22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Makedonski časopisi dostupni i u elektronskom obliku

Makedonski novinsko-izdavački centar od 2006. godine izdaje časopise i knjige na makedonskom jeziku. Trude se da izdanja prilagode različitim generacijama, a od nedavno je moguće preuzeti i u elektronskoj formi.

Novinsko-izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“  bavi se izdavanjem časopisa  i knjiga na makedonskom jeziku. Časopis „Makedonska videlina“,  najstariji je i najuticajniji makedonski list u Srbiji. Ovaj list ima više specijalizovanih redovnih dodataka, prilagođenih različitim generacijama i interesovanjima čitalaca.

U skladu sa savremenim tendencijama, od nedavno je moguće časopise i knjige na makedonskom jeziku preuzeti u elektronskoj formi.

Ova ustanova nastoji i da izdavaštvo bude na zavidnom nivou. Postoji više od 120 objavljenih dela autora iz naše zemlje i Makedonije.

U narednom periodu planirano je sprovođenje akcije „Makedonski kutak“, koja podrazumeva poseban deo u svim bibliotekama u Srbiji, koji će posedovati izdanja knjiga i časopisa na makedonskom jeziku. Cilj ove akcije je da izdanja budu dostupna velikom broju čitalaca.

Related posts

Skupština: Cenzus tri odsto, na listama 40 odsto žena

Aleksandra Miloševska

Vučić i Bocan-Harčenko: Konkretni dogovori i zajednički projekti

Nikoleta Dragaš

Rotarijanci donirali Bolnici ginekološke stolove

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija