24. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Berba gotova, prihrana voćki u nekoliko ciklusa

Voćarima i vinogradarima nakon berbe predstoji priprema zasada za zimski period. Pravilna i blagovremena primena agrotehničkih mera osnovni je savet za ove radove.

Berba jesenjeg voća u Južnom Banatu gotovo je završena. Međutim, radovi u voćnjacima i vinogradima time nije završena, već uzgajivačima predstoji priprema biljaka za zimu. Za prihranu voćnjaka nakon berbe Vladimir Čolović iz Instituta Tamiš savetuje sledeće.

U zavisnosti od sorte voća prihrana se radi u nekoliko ciklusa. Tako se prihrane kasnijih sorti jabuka rade pre i posle berbe, dok se prihrane ranijih sorti vrše isključivo nakon berbe.

Za razliku od zasada voća, vinova loza je nešto manje zahtevna kada je u pitanju priprema za zimu. Prihrana je poželjna radi što boljeg prinosa, ali je  potrebna  manja količina đubriva za vinske sorte koju se najčešće mogu videti u južnobanatskim vinogradima.

Related posts

Brnabić:U kapitalne investicije, kao stimulans, 24 milijarde

Aleksandra Miloševska

Petković posetio povređenog dečaka i preneo Vučićevu poruku srpskom narodu na KiM

Nikoleta Dragaš

KAKO JE HAJNC UČIO NEŠU SMRADA: Zloupotrebi ideju,prevari ljude i zaradićeš.

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija