24. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Festival rumunskih romansi i šlagera u Zrenjaninu

Deveti međunarodni Festival rumunskih romansi i evergrin šlagera održan je u Zrenjaninu uz poštovanje svih mera zaštite od virusa kovid 19. Festival je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine.

Na festivalu rumunskih romansi i evergrin šlagera predstavili su se osam vokalnih solistia uz pratnju Narodnog orkestra Rumuna iz Vojvodine, pod dirigentskom palicom prof magistra Romana Bugara.

Prema rečima organizatora, iz godine u godinu ima sve više mladih volkalnih solista, što je dokaz da ovaj festival raste i postaje sve kvalitetniji. Ove godine, zbog situacije sa pandemijom korona virusa festival je održan u drugačijoj formi, ali tradicija nije prekinuta, i festival ima svoj kontinuitet.

Devet godina zaredom, na sceni festival su se predstavili najbolji vokalni solisti oduševljavajući publiku sentimentalnon muzikom. I ove godine prisutni su bili svedoci priča o ljubavi, umetnosti, stvaranju, eleganciji, lepoti i interpretaciji rumunskih romansi.

Tokom devet izdanja festivala, otkriveni su novi interpretativni talenti u ovom muzičkom žanru. Ove godine, predstavili su se vokalni solisti iz Banatskog Novog Sela, Zrenjanina, Uzdina, Ovče i Vladimirovca.

Deveto izdanje festivala bila je svečano otvorena uz umetničke momente Narodnog orkestra Rumuna iz Vojvodine

Festival je organizovao Društvo Rumuna „Bega“ iz Zrenjanin i Kulturno umetničko društvo “Štefan Štefu” iz Ečke a pod pokriviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Rumunskog društva za etnografiju i folklor iz Vojvodine i Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine.

Related posts

Kovin dobio nov savremen vrtić, nema više liste čekanja

Mica Milakov

Đurić: Srbija ima šansu, u naredna dva dana razgovori o ZSO

Katarina Popović

VUČIĆ SE SASTAJE I SA TRAMPOM! Sastanak u subotu!?

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija