29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo

Otvoren Pančevački džez festival u Kulturnom centru

Tradicionalni “Pančevački džez festival” održava se  u Kulturnom centru uz pokroviteljstvo Grada Pančeva. Ljubitelji ove muzike moći će da uživaju do 7. novembra u koncertima velikih imena svetske džez scene.

“Pančevački džez festival” svečano je otvoren u Kulturnom centru Pančevo. Ova manifestacija traje već 23 godine i time potvrđuje svoj kvalitet.  Publika će ove godine i pored izmenjenog programa usled pandemije koronavirusa moći da sluša ne samo muzičare iz Srbije već i Hrvatske, Austrije i Izraela. Festival je otvorila umetnica Irina Karamarković sa muzičarima iz Beograda i ovom prilikom je rekla i kako je izgledao taj nastup.

Prve festivalske večeri nastupio je i izraelski pijanista Gaj Mintus, koji uz karakterističan svirački stil na koncertima zvuči poput kompletnog benda i izvodi jedinstven scenski performans. Ovim povodom gradska većnica za kulturu i omladinu istakla je da je Pančevo grad koji su oblikovali kultura i umetnost. Dodala je da bi trebalo da budemo ponosni na naš grad i mogućnosti koje nudi.

Organizatori ističu da će ceo festival biti snimljen i emitovan na mnogim televizijama u narednih godinu dana. Svi oni koji nisu bili u prilici da dođu do karata ipak će moći da uživaju u zvucima džeza.

Related posts

SERVISNE INFORMACIJE

Zorana Stekovic

Zaposleni u brankovoj školi proverili svoje zdravlje

Jasmina Petkovic

Radio dani održani online

Anđa Bubonja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija