsednik i ukazao da mesta u bolnicama ima samo za još pet dana.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

-Teško mi pada kada vidim da je umrlo devet ljudi jer znam da je neko izgubio majku ili oca, brata ili sestru – podvukao je predsednik i ukazao da u zemljama u okruženju koje su upola menje umire mnogo više ljudi.

– Znate li koliko košta remdesivir? Đavo ipo. Srbija će besplatno vakcine da obezbedi. Jel neko pita kako? Niko. Ima ćup, izvadiće Vučić – rekao je predsednik.

Izvor: Pink

Related posts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost emisije „Hit Tvit“

Mica Milakov

Počinje avio tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji  grada Pančeva

Bojana Kecic

Berba gotova, prihrana voćki u nekoliko ciklusa

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija